Thomas Cook Airlines
Thomas Cook Airlines

Χρεωκόπησαν 10 αεροπορικές εταιρίες το 2019|Ακόμη 2 το 2020!!!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 2019 σημειώθηκαν όχι μία, ούτε δύο αλλά 10 χρεοκοπίες και αναστολές λειτουργίας αεροπορικών εταιριών, ενώ το 2020 έκανε “ποδαρικό” με δύο ακόμη χρεοκοπίες.

Ιανουάριος 2019: California Pacific Airlines.

Είναι μια τοπική αεροπορική με βάση το Carlsbad στην Καλιφόρνια, η οποία πραγματοποίησε πτήσεις για λίγους μήνες, πριν αναστείλει τη λειτουργία της. Η αεροπορική έχει δηλώσει ότι έχει προγραμματίσει την επαναλειτουργία της μέσα το 2020.

Φεβρουάριος 2019: Germania

Ξεκίνησε τη λειτουργία της με πτήσεις charter και τελικά επέκτεινε το πρόγραμμα πτήσεών της. Οι τιμές των καυσίμων, μια σειρά καθυστερήσεων το 2018, και η αυξανομένη πίεση από τις low cost αεροπορικές, οδήγησαν στη χρεοκοπία της.

Φεβρουάριος 2019: Flybmi

Τον ίδιο μήνα χρεοκόπησε και η Flybmi, μια τοπική βρετανική αεροπορική εταιρεία με βάση το Βορειοδυτικό  Leicestershire, η οποία ήταν θυγατρική της Midland International. Η χρεοκοπία της αποδόθηκε στις αυξημένες τιμές καυσίμων και την αβεβαιότητα που προκαλούσε το Brexit.

Μάρτιος 2019: Fly Jamaica Airways

H αεροπορική, που είχε βάσει το Kingston, διέκοψε τη λειτουργία της λόγω έλλειψης αεροσκαφών 5 μήνες ύστερα τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ένα Boeing 767-300ER κατά τη διάρκεια προσγείωσης στη Γουιάνα.

Μάρτιος 2019: Wow Air

H ισλανδική αεροπορική με πολύ οικονομικά εισιτήρια “μπήκε” πολύ δυναμικά στην “αρένα” των αερομεταφορών παρέχοντας πτήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης στα 128 δολάρια. Η λειτουργία της ξεκίνησε το 2012 και το 2015 επεκτάθηκε στη Βόρεια Αμερική.

Ο CEO της, Skuli Mogensen, αποδίδει την πτώχευση στην απομάκρυνση από το μοντέλο low cost και την προσθήκη των αεροσκαφών A330.

Απρίλιος 2019: Jet Airways

Η χρεοκοπία της ινδικής αεροπορικής με έδρα το Mumbai αποδίδεται στις μεγάλες οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από τον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό των low cost ανταγωνιστών της.

Σεπτέμβριος 2019:XL Airways

H γαλλική αεροπορική παρείχε πτήσεις leisure, αλλά το κεφάλαιό της “εξατμίστηκε” και δεν κατάφερε να βρει επιπλέον χρηματοδότηση.

Σεπτέμβριος 2019: Aigle Azur

Τον ίδιο μήνα άλλη μια γαλλική αεροπορία, που προσπάθησε να εφαρμόσει μια νέα στρατηγική με νέα δρομολόγια και αεροσκάφη από το 2018, οδηγήθηκε στη χρεοκοπία λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Σεπτέμβριος 2019: Adria Airways

Η πρώην εθνική αεροπορική της Σλοβενίας σημείωνε απώλειες κατά τις δεκαετίες του 2000 και του 2010. Παρά τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης η αεροπορική δεν τα κατάφερε.

Σεπτέμβριος 2019: Thomas Cook 

Ίσως, η πιο τρανταχτή πτώχευση με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στους τουρίστες και τους tour operators το 2019. Η βρετανική αεροπορική κήρυξε πτώχευση ύστερα από την αποτυχία της να εξασφαλίσει επιπλέον κεφάλαια.

Περίπου 600.000 τουρίστες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη Βρετανία, γεγονός που οδήγησε στη μεγαλύτερη προσπάθεια επαναπατρισμού στη βρετανική ιστορία.

Φεβρουάριος 2020: Air Italy

Mε τη χρεοκοπία της Air Italy έκανε “ποδαρικό” το 2020. Η αεροπορική ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018. Δύο χρόνια αργότερα ανακοίνωσε τη ρευστοποίησή της.

Οι πτήσεις της θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου. Όσοι έχουν κάνει κρατήσεις ύστερα από την ημερομηνία αυτή θα λάβουν αποζημίωση. Αποζημίωση, επίσης, μπορούν να λάβουν και όσοι ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και για ημερομηνίες πριν την 25η Φεβρουαρίου.

Φεβρουάριος 2020: Atlas Global

Μόλις μια μέρα ύστερα από τη χρεοκοπία της Air Italy, η τουρκική αεροπορική ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας με μια ανακοίνωση του CEO της στο Facebook.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *