© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ – Βρετανία: 2 στους 5 ενήλικες σχεδιάζουν διακοπές στο εξωτερικό το 2022

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο στους πέντε ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να κάνουν κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό το 2022, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, ενώ πάνω από τους μισούς θεωρούν απίθανο να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, όσο ο ιός παραμένει απειλητικός. Όλα αυτά, βεβαίως, προτού η παραλλαγή Omicron επελαύνει στη χώρα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε δείγμα 1.300 καταναλωτών, από την Service Science και την Kantar, στα τέλη Οκτωβρίου, το 56% των συμμετεχόντων εξακολουθούν να ανησυχούν για τον Covid-19, ώστε είναι απίθανο να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.

Σχεδόν οι μισοί (47%) ανέφεραν την αλλαγή των ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τη μεγαλύτερη ανησυχία τους όταν σκέφτονται διακοπές στο εξωτερικό. Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό εκείνων που ανέφεραν το θέμα της επιστροφής των χρημάτων στην περίπτωση ακύρωσης της κράτησης ως τον μεγαλύτερο, ανασταλτικό παράγοντα.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι ένας στους πέντε ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο (22%) έκανε τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών στο εξωτερικό, τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο του 2021 και οι μισοί (52%) έκαναν διακοπές στο εσωτερικό.

Σε ποσοστό 38%, οι ερωτώμενοι είναι πιθανόν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες και το 21% είναι πολύ πιθανό. Από αυτούς, το 42% είπαν ότι έχουν αυξημένο προϋπολογισμό για τις διακοπές τους, από ό,τι πριν από την πανδημία και το 43% περίπου τον ίδιο.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πριν από τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (64%) υποστήριζαν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις που έχει επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση.

Τον κίνδυνο να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα σε έναν προορισμό ανέφεραν δύο στους πέντε ερωτηθέντες (39%), ενώ τα δαπανηρά τεστ Covid προκειμένου να ταξιδέψουν ανέφεραν τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (30%).

Η έρευνα βρήκε μικρή αλλαγή στην πιθανή επιλογή καταλύματος, στη διάρκεια των κύριων διακοπών ή στη μέθοδο κράτησης από την έναρξη της πανδημίας, με τα καταλύματα all-inclusive να προτιμώνται σχεδόν από το ήμισυ των συμμετεχόντων (47%).

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των πτήσεων ήταν η πιο σημαντική ανησυχία για τη βιωσιμότητα, που εντόπισαν οι ταξιδιώτες, για πρώτη φορά, καθώς αναφέρθηκε από έναν στους τέσσερις (24%). Ενώ, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (67%) ανησυχούσαν για την κλιματική αλλαγή, με δύο στους πέντε (39%) να υποστηρίζουν ότι θα άλλαζαν, κατά κάποιο τρόπο, τη ταξιδιωτική τους συμπεριφορά.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου 2021.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *