Η Volotea μετέφερε πάνω από 1,3 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα το 2023 και σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας κατά 14% για το 2024

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Το 2023, η Volotea πραγματοποίησε περισσότερες από 8.500 πτήσεις, διατηρώντας μέσο συντελεστή πληρότητας 93%, και συνέχισε τη συνεργασία της με την Aegean Airlines, επεκτείνοντας τις πτήσεις κοινού κωδικού σε 95 δρομολόγια.

Για το 2024, η Volotea σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση τη μεγαλύτερη προσφορά θέσεων που είχε ποτέ, με 1,6 εκατομμύρια θέσεις διαθέσιμες.

Η Volotea, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία την τελευταία δεκαετία, πέτυχε ρεκόρ στην Ελλάδα το 2023, με τη βάση της στην Αθήνα να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας εντός της χώρας.

Το 2023, η Volotea έφτασε σε αριθμό ρεκόρ 1,3 εκατομμυρίων μεταφερόμενων επιβατών στην Ελλάδα, μια αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αεροπορική εταιρεία προσέφερε 65 δρομολόγια και πραγματοποίησε περισσότερες από 8.500 πτήσεις με έναν ισχυρό συντελεστή πληρότητας 93% και ένα εξαιρετικό ποσοστό ολοκλήρωσης πτήσεων, που δείχνει ότι το 99% των προγραμματισμένων πτήσεων της εταιρείας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Από το τέλος του 2023, η αεροπορική εταιρεία διατηρούσε στόλο δύο αεροσκαφών με έδρα τη χώρα και απασχολούσε προσωπικό άνω των 70 επαγγελματιών.

Η Αθήνα, ως η κύρια επιχειρησιακή βάση της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, είχε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Volotea το 2023, με εντυπωσιακό μέσο συντελεστή πληρότητας 95% και OTP15 βαθμολογία, που αντιπροσωπεύει την απόδοση στην ώρα άφιξης, που υπερβαίνει το 70%. Περίπου οι μισές από τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας που προέρχονταν από τη χώρα διεξήχθησαν από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ ένα σημαντικό 65% της χωρητικότητας 680.000 θέσεων στην Αθήνα αφιερώθηκε σε ζωτικής σημασίας δρομολόγια που συνδέουν την πόλη με διάφορα νησιά. Στο 2023, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε σχεδόν 645.000 επιβάτες από το αεροδρόμιο της Αθήνας, αντανακλώντας μια σημαντική αύξηση 28% αύξηση σε σύγκριση με το 2022. Πέτυχε επίσης ποσοστό ικανοποίησης πελατών που πλησίασε το 90% μεταξύ των πελατών που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Megavolotea.

Ο αερομεταφορέας παρέχει ένα ευρύ φάσμα συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας, που καλύπτει τόσο τους εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας (Μπιλμπάο), της Ιταλίας (Ανκόνα, Μπάρι – νέα βάση το 2024, Κάλιαρι, Νάπολη, Παλέρμο, Βενετία και Βερόνα), Γαλλία (Μπορντό, Μπρεστ – νέα βάση το 2024, Λιλ, Λυών, Μασσαλίας, Νάντης, Στρασβούργου και Τουλούζης), Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ), και εντός της Ελλάδα (Ηράκλειο/Κρήτη, Μύκονος και Σαντορίνη).

Το 2024, η Volotea έχει φιλόδοξα σχέδια για την Ελλάδα. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να δρομολογήσει ένα ρεκόρ προσφερόμενων θέσεων στη χώρα, με 1,6 εκατομμύρια θέσεις, που αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε σύγκριση με το 2023. Αυτή η επέκταση θα υποστηριχθεί με την εκτέλεση σχεδόν 9.500 πτήσεων σε 70 δρομολόγια και την αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 14%. Στην Αθήνα, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της προσφέροντας πάνω από 20 δρομολόγια και θέτοντας σε διαθεσιμότητα το ρεκόρ των 835.000 θέσεων, που αντιστοιχεί σε αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2023.

Ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea, λέει: “Το 2023 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τη Volotea σε Ελλάδα. Μεταφέραμε με υπερηφάνεια ένα ρεκόρ 1,3 εκατομμυρίων επιβατών, επεκτείναμε το δίκτυο δρομολογίων μας, και πετύχαμε ένα εντυπωσιακό ποσοστό ολοκλήρωσης πτήσεων 99%. Η βάση μας στην Αθήνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με ένα σημαντική αύξηση 28% στον αριθμό των επιβατών και ποιοτικές επιχειρησιακές επιδόσεις, ενώ παράλληλα διατηρώντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών. Καθώς θέτουμε τους στόχους μας για το 2024, δεσμευόμαστε να να σπάσουμε ακόμη περισσότερα ρεκόρ στην Ελλάδα, με αύξηση της χωρητικότητας κατά 14%, την εισαγωγή νέων δρομολογίων και τη δημιουργία πρόσθετων τοπικών θέσεων εργασίας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε τα ταξίδια προσιτά και βολικά για τους Έλληνες ταξιδιώτες, εξασφαλίζοντας ότι θα απολαμβάνουν βελτιωμένες συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη και μπορούν να εξερευνήσουν την ήπειρο χωρίς κόπο μέσω των ανταγωνιστικών μας τιμών”. Η παρουσία της Volotea στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σημαντικά από το 2012, που σηματοδοτήθηκε από την ίδρυση της βάση της στην Αθήνα το 2018 και την επιτυχημένη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας με την Aegean Airlines το 2021. Το συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών επεκτάθηκε σημαντικά το 2023, με τον αριθμό των κοινών κωδικών πτήσεων από κοινού επεκτείνεται σε 95 δρομολόγια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *