tui

TUI: Τα πάνω κάτω στην οργανωτική δομή του ομίλου | Μείζονες ανακατατάξεις | Ο Ebel αναλαμβάνει τα οικονομικά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μείζονες ανακατατάξεις που φέρνουν τα “πάνω κάτω” και ανακατεύουν την τράπουλα στον όμιλο, προχωρά η TUI από την 1η Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της και της ανάγκης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις; και τα προβλήματα της Covid εποχής.

Πιο αναλυτικά:

  • Ο Sebastian Ebel γίνεται νέος Διευθυντής Οικονομικών
  • Η CFO Birgit Conix αποφάσισε να αποχωρήσει από την TUI στο τέλος του έτους
  • Ο Peter Krüger αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτελεστική επιτροπή για τις αεροπορικές εταιρείες, τις επιχειρήσεις κρουαζιέρας, τις κοινές επιχειρήσεις ξενοδοχείων και τον τομέα M&A
  • Ο CMO Erik Friemuth ηγείται εκτεταμένου τμήματος μάρκετινγκ, της TUI Hotels & Resorts και αναλαμβάνει την ευθύνη για πωλήσεις και υπηρεσίες πελατών
  • Ο David Schelp εντάσσεται στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου ως Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος ανάπτυξης TUI Musement

Συγκεκριμένα, η TUI αναδιατάσσει τη Διοίκηση του Ομίλου από την 1η Ιανουαρίου 2021. Το εποπτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Δρ. Dieter Zetsche συμφώνησε για τις αλλαγές στη συνεδρίασή του την Τρίτη.

tui Σύμφωνα με αυτές, ο Sebastian Ebel , έμπειρο στέλεχος του ομίλου, ο οποίος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου και CEO Hotels & Resorts, Cruises και Destination Experiences, αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών. Είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την Εκτελεστική Επιτροπή για τις εμπειρίες διακοπών με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και δραστηριότητες στους προορισμούς, υπό την ευθύνη του. Είχε επίσης την ευθύνη για τον ταξιδιωτικό πράκτορα TUI Deutschland και το εποπτικό συμβούλιο της θυγατρικής TUI fly του Ομίλου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος της τουριστικής βιομηχανίας, και έχει μακρά παρουσία στον Όμιλο, στον οποίο εντάχθηκε το 1991, κατά την εποχή της Preussag (Η TUI ανήκε τότε στην γνωστή εταιρία μετάλλων). Από το 2003 έως το 2006 ήταν υπεύθυνος για το Group Controlling ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και μετά αποχώρησε εργαζόμενος ως Οικονομικός Διευθυντής στην ATU και την Vodafone Germany, μεταξύ άλλων. Το 2013 ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen τον έφερε πίσω στην TUI για να συνεχίσει την επιτυχή συνεργασία.

tuiΗ Birgit Conix , η οποία είναι επί του παρόντος υπεύθυνη για τα Οικονομικά, είχε ήδη αποφασίσει το Καλοκαίρι να μην παρατείνει την παραμονή της και να αποχωρήσει από τον Όμιλο στο τέλος του έτους. Η Βελγίδα Conix, είχε ενταχθεί στην TUI το 2018 και κατά τη διάρκεια της θητείας της προχώρησε στην αναδιάρθρωση του τμήματος οικονομικών του Ομίλου, εστιάζοντας ιδίως στην ενίσχυση της δομής του ισολογισμού της TUI πριν από την κρίση του κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της κρίσης συνέβαλε αποφασιστικά στη διασφάλιση της ρευστότητας του Ομίλου και στη μείωση του σταθερού κόστους σε όλα τα μέρη της εταιρείας. Θα διατηρήσει το αξίωμά της μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτό διασφαλίζει τη συνέχεια και τον επαγγελματισμό στην παράδοση στον Sebastian Ebel.

tuiΟ Peter Krüger θα αναλάβει ένα νέο τμήμα της εκτελεστικής επιτροπής, το οποίο θα συγκεντρώσει τα κεντρικά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου – ξενοδοχειακές και μετοχές κρουαζιέρας και τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και τον προηγούμενο τομέα ευθύνης του τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A). Ο Peter Krüger εντάχθηκε στην TUI το 2017 από την Deutsche Bank και ήταν αρχικά επικεφαλής των Investor Relations and M&A. Το καλοκαίρι του 2018 διορίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου και έκτοτε ήταν υπεύθυνος για τη Στρατηγική του Ομίλου και τον τομέα M&A. Οι ευθύνες του περιλάμβαναν στρατηγικές συναλλαγές όπως η πώληση της Hapag-Lloyd Cruises στην κοινοπραξία TUI Cruises.

ksd photo
Ο κ. Erik Friemuth, διευθυντής ξενοδοχείων της TUI|money tourism copyright photo

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετασχηματισμού του Ομίλου που εισήγαγε και επισπεύδει ο Fritz Joussen, ο τομέας ευθύνης του Erik Friemuth -που έχει παραχωρήσει δύο συνεντεύξεις στο ΧΡΗΜΑ &ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ) στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου θα επεκταθεί σημαντικά. Στο μέλλον, θα είναι υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και τις ιδιόκτητες επωνυμίες ξενοδοχείων του Ομίλου (TUI Blue, Robinson, TUI Magic Life) και θα αναλάβει επίσης την ευθύνη του Ομίλου για πωλήσεις και λειτουργίες πελατών. Αυτό θα επιτρέψει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ισχυρών εμπορικών σημάτων της TUI στο μέλλον και θα ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα της εταιρείας στα μάτια των πελατών της. Ο Erik Friemuth είναι Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ της TUI από το 2014 και επιπλέον Διευθύνων Σύμβουλος των ιδιόκτητων ξενοδοχείων της TUI από το 2017.

ksd
adv

Ο ψηφιακός και αναπτυξιακός τομέας TUI Musement θα εκπροσωπείται άμεσα στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου με τον CEO της David Schelp. Ο David Schelp συνεργάζεται με τον Όμιλο από το 2002 και τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει την μετατροπή της επιχειρηματικής μονάδας από μια κλασική επιχείρηση ξεναγών στους προορισμούς, σε έναν κορυφαίο πάροχο δραστηριοτήτων και εμπειριών σε προορισμούς διακοπών. Το TUI Musement διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ψηφιακή στρατηγική του Ομίλου με την ψηφιακή πλατφόρμα για εμπειρίες διακοπών. Στον τομέα αυτό ο Όμιλος θα επικεντρώσει και θα συνεχίσει, την επιτυχή ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια.

Από την 1η Ιανουαρίου, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου με επικεφαλής τον Fritz Joussen θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τους Sebastian Ebel , Peter Krüger , Erik Friemuth και David Schelp και επιπλέον: David Burling , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος Markets, Dr. Elke Eller , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού / Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Frank Rosenberger , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Πληροφορικής και Μελλοντικών Αγορών, Elie Bruyninckx , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και CEO Western Region, Thomas Ellerbeck , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, Διευθυντής Εταιρικής Ευθύνης, Εξωτερικών Υποθέσεων & Βιωσιμότητας και Δρ. Hilka Schneider , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών.

JOUSSENΟ Δρ. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της TUI AG δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι με τη νέα σύνθεσή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, υπό την ηγεσία του Fritz Joussen, θα είμαστε σε ιδανική θέση για να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο της πανδημίαςμε επιτυχία. Εκ μέρους ολόκληρου του Εποπτικού Συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά την Birgit Conix για τη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Από την καθήλωση των Boeing 737MAX, μέχρι την πανδημία, έχουμε “δύσκολα” χρόνια και εκτιμώ την μεγάλη της δέσμευση και την απόδοσή της. Στον Sebastian Ebel, καταφέραμε να βρούμε έναν διάδοχο που μπορεί να αποδώσει στο νέο ρόλο από την πρώτη μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι τεράστιας σημασίας , ειδικά στο δύσκολο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε. Κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού, συνδυάσαμε την στρατηγική και τον τομέα M&A με την ευθύνη για τα κεντρικά περιουσιακά στοιχεία στα ξενοδοχεία, τις κρουαζιέρες και την αεροπορία, σε ένα τμήμα της εκτελεστικής επιτροπής. Ο Krüger, ένας διευθυντής του Ομίλου έχει διοριστεί και για αυτό το τμήμα Εκτελεστικής Επιτροπής. Η εμπειρία του στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στην TUI θα επιταχύνει τη μετατροπή του Ομίλου που ξεκίνησε από το Εποπτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Fritz Joussen είπε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Birgit Conix για τη δέσμευσή της σε δύσκολες στιγμές. Έχει επιτύχει πολλά για την TUI και έχει θέσει τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα σε έναν ασφαλή “δρόμο” κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ο Sebastian Ebel είναι ένας πολύ έμπειρος οικονομικός διευθυντής που έχει επίσης διαχειρίστηκε με επιτυχία μεγάλες εταιρείες εκμετάλλευσης. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις μαζί. Ανυπομονώ να τον έχω στο πλευρό μου ως CFO στο μέλλον. Στον Peter Krüger, ομαδοποιούμε την ευθύνη για τα περιουσιακά μας στοιχεία που απαιτούν κεφάλαιο, καθώς και για τη στρατηγική και M&A, δημιουργώντας έτσι τη βάση για την προσαρμογή της επενδυτικής μας στρατηγικής στα νέα πλαίσια τα επόμενα χρόνια. Στον διευρυμένο τομέα του Erik Friemuth, θέλουμε να επιτύχουμε συνέργειες στο μέλλον, ειδικά στις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών, και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουμε την εμπειρία του πελάτη με καινοτόμες λύσεις και εξαιρετικά προϊόντα. Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι εμπειρίες και οι δραστηριότητες ήταν ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς με σημαντικό δυναμικό για την TUI. Με τον David Schelp, το τμήμα θα εκπροσωπείται στο μέλλον στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου. Ολόκληρος ο τουριστικός τομέας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου κρίση – μετά την πανδημία πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει. Με τη νέα σύνθεση της ομάδας διαχείρισης TUI, είμαστε ήδη στην καλύτερη δυνατή θέση για να ξεκινήσουμε καλά μετά την πανδημία”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *