CORENDON

Corendon: Η Τουρκία παρά τους σεισμούς θα πάει καλά το 2023 | Και 100 εκατ. αφίξεις είναι εφικτές!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Yildiray Karaer, πρόεδρος του Ομίλου Corendon, τόνισε ότι παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί το 2023, οι στόχοι θα επιτευχθούν, αλλά πρόσκαιρα η υστέρηση των κρατήσεων λόγω της αναταραχής, θα γίνει αισθητή τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Corendon Tourism Group , έκανε δηλώσεις σχετικά με την τουριστική περίοδο του 2023 στην Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin, λέγοντας:

«Οι πωλήσεις ήταν καλές μέχρι την καταστροφή του σεισμού. Υπήρξε μια παύση στις κρατήσεις για την Τουρκία κατά την περίοδο του σεισμού. Ο κόσμος φαινόταν να απέχει από το να έρθει στη ζώνη του σεισμού. Θα βιώσουμε αυτή τη μείωση τον Απρίλιο-Μάιο, αλλά πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τους αριθμούς που έχουν τεθεί ως στόχοι, στην κορύφωση τον Ιούλιο-Αύγουστο».

Σημειώνοντας ότι το 2022 ήταν μια πολύ καλή σεζόν, ο Karaer είπε: «Έρχομαι στην ITB από τη δεκαετία του ’90. Από αυτά τα χρόνια, ο τουρισμός της Τουρκίας έχει φτάσει στο σημερινό του επίπεδο αυξανόμενος με σημαντικούς ρυθμούς, περίπου 5-15 τοις εκατό κάθε χρόνο. Σε οποιαδήποτε κρίση βιώσαμε, υπήρχε μια περίοδος που οι κρατήσεις επιβραδύνονταν ή πάγωναν, αλλά η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός. Η Τουρκία είναι ένας απαραίτητος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους τουρίστες, ειδικά εκείνους που ζουν σε αγορές προέλευσης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αγγλία και το Βέλγιο. Η καλύτερη σεζόν μας ήταν η σεζόν του 2019. Έχουμε επηρεαστεί από την πανδημία το 2020 και το 2021. Θα συγκρίνουμε πάντα τις εποχές με το 2019. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ρωσική αγορά μειώθηκε κατά 50 τοις εκατό το 2022 λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, η Τουρκία και ειδικά η Αττάλεια είχαν μια καλή τουριστική σεζόν. Από εδώ και στο εξής, όλες οι συγκρίσεις θα γίνονται με τη θερινή περίοδο του 2022».

Δηλώνοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τον τουρισμό στην Τουρκία, σίγουρα θα επιτευχθούν, ο Karaer είπε, «Τόσο η Ένωση Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV) όσο και η IATA δήλωσαν στις εκθέσεις τους ότι η ανάκαμψη και η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία θα πραγματοποιηθεί το 2023-2024. Η καταστροφή του σεισμού που βιώνουμε θα προκαλέσει προσωρινή στασιμότητα. Σίγουρα θα φτάσουμε ξανά στο επίπεδο επισκεπτών που θέλουμε. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ήδη θέσει στόχο 60 εκατομμύρια τουρίστες . Η Τουρκία έχει αυτές τις δυνατότητες. Αρκεί ο κόσμος να βρει πρώτα την ειρήνη».

Τέλος, σημειώνοντας ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει το επίπεδο των 100 εκατομμυρίων τουριστών σε ένα ειρηνικό παγκόσμιο περιβάλλον, ο Karaer είπε: «Στην Τουρκία, όχι μόνο η περιοχή της Αττάλειας, αλλά και ιστορικές περιοχές όπως το Μπόντρουμ, η Μαρμαρίς, το Κουσάντασι, το Τσεσμέ και η Καππαδοκία είναι περιοχές που προσελκύουν τουρίστες. Νομίζω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο των 80-100 εκατομμυρίων τουριστών σε ένα ειρηνικό παγκόσμιο περιβάλλον. Επειδή η γεωγραφική δομή και η στρατηγική περιοχή της Τουρκίας, όντας κοντά τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη, έχει τη δυνατότητα να δέχεται τουρίστες από όλες τις πλευρές”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *