gnto
money tourism photo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αύξηση κρατήσεων 15-20% από Ολλανδία, γκρίνια για το ελληνικό περίπτερο στην Ουτρέχτη (ΦΩΤΟ)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με το “δεξί” μπήκε η νέα χρονιά για τον ελληνικό Τουρισμό, καθώς η έκθεση της Ουτρέχτης Vakantie Beurs, που άνοιξε τις πύλες της σήμερα δίνει εντυπωσιακή αύξηση στις προκρατήσεις από Ολλανδία για Ελλάδα, έπειτα από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, όπως ήταν το 2017.
Ωστόσο, οι συνεκθέτες εξέφρασαν στο money-tourism.gr, τον έντονο -λίαν επιεικώς- προβληματισμό τους, για το ελληνικό περίπτερο, το οποίο σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν, είναι μικρότερο σε σχέση με πέρυσι, έχει μετακινηθεί σε λιγότερο ελκυστικό σημείο και εμφανίζει εντονότατες κατασκευαστικές ατέλειες και όχι μόνο. Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, “είναι σαν να είναι ημιτελές”, ενώ είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, η οποία αναγράφει την χώρα ως REECE…

holland
Ντίνα Σβύνου, Σπύρος Γαλιατσάτος και Γεράσιμος Τιμοθεάτος

Πιο αναλυτικά, οι τέσσερεις μεγάλοι tour operators της Ολλανδίας, TUI, Thomas Cook, Sundio και Corendon, δίνουν αυξήσεις στις προκρατήσεις από 15% έως 20%, ποσοστό εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πέρυσι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο υπήρχε αύξηση 45%, πλην όμως η σύγκριση γινόταν με το 2016, που υπήρξε κατάρρευση των κρατήσεων προς Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι προορισμοί εμφανίζουν σημαντική αύξηση.
Περισσότερα στοιχεία θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση των επαφών, αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητας της έκθεσης, καθώς σήμερα η προσέλευση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Στα αξιοπρόσεκτα στοιχεία της έκθεσης, η δυναμική παρουσία της Τουρκίας, που επανακάμπτει έντονα και στην ολλανδική αγορά.

holland
Η ομάδα της Κω σε πλήρη απαρτία
Το ελληνικό περίπτερο

hollandΚι αν η εικόνα των προκρατήσεων από Ολλανδία, είναι εξόχως ενθαρρυντική, δεν συμβαίνει το ίδιο για το ελληνικό περίπτερο, το οποίο περιγράφεται από τους συνεκθέτες ως απογοητευτικό.
Υπενθυμίζεται ότι από την έκθεση WTM του Λονδίνου το Νοέμβριο, είχαμε επισημάνει από το money-tourism.gr, ότι είναι επείγουσα η ανάγκη ανασχεδιασμού του ελληνικού περιπτέρου, το οποίο είναι απολύτως “κουρασμένο”. Πολλώ δε μάλλον στην προκειμένη περίπτωση που η σμίκρυνσή του, η μετακίνησή του σε εμφανώς χειρότερο σημείο και η προχειρότητα στην κατασκευή, μεταβάλλουν επί τα χείρω το ήδη ξεπερασμένο σχεδιαστικό του. Αξίζει να σημειωθεί και είναι αντικείμενο έρευνας, το γεγονός ότι σε πολλές εκθεσιακές κατασκευές του ΕΟΤ το τελευταίο διάστημα, απομειώνεται το τίμημα προς τους κατασκευαστές, λόγω ελλείψεων και είναι άξιο απορίας, πως οι εταιρίες αυτές συνεχίζουν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς…

tui
Το εντυπωσιακό περίπτερο της TUI

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η εικόνα των περιπτέρων του ΕΟΤ, δεν έχει καμία σχέση με τα στελέχη του Οργανισμού, ούτε βέβαια με το επιτόπιο προσωπικό, που τις περισσότερες φορές υπερβάλλουν εαυτούς.

Στην έκθεση της Ουτρέχτης το υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κων. Τσέγας.

holland
Ντίνα Σβύνου και Ηλίας Σηφάκης

Νεότερα τις επόμενες ημέρες…

tui
Ο κ. Γιώργος Δήμας της TUI

holland holland

gnto
money tourism photo

holland holland holland holland holland holland

 

 

Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αύξηση κρατήσεων 15-20% από Ολλανδία, γκρίνια για το ελληνικό περίπτερο στην Ουτρέχτη (ΦΩΤΟ)

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *