© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρευνα: Όπου φύγει – φύγει οι Βρετανοί | Περί τα 5 εκατομμύρια σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό για τις γιορτές | Εκτός επιλογών η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πέντε εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), με την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, να είναι η ημέρα με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κίνηση.

Όπως επισημαίνει η έρευνα The Nursery Research and Planning, η οποία διεξήχθη τον Οκτώβριο, σε δείγμα 500 Βρετανών, αυτή η εποχή του έτους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιόδους για ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως για όσους επιθυμούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί με την οικογένειά τους και να δημιουργήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις.

Σύμφωνα με την ABTA, οι παραθεριστές αναζητούν είτε χειμερινούς προορισμούς με ήλιο, είτε χιονισμένους προορισμούς για παραδοσιακά Χριστούγεννα. Έτσι, για όσους αναζητούν ζεστασιά και ηλιοφάνεια, μεγάλη ζήτηση προκύπτει για τα Κανάρια Νησιά, τη Νότια Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Αίγυπτο και σε πιο μακρούς προορισμούς για τη Τζαμάικα, τα Μπαρμπέιντος, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Ντουμπάι και το Μεξικό. Ενώ, για εκείνους που προτιμούν χιονισμένα τοπία, η Γαλλία και η Ελβετία πρωτοστατούν στις προτιμήσεις τους.

Ορισμένοι θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα στη χώρα του Άη Βσίλη, τη Λαπωνία, ενώ για τους λάτρεις των πάρτι που επιθυμούν να γιορτάσουν την αλλαγή του νέου έτους με στυλ, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών στο εξωτερικό φέτος είναι η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.

Η χριστουγεννιάτικη απόδραση σε αριθμούς

Εκατομμύρια Βρετανοί θα ταξιδέψουν από το Ην., Βασίλειο μέσω των μεγάλων αεροδρομίων της χώρας, τα οποία αναφέρουν υψηλούς αριθμούς. Σύμφωνα με μια προσωρινή εκτίμηση 640.000 πρόκειται να αναχωρήσουν από το Στάνστεντ, 470.000 από το Λούτον, 500.000 από το Μάντσεστερ, 175.000 από το Μπρίστολ και εκατοντάδες χιλιάδες από το Γκάτγουικ. Το Χίθροου αναμένει ότι πάνω από τρία εκατομμύρια επιβάτες, -αφίξεις και αναχωρήσεις- θα ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες θα αναχωρήσουν από αεροδρόμια της Σκωτίας, με 296.000 να ταξιδεύουν μόνο μέσω Εδιμβούργου, καθώς και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια. Επίσης, σημαντικός αριθμός ατόμων θα ταξιδέψει επίσης μέσω της Μάγχης με πλοίο ή μέσω της σήραγγας.

Σε δηλώσεις του ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της ABTA, είπε ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά ενδείκνυνται για ταξίδια, κι φέτος εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την πρώτη ευκαιρία ,μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο κ. Tanzer, αφού επισήμανε ότι μετά την εορταστική περίοδο πολλοί Βρετανοί θα αρχίσουν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές τους,  προτρέπει τους καταναλωτές να κάνουν έγκαιρη κράτηση για να επιτύχουν καλύτερες τιμές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *