russia
ksd photo

Βουλγαρία και Ελλάδα στη διεκδίκηση των Ρώσων Τουριστών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Βουλγαρία, και οι δύο γειτονικές χώρες της Τουρκίας, έχουν βγει “μπροστά” για να προσελκύσουν Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τους δημοφιλείς προορισμούς τους, ως συνέπεια των κυρώσεων της Μόσχας στην Άγκυρα, λόγω της κατάρριψης του ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει τη χορήγηση θεωρήσεων τριετής διάρκειας για τους Ρώσους τουρίστες, με διαδικασία μίας ημέρας, και η Βουλγαρία έχει μειώσει τα τέλη έκδοσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Milliyet.

Πέρυσι, περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, όπου απήλαυσαν το ταξίδι τους χωρίς να απαιτείται η έκδοση βίζας. Πολλοί από αυτούς επέλεξαν “all-inclusive” πακέτα που προσφέρονται από ξενοδοχεία των μεσογειακών χωρών και τα θέρετρα του Αιγαίου.

Ο Oleg Safonov, επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Τουρισμού, είπε στο RSN, ένα ραδιόφωνο που εδρεύει στη Μόσχα, ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα κάνουν κινήσεις για να αντικαταστήσουν την Τουρκία.

Η Ελλάδα έχει ανοίξει νέα γραφεία έκδοσης βίζας στη Ρωσία και απασχολεί περισσότερο προσωπικό, σε μια προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ του 2013 των 1,5 εκατομμυρίων Ρώσων επισκεπτών, είπε.
Η Βουλγαρία, εν τω μεταξύ, έχει σταματήσει να απαιτεί δακτυλικά αποτυπώματα από τους Ρώσους επισκέπτες.

Άγκυρα και Μόσχα βρίσκονται σε διαμάχη, από τότε που η Τουρκία κατέρριψε το  ρωσικό μαχητικό τζετ στη Συρία, στις 24 Νοεμβρίου του 2015, με πρόσχημα την συνεχή παραβίαση του εναέριου χώρου της.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας από αερομεταφορείς των δύο χωρών έχουν πέσει σχεδόν 50%, το ίδιο και ο αριθμός των επιβατών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ, όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα Τούρκος αξιωματούχος του τουρισμού. Συνολικά 22.106 επισκέπτες από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Τουρκία τον Ιανουάριο, μια πτώση 56,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή ρωσική τουριστική υπηρεσία Rostourism αποκατέστησε 13 από τις 19 άδειες Τούρκων ταξιδιωτικών πρακτόρων, που είχαν ακυρωθεί ως συνέπεια των κυρώσεων της Μόσχας, όπως αναφέρθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στις 16 Μαρτίου.

Ένας τουριστικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι μόνο 55 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Αττάλεια το Φεβρουάριο.

Ο αντιπρόεδρος των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων, Dmitry Gorin, δήλωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν φέτος την Ελληνική Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, και δείχνουν επίσης ενδιαφέρον για την νοτιοανατολική Ασία.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 20-30% περισσότερες κρατήσεις συνολικά, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, είπε, προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την Αίγυπτο δεν είναι ακόμη ανοικτός.

Ο Gorin είπε στη «Russia Today» στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ότι οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούν “ένα μάλλον δύσκολο έργο” για την Αλβανία, καθώς η μουσουλμανική χώρα είχε ισχυρούς αντιπάλους, όπως το γειτονικό Μαυροβούνιο και την Ελλάδα, καθώς και τη Βουλγαρία, την Ελληνική Κύπρο και τα ρωσικά θέρετρα στη Μαύρη Θάλασσα.

«Υπάρχουν 230 ξενοδοχειακά θέρετρο στη χώρα που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 8.000 άτομα,  αλλά στερούνται τα «all inclusive »τουρκικά πακέτα που ήταν τόσο δημοφιλή στους Ρώσους τουρίστες», είπε, υπογραμμίζοντας επίσης την έλλειψη απευθείας πτήσεων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *