Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των γερμανικών τουριστικών πρακτορείων για το Καλοκαίρι του 2017

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξητικά διαμορφώνονται οι πωλήσεις των γερμανικών τουριστικών πρακτορείων για το καλοκαίρι του 2017, οι οποίες σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διενήργησε η GfK σε 1.500 ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας τον Νοέμβριο διαμορφώνονται στο +6%.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 10% που παρατηρείται στα χειμερινά ταξιδιωτικά πακέτα, οδήγησαν τον Νοέμβριο σε αύξηση των εσόδων των τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας κατά 8%.

Οι πωλήσεις στο σύνολό τους για τη φετινή, χειμερινή περίοδο βελτιώθηκαν μεν, όμως, εξακολουθούν να εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο, σε ετήσια βάση,5,8%.

Το 60% των πωλήσεων του περασμένου μήνα αφορούσε το καλοκαίρι του 2017, οι οποίες εμφανίζονται αυξημένες κατά 8,8%, σε σχέση με πέρυσι. Οι βασικοί μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, όπως και ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος.

Ομοίως, τις θετικές τάσεις, τον Νοέμβριο με άνοδο 2,3% στα έσοδα από κρατήσεις, διαπιστώνουν και οι εταιρίες υπηρεσιών  πληροφορικής, σύμφωνα με τη μηνιαία επισκόπηση των πωλήσεις 2.500 ταξιδιωτικών γραφείων. Για άλλη μια φορά, οι διακοπές κρουαζιέρας ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης με αύξηση σχεδόν 19%. Η προπώληση για το επόμενο έτος διαφαίνεται επίσης καλή, με αύξηση 10,9% στις κρατήσεις, η οποία καθοδηγείται από την αύξηση κατά 12,2% για τις διακοπές κρουαζιέρας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *