Απαγόρευση στους «υπέρβαρους» στο να ιππεύουν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη

Απαγόρευση στους «υπέρβαρους» στο να ιππεύουν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη

santorini

Η Ελλάδα απαγόρευσε στους «υπέρβαρους» τουρίστες να ιππεύουν τα γαϊδουράκια στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης, αφού οι ακτιβιστές παραπονέθηκαν ότι υπέφεραν από κακώσεις νωτιαίου μυελού.

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να οδηγήσουν τα γαϊδούρια θα πρέπει τώρα να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά (ή το ένα πέμπτο του σωματικού βάρους του γαϊδάρου).

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όρισε πως τα ζώα δεν πρέπει να φορτώνονται με βάρος υπερβολικό σε όγκο, ηλικία ή φυσική κατάσταση «.

Οι κατευθυντήριες γραμμές κυκλοφόρησαν στις νησιωτικές περιοχές, αφού το αρμόδιο τμήμα έλαβε «πολλαπλές καταγγελίες και δημοσιεύσεις σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και την καλή διαβίωση των κατοικίδιων ζώων» κατά τη διάρκεια του πολυάσχολου καλοκαιριού. Η Σαντορίνη έχει απότομο έδαφος και τα γαϊδουράκια πρέπει συχνά να προχωρούν μέσα από πολύ στενά μονοπάτια που δεν περνούν αυτοκίνητα. Οι ακτιβιστές έχουν επίσης παραπονεθεί για τον χειρισμό τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Τα βίντεο των υπέρβαρων τουριστών που ιππεύουν τα ζώα προκάλεσαν αντίδραση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης τον Ιούλιο και μια αναφορά, που ζητούσε τον τερματισμό της χρήσης τους ως μέσο μεταφοράς, έλαβε περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Η ομάδα ακτιβιστών The Donkey Sanctuary δήλωσε στην ιστοσελίδα της τον Ιούνιο ότι ήταν «απογοητευμένη» από τις συνθήκες που βιώνουν τα γαϊδουράκια, πριν συναντηθούν με τους εκπροσώπους του νησιού τον Αύγουστο.

Εκτός από τα όρια βάρους, οι κατευθυντήριες γραμμές επιμένουν ότι τα ζώα θα πρέπει να ασκούνται μία φορά την ημέρα για τουλάχιστον μισή ώρα και να έχουν συνεχή παροχή πόσιμου νερού.

Η Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται στην κορυφή μιας εκπληκτικής ηλιόλουστης ηφαιστειακής καλντέρας και είναι γνωστή για τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα, έχει δει τον τουρισμό να αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια, χάρη στη δημοτικότητά της στα κρουαζιερόπλοια.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ