ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE: Για επιτυχημένους επαγγελματίες στη Γαστρονομία και τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με σπουδές υψηλού επιπέδου που εγγυώνται την επαγγελματική επιτυχία σε όλους όσοι επιθυμούν να διακριθούν στον τομέα της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και των ξενοδοχειακών.

Από το 1996 βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της τουριστικής και γαστρονομικής εκπαίδευσης, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις με πιο πρόσφατη την κατάκτηση της 3ης θέσης στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International 2023. Βρισκόμενος για 3η συνεχόμενη φορά στην κορυφή και συμπληρώνοντας την ομάδα των νικητών με σχολές από την Ιαπωνία και τη Γαλλία, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος αποδεικνύει τόσο την υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση που προσφέρει στους σπουδαστές του, όσο και το διεθνές του κύρος.

Την εκπαιδευτική του υπεροχή καταδεικνύουν, επίσης, το πρότυπο μοντέλο εκπαίδευσης, το επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις, οι υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, ενώ αποτελεί τη Σχολή από την οποία έχουν αποφοιτήσει πολλοί από τους σημερινούς πρωταγωνιστές της γαστρονομικής σκηνής και του τουριστικού κλάδου.

Ι.Ε.Κ LE MONDE

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματα σπουδών στις πιο δυναμικές ειδικότητες της αγοράς:

Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας | hotel management

Διάρκεια σπουδών: (4)Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/όσες επιθυμούν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο αποκτώντας τις δεξιότητες και εμπειρίες που χρειάζεται ο σύγχρονος ξενοδόχος. Μέσα από έναν συνδυασμό θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, ο σπουδαστής αποκτά γνώσεις όπως αυτές της οργάνωσης και λειτουργίας, της οικονομικής διαχείρισης και της διοίκησης προσωπικού των διαφορετικών τμημάτων μιας επιχείρησης φιλοξενίας, όπως η υποδοχή, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης εκδηλώσεων, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων.  Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφορίας στον Τομέα του Τουρισμού | e- Travel agent

Διάρκεια σπουδών: (4)Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο σπουδαστής της ειδικότητας αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα και φυσικά όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και διαχείριση του τουρισμού, που θα του επιτρέψει να ακολουθήσει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε ένα από τα πιο σύγχρονα και ενδιαφέροντα επαγγέλματα, που συνδυάζουν το ταλέντο στην οργάνωση, την αγάπη για το ταξίδι, την «τέχνη» της επικοινωνίας με τους ανθρώπους, αλλά και την έφεση στις ξένες γλώσσες.

Ο σπουδαστής εφοδιάζεται με την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες στον τουρισμό και αφορούν στην αποτελεσματική οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση οποιασδήποτε τουριστικής ή ταξιδιωτικής επιχείρησης.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας| chef

Διάρκεια σπουδών: (4)Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

SONY DSC

Το πρόγραμμα εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της. Το πρωτοποριακό μοντέλο εργαστηριακής και θεωρητικής εκπαίδευσης που εφαρμόζεται δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα, να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας και να ανέλθει στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μια κουζίνας. Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής | pastry chef

Διάρκεια σπουδών: (4) Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου. Η προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών συνταγών και η συστηματική εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών. Αναβαθμισμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκτούν προβάδισμα σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δημιουργούν επιδόρπια υψηλής αισθητικής, που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεση όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023

LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Παράλληλα, το LE MONDE K.Δ.Β.Μ. προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα μετεκπαίδευσης καθώς και προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης που απευθύνονται σε απόφοιτους τουριστικών & γαστρονομικών σχολών, σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους καθώς και σε όσους επιθυμούν να απασχοληθούν επαγγελματικά στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Global Hospitality Management Program από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και το University of Hοuston – Conrad N. Hilton College.

Διάρκεια 7,5 εβδομάδες, Έναρξη online μαθημάτων: Νοέμβριος 2023

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών το οποίο απευθύνεται σε στελέχη και επαγγελματίες του ξενοδοχειακού, επισιτιστικού, τουριστικού κλάδου, καθώς και σε στελέχη Διοίκησης & Οικονομίας που θέλουν να κατακτήσουν διοικητικές θέσεις στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και υλοποιείται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου – καθηγητές του University of Hοuston – Conrad N. Hilton College,με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, διεθνές ερευνητικό έργο κι επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της ανώτατης ξενοδοχειακής εκπαίδευσης.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Certificate in Global Hospitality Management από το University of Hοuston – Conrad N. Hilton College of Hotel and Restaurant Management.

Rooms Division Management | Μετεκπαίδευση στη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Διάρκεια 6 εβδομάδες, Έναρξη online μαθημάτων: 13/11/2023

Για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων και να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Οι συμμετέχοντες αποκτούν μια συνδυαστική εικόνα των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ένας Rooms Division Manager, εφαρμόζοντας στην πράξη τη διδασκόμενη θεωρία με πραγματικά παραδείγματα (case studies). Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου.

Food and Beverage Management | Μετεκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών.

Διάρκεια: 12 εβδομάδες, Έναρξη online & δια ζώσης μαθημάτων: 13/11/2023

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης καθώς και σε απόφοιτους τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Το πρόγραμμα παρέχεται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της σχολής LE MONDE και εξ αποστάσεως με live streaming διδασκαλία.

Bar & Restaurant Management |Επαγγελματική εξειδίκευση στη διεύθυνση και λειτουργία μπαρ-εστιατορίου. Διάρκεια: 20 εβδομάδες, Έναρξη μαθημάτων: 13/11/2023

Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης.

Οινοχόος – Sommelier | Επαγγελματική εξειδίκευση στο κρασί.

Διάρκεια: 17 εβδομάδες, Έναρξη μαθημάτων: 13/11/2023

Εργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα. Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

  • Αμπελουργία & Οινοποίηση
  • Ελληνικός Αμπελώνας
  • Service Κρασιού-Διαχείριση κάβας – Wine list
  • Διεθνής Αμπελώνας
  • Συνδυασμός κρασιού-φαγητού
  • Αποστάγματα-Αφεψήματα

Bartender| Επαγγελματική εξειδίκευση στη διεύθυνση και λειτουργία μπαρ. Διάρκεια: 6 εβδομάδες, Έναρξη μαθημάτων: 16/10/2023

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που προσφέρει ουσιαστική γνώση στην άριστη λειτουργία και οργάνωση ενός μπαρ. Από τις τεχνικές αναμίξεων και το κατάλληλο σέρβις μέχρι τον συνδυασμό ενός αλκοολούχου ή μη ποτού με το ανάλογο έδεσμα, ο επαγγελματίας bartender συμβάλλει με ξεχωριστό τρόπο στη φιλοξενία που λαμβάνει ο επισκέπτης ενός ξενοδοχείου, εστιατορίου, μπαρ.

Barista & Coffee Expert | Επαγγελματική εξειδίκευση στη διεύθυνση και λειτουργία τμημάτων καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Διάρκεια 3 εβδομάδες. Έναρξη 18/09/2023

Εργαστηριακό πρόγραμμα που προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Ο Επαγγελματίας Barista επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, συντηρεί και μεριμνά για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και παρασκευάζει ποιοτικά ροφήματα καφέ και αφεψήματα.

LE MONDE Website: www.lemonde.edu.gr

Facebook:facebook.com/LE.MONDE.Institute/

Instagram:

instagram.com/le_monde_edu_official_page/

YouTube: www.youtube.com/user/LEMONDEedu

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *