Η United Airlines κλείνει 3 διεθνείς βάσεις πληρώματος και απολύει 800 εργαζομένους

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η United Airlines θα κλείσει 3 από τις 4 διεθνείς βάσεις του πληρώματός της και θα απομακρύνει 800 εργαζομένους  σε  Hong Kong, Τόκιο και Φρανκφούρτη, ενώ θα επιβιώσει μόνο αυτή του Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα στις 3 βάσεις, που επηρεάζονται από την απόφαση της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας, θα απολυθούν 840 εργαζόμενοι των πληρωμάτων καμπίνας. Το χειρότερο πλήγμα το δέχεται η βάση του Hong Kong με 319 θέσεις εργασίας.

Ο Αντιπρόεδρος των υπηρεσιών στο κατάστρωμα της United Airlines, John Slater, αναφέρει:

“Στο υφιστάμενο και στο μελλοντικό περιβάλλον δεν είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε βάσεις σε αυτούς τους προορισμούς. Αναγνωρίζουμε ότι το κλείσιμο κάθε βάσης θα προκαλέσει δυσκολίες σε όσους ζουν κοντά σε αυτές”.

Οι βάσεις θα κλείσουν από την 1η Οκτωβρίου όταν το πρόγραμμα κρατικής στήριξης των ΗΠΑ (CARES), το οποίο εγγυάται την παροχή της μισθοδοσίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, λήξει. Τα μέλη του πληρώματος που μπορούν να εργαστούν στις ΗΠΑ ενδέχεται να επαναπροσληφθούν σε αυτές αν και οι περισσότεροι ήταν τοπικοί εργαζόμενοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Cathay Pacific έκλεισε όλες τις βάσεις της στις ΗΠΑ.

Ο Jonh Slater προσθέτει:

“Ενώ δεν αναμένονται επιπλέον αλλαγές στις βάσεις μας προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τη βιωσιμότητα όλων των περιοχών βάσει του προγράμματος πτήσεων, των κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών και της ανάκαμψης της ζήτησης”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *