© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Διακοπές στο εξωτερικό “ψηφίζουν” οι Βρετανοί το 2024 | Οι οικονομικές προκλήσεις δεν βάζουν “φρένο” στα ταξίδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αισιόδοξοι για την πιθανότητα να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό εφέτος, παρά τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, παραμένουν οι Βρετανοί καταναλωτές, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Ωστόσο, παραμένουν συνειδητοποιημένοι ως προς το κόστος, με το 40% να εξετάζει την επιλογή διαμονής σε αυτόνομα διαμερίσματα ή διαμονή με πρωινό (28%) και το 21% να σχεδιάζει διακοπές all inclusive.

Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 2.500 ατόμων από την εταιρία ταξιδιωτικού συναλλάγματος Eurochange, διαπίστωσε ότι το 96% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το επόμενο έτος, ενώ η μειοψηφία σκοπεύει να το κάνει κάποια στιγμή πριν από το 2025.

Τα ευρήματα έρχονται με φόντο τη διαφαινόμενη ύφεση και την αύξηση του κόστους διαβίωσης, όμως φανερώνουν τα ισχυρά επίπεδα κρατήσεων κατά τη διάρκεια του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023.

Η αγάπη για τα ταξίδια είναι βαθιά ριζωμένη στη βρετανική ψυχοσύνθεση και παρά τις οικονομικές προκλήσεις, η έρευνα της Eurochange δείχνει ότι αυτό δεν έχει αλλάξει, όπως, άλλωστε, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurochange, Charles Stewart.

“Εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια προτεραιότητα για την πλειοψηφία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν κάποιο χρόνο ξεκούρασης στο εξωτερικό, ακόμη και όταν αναγκάζονται να λαμβάνουν καθημερινά αποφάσεις για τη διαχείριση των οικονομικών τους”, υπογραμμίζει ο κ. Stewart.

Και προσθέτει: “Είναι σίγουρα ενθαρρυντικά νέα για τον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις για τις οποίες έχουμε ήδη ακούσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά, το γεγονός είναι ότι εμείς οι Βρετανοί αγαπάμε τις διακοπές και θα κάνουμε οικονομία όσο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα τις απολαύσουμε”.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Διακοπές στο εξωτερικό “ψηφίζουν” οι Βρετανοί το 2024 | Οι οικονομικές προκλήσεις δεν βάζουν “φρένο” στα ταξίδια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *