Ελλάδα “ψηφίζουν” για καλοκαιρινές διακοπές οι Γερμανοί | Στα προ-πανδημικά επίπεδα η ζήτηση | Δεν προβλέπονται last minutes προσφορές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένη ζήτηση, η οποία φαίνεται να έχει επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα παρουσιάζουν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία ως προορισμοί διακοπών το φετινό καλοκαίρι, στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τους κορυφαίους εκπροσώπους των γερμανικών τουριστικών πρακτόρων. 

Όπως  υπογράμμισαν στην Ημέρα Γνώσης στο Counter Place, μιλώντας για τις τάσεις των κρατήσεων, τις δυνατότητες και τις συνέπειες για την παραδοσιακή προσφορά της τελευταίας στιγμής, η ζήτηση για διακοπές είναι γενικά υψηλή μετά την πανδημία.

Το περυσινό καλοκαίρι θεωρήθηκε ήδη περίοδος ρεκόρ από την πλευρά πολλών ταξιδιωτικών πρακτόρων, και φέτος δεν φαίνεται να διαφέρει. Ήδη τους δύο τελευταίους μήνες, οι προορισμοί στη Μεσόγειο ειδικότερα πέτυχαν καλά ποσοστά πληρότητας, ενώ οι δυνατότητες το καλοκαίρι είναι ακόμη μεγαλύτερες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως είπε η Doreen Schwebe, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Προϊόντων “Ήλιου & Παραλίας” της TUI, “Τα κρεβάτια είναι ελάχιστα φέτος”.

Δεν επίκειται “πλημμύρα” ειδικών τιμών

Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα το υψηλό ποσοστό πληρότητας για τις επιχειρήσεις της τελευταίας στιγμής; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι θα υπάρξουν συναλλαγές της τελευταίας στιγμής παρά την υψηλή ζήτηση. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Εδώ, σύμφωνα με την κα. Schwebe, υπάρχουν τόσο επαρκή καταλύματα όσο και υψηλή χωρητικότητα πτήσεων.

Αυτό ισχύει επίσης για την Ελλάδα και άλλες δημοφιλείς περιοχές της Μεσογείου, όπως επιβεβαιώνει ο Oliver Grosse-Kleimann, διευθυντής προμηθειών ξενοδοχείων για την ελληνική αγορά του Alltours. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Grosse-Kleimann, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων σταθεροποιούνται επί του παρόντος, γεγονός που δημιουργεί την ευκαιρία να προσφερθούν και πάλι “ευκαιρίες για early bird”.

Ωστόσο, “δεν θα υπάρξει φέτος “πλημμύρα” ειδικών τιμών. Οι προσφορές θα είναι διαθέσιμες μόνο σποραδικά”.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η επιστροφή της βρετανικής αγοράς, που επιτείνει το πρόβλημα των ήδη περιορισμένων κλινών. Γι’ αυτό και οι “ειδικοί’ προτείνουν “Κάντε κράτηση πιο γρήγορα”.

Η Grecotel Hotels & Resorts, η οποία άνοιξε τα ξενοδοχεία της την 1η Απριλίου, προτιμά επίσης να είναι προσεκτική με τις ειδικές προσφορές φέτος: “Θα περιμένουμε και θα δούμε με τις εκπτώσεις για έγκαιρες κρατήσεις”, λέει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας , Βαγγέλης Βασιλείου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες χωρητικότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο, με τον τελευταίο προορισμό να εξακολουθεί να “παλεύει” με την έλλειψη πτήσεων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *