© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χωρίς Κικίλια προχωρούν σε σύγκληση άτυπου Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού οι Περιφέρειες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έντονες διεργασίες για την άτυπη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, έχει βάλει στον “πάγο” αυτό το θεσμικό όργανο.

Υπενθυμίζεται ότι το όργανο αυτό συστήθηκε μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ το 2019 και πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου 2019. Από τότε συνεδρίαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021, που ανέλαβε υπουργός Τουρισμού ο Βασίλης Κικίλιας και μπήκε στον “πάγο”. Όπως στον “πάγο” έχει μπει και η εβδομαδιαία συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, για τον συντονισμό των θεμάτων…

gntoΥπενθυμίζεται ότι στο δελτίο Τύπου με το οποίο ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε την “ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά,  σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών που πραγματοποίησε σήμερα (σ.σ. 3.1.2022) με τους Περιφερειάρχες των χειμερινών τουριστικών προορισμών αιχμής” υπήρχε μια φαινομενικά μη σχετική αναφορά, η οποία ήταν η εξής: Ο υπουργός Τουρισμού B. Κικίλιας ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες ότι θα συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα”.

Η διατύπωση αυτή μπήκε στο δελτίο Τύπου προκειμένου να κοπάσουν  οι αντιδράσεις από τους περιφερειάρχες και τους αντιπεριφερειάρχες για την απαξίωση ενός πολύ χρήσιμου θεσμού, όπως επισήμαναν σε επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Βασίλη Κικίλια, τουλάχιστον 4, ενώ υπήρξαν και προφορικά διαβήματα διαμαρτυρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς ήδη έχουν περάσει 10 ημέρες από την ανακοίνωση χωρίς να έχει γίνει τίποτα, εξελίσσεται επικοινωνία μεταξύ των μελών του Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει άτυπη συνεδρίαση χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Τουρισμού, σε πόλη της περιφέρειας, ενόψει και της νέας σεζόν και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από τις Περιφέρειες και για το μείζον θέμα της προβολής, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αλλάξει σε κατεύθυνση που εμφανώς “σπρώχνουν” ο υπουργός Τουρισμού και όχι μόνο…
Αντίστοιχες προσπάθειες υπήρξαν και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά δεν τελεσφόρησαν λόγω και της μεγάλης αστοχίας που υπήρξε στον προβολή της χώρας το 2020, όταν και εν μέσω της “κουτσής” σεζόν, βγήκε ο ΕΟΤ μπροστά και έσωσε την κατάσταση.

Όπως ανέφερε στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ περιφερειάρχης μεγάλης Περιφέρειας, “δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού και δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη συνέργειες και συντονιζόμενοι με το υπουργείο και τον ΕΟΤ”. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δε στον οποίο έθεσε το θέμα το Χ&Τ, είπε: “Περιμένουμε από την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και τη νέα γενική γραμματέα να μας υποδείξουν το πλαίσιο και το πλάνο για τη νέα χρονιά που έχουν θέσει ως στόχους για να μπορέσουμε και εμείς ως Περιφέρειες να συντονιστούμε και να μην  έχουμε αποσπασματικές ενέργειες και να βρισκόμαστε προ απροόπτου”.

Και κατέληξε λέγοντας: ” Το πιο σημαντικό όμως είναι η νέα προγραμματική περίοδος όπου τα προγράμματα των Περιφερειών θα πρέπει ν α εκπονούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να υπάρχει ενιαία εθνική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης”. Περιφέρειες

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *