Φωτό: Pexels

Βελτιωμένα τα μεγέθη των αμερικανικών ξενοδοχείων|Στο 84% του 2019 τα λειτουργικά κέρδη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένα εμφανίζονται τα μεγέθη των αμερικανικών ξενοδοχείων, με το ακαθάριστο λειτουργικό κέρδος να ανέρχεται στο 84% του συγκρίσιμου επιπέδου του 2019, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσίευση της STR για τον μήνα Ιούνιο. Αντίστοιχα, το κόστος εργασίας αυξήθηκε, τόσο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όσο και σε σύγκριση με το 2019.

Κάθε μία από τις βασικές μετρήσεις κερδοφορίας, ανά διαθέσιμο δωμάτιο, ήταν υψηλότερη από κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ η εργασία ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.
• Ακαθάριστο λειτουργικό κέρδος (GOPPAR): 50,67 δολάρια ΗΠΑ
• Συνολικά έσοδα (TRevPAR): 131,81 δολάρια ΗΠΑ
• Κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA PAR): 33,10 δολάρια ΗΠΑ
• Κόστος εργασίας (LPAR): 37,39 δολάρια ΗΠΑ

“Αφού η βιομηχανία κατέγραψε τις υψηλότερες μετρήσεις της από τον Οκτώβριο του 2019, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κερδοφορία ακολούθησε”, δήλωσε ο Joseph Rael, ανώτερος διευθυντής οικονομικών της STR. Για να προσθέσει: “Η ζήτηση για αναψυχή στην αγορά αυξάνει την κερδοφορία, καθώς τα έσοδα από F&B παραμένουν αδύναμα λόγω της συνεχούς έλλειψης ομαδικών ταξιδιών. Ενώ τα κέρδη έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, τα επίπεδα παραμένουν πολύ κάτω από τα συγκρίσιμα επίπεδα του 2019. Μπορούμε να αναμένουμε την επιστροφή των κερδών σε επιταχυνόμενα επίπεδα, καθώς η ζήτηση και τα έσοδα ανακάμπτουν. Ενώ η βελτίωση σε κάθε μια από τις βασικές μετρήσεις μπορεί να θεωρηθεί ως νίκη, πρέπει να θυμόμαστε ότι πολλά ξενοδοχεία εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά και το κόστος εργασίας παραμένει σε ύφεση, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό των ξενοδοχείων κάνει πολύ περισσότερα με πολύ λιγότερη βοήθεια”.

“Μια μηνιαία τάση που συνεχίζεται είναι ότι τα ακίνητα στα μεγάλα μετρό εξακολουθούν να δυσκολεύονται. Η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το νησί Oahu εξακολουθούν να πραγματοποιούν αρνητικό GOP και οι περισσότερες, κορυφαίες αγορές αναφέρουν λιγότερο από το 50% των εσόδων του 2019. Οι παραλιακοί προορισμοί όπως το Μαϊάμι, το Norfolk/Virginia Beach και η Τάμπα, από την άλλη πλευρά, σημειώνουν καλύτερες συνολικές αποδόσεις”, καταλήγει ο Rael.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *