gnto

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η συγκλονιστική επιστολή των εργαζόμενων του ΕΟΤ στην Μόσχα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μια συγκλονιστική και ταυτόχρονα δραματική επιστολή, προς τον καθ’ ύλιν αρμόδιο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ στην Μόσχα, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, περιγράφουν τον Γολγοθά που ανεβαίνουν, μη μπορώντας να ανταποκριθούν ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, λόγω της αδυναμίας των υπηρεσιών και της ηγεσίας του Οργανισμού να πράξουν τα νόμιμα και αυτονόητα.

Σημειώνεται ότι το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ έχει αναδείξει το θέμα με ρεπορτάζ, ενώ η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη στα μέσα Δεκεμβρίου και αν και την είχε στην διάθεσή του το Χ&Τ, δεν την δημοσίευσε, καθώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις για πληρωμή των εργαζόμενων, κάτι που δεν έγινε. Επιπροσθέτως οι ρωσικές αρχές έχουν στείλει διπλωματική νότα στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουν καταβληθεί και οι ασφαλιστικές εισφορές του επιτόπιου προσωπικού.

Στην επιστολή, την οποία  κοινοποιούν στον υπουργό Τουρισμό, οι 4 εργαζόμενοι του γραφείου υπογραμμίζουν ότι “…Η κατάστασή μας είναι δραματική, απλήρωτοι λογαριασμοί, απειλές για εξώσεις, αδυναμία προσφοράς ακόμα και βασικών αγαθών στις οικογένειες μας είναι τώρα πλέον η καθημερινότητα που ζούμε. Τέσσερις οικογένειες (εξι συνολικά νήπια από 1 έτος ως 6 ετών και υπερήλικες γονείς), δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις πλέον βασικές ανάγκες των παιδιών τους (φάρμακα, ένδυση, μεταφορά στο σχολείο, κτλ) και σύντομα δεν θα έχουν  καν την  δυνατότητα να εξασφαλίσουν  και την τροφή τους…”.

Και αναφερόμενοι στην περίοδο των εορτών (σ.σ. η επιστολή έχει σταλεί στα μέσα Δεκεμβρίου, τονίζουν: “Βοηθήστε μας, δώστε λύση στο πρόβλημα για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς και οι οικογένειες μας.  Ειδικά τώρα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων να μείνουμε χωρίς  να αγοράσουμε τα στοιχειώδη αγαθά  των εορτών προς τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας”.

MITT
Στιγμιότυπο από παλαιότερη MITT | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόλα αυτά, οι ηγεσία και οι υπηρεσίες του ΕΟΤ δεν έδωσαν λύση στο δράμα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν έρανο μεταξύ τους για να πληρωθούν τα domains του Οργανισμού, που έληξαν ώστε να συνεχίσουν να έχουν επικοινωία με τον έξω κόσμο και να λειτουργεί στοιχειωδώς το γραφείο ΕΟΤ στην Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση που έχει βρεθεί, μετά από τόσους μήνες, είναι η κατάθεση τροπολογίας από το υπουργείο Τουρισμού σε νομοσχέδιο στη Βουλή, που θα δίνει την δυνατότητα να αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή, ένας από τους εργαζόμενους στο γραφείο και να αποκτήσει πρόσβαση στις τράπεζες, ώστε να προβεί στις πληρωμές.

Η επιστολή

Η επιστολή των εργαζόμενων του ΕΟΤ στην Μόσχα, έχει ως ακολούθως:

“Είμαστε τέσσερα άτομα επιτόπιο προσωπικό στο Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ ,  οι οποίοι   εργάζονται αδιάλειπτα για 15 συναπτά και πλέον έτη.  Μετά την αποχώρηση, λόγω λήξης της Θητείας  του Προϊσταμένου του Γραφείου (κος Ευσταθίου) τέλος Μαΐου  του 2022 παραμένουμε απλήρωτοι για έξι ( 6 ) συνολικά μήνες.

Κατά γενική ομολογία στην Κεντρική Υπηρεσία διακρινόμαστε για την εργατικότητα την κατάρτιση και τον υψηλό επαγγελματισμό μας σε όλη την διάρκεια των 15 αυτών ετών. Ήδη έχουν γίνει διαβήματα προς την Ελληνική πλευρά από την Ρωσική Ομοσπονδία, για την μη τήρηση των ασφαλιστικών  και φορολογικών  υποχρεώσεων, καθώς και οχλήσεις για τη μη εξόφληση των λογαριασμών του γραφείου (τηλέφωνο, Ιντερνέτ κτλ.).

Η κατάστασή μας είναι δραματική, απλήρωτοι λογαριασμοί, απειλές για εξώσεις, αδυναμία προσφοράς ακόμα και βασικών αγαθών στις οικογένειες μας είναι τώρα πλέον η καθημερινότητα που ζούμε. Τέσσερις οικογένειες (λεξι συνολικά νήπια από 1 έτος ως 6 ετών και υπερήλικες γονείς), δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις πλέον βασικές ανάγκες των παιδιών τους (φάρμακα, ένδυση, μεταφορά στο σχολείο, κτλ) και σύντομα δεν θα έχουν  καν την  δυνατότητα να εξασφαλίσουν  και την τροφή τους…fragakis

Για έξι μήνες καταρρακώνουμε την αξιοπρέπειά μας ζητώντας δανεικά από γνωστούς συγγενείς και φίλους, και αυτό όμως φθάνει  στο  τέλος του, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει σε κανένα να στηρίζει τις οικογένειες μας με δανεικά επ’ αόριστο.

Η κάθετη πτώση του ευρώ στη Ρωσική Ομοσπονδία της τάξης του 35%, κατάφερε να  εξανεμίσει πολύ γρήγορα τις οικονομίες που είχαμε φροντίσει να έχουμε, αυτό καθιστά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας  απαραίτητη. Τα αναφέρουμε αυτά καθώς η ενημέρωση που έχουμε από την Κεντρική Υπηρεσία μιλάει για την βεβαιότητα πλέον επιστροφής των μισθών μας στο Υπουργείο Οικονομικών λόγω κλεισίματος του Προϋπολογισμού 2022  και μας προϊδεάζει για μακροχρόνια δικαστική διεκδίκηση αυτών των χρημάτων.

Αξιότιμοι κύριοι, δεν έχουμε την πρόθεση, την διάθεση ακόμα και την οικονομική δυνατότητα να προβούμε σε δικαστικές  ενέργειες, Σας εκλιπαρούμε όμως  σαν εργαζόμενοι και γονείς προς εργαζόμενους και γονείς…

Βοηθήστε μας, δώστε λύση στο πρόβλημα για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς και οι οικογένειες μας.  Ειδικά τώρα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων να μείνουμε χωρίς  να αγοράσουμε τα στοιχειώδη αγαθά  των εορτών προς τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας.

Παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες, ακόμα και διαβίωσης, το προσωπικό  με υψηλό αίσθημα ευθύνης  προσέρχεται στην εργασία του και έχει καλύψει με προσωπικά του έξοδα τις όποιες ανελαστικές υποχρεώσεις του Γραφείου με σημαντικότερη αυτή  της διατήρησης της ιστοσελίδας (DOMAIN) του γραφείου GNTO.RU, καθώς ήδη υπήρχε κίνδυνος να παραχωρηθεί με προφανείς τις συνέπειες  για το κύρος και την εικόνα του οργανισμού στη ρωσική αγορά, την επομένη του πολέμου.

Εδώ επιτρέψτε μας  να θυμίσουμε  τον κεντρικό ρόλο που έπαιξε η ΥΠΕΞ ΕΟΤ Ρωσίας  κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2013 και μετά, όταν οι παραδοσιακές αγορές της Γερμανίας και Αγγλίας ακύρωναν τις κρατήσεις τους εξαιτίας της αβεβαιότητας για την κατάσταση της χώρας, η Ρωσική αγορά κατάγραφε ρεκόρ ανόδου για 3 συνεχόμενες χρονιές με 2,5 εκατομμύρια τουρίστες στο επίμαχο χρονικό διάστημα”.

Tagged

2 σχόλια στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η συγκλονιστική επιστολή των εργαζόμενων του ΕΟΤ στην Μόσχα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης

  1. Ας κανονίσουν καμία συναυλία του Αργυρού στην Μόσχα, μπας και πάρουν κι αυτοί κανένα ευρώ…
    Κρίμα και ντροπή!!!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *