fortomas

Φ. Φόρτωμας: «Δημιουργία πλατφόρμας τουριστικής εκπαίδευσης για νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε υπόμνημα, προτείνοντας τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης των επιχειρηματιών τουρισμού και εστίασης που δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων.

Αρχικά, o κ. Φόρτωμας ζήτησε από την υφυπουργό Τουρισμού να μεσολαβήσει για να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό κατά του covid 19 πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους επισκέπτες σε συνθήκες απόλυτης υγειονομικής ασφάλειας.

Το σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Φόρτωμας, περιλαμβάνει τη 12μηνη λειτουργία πλατφόρμας με τίτλο «Small Islands Lab», μέσω της οποίας οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τρεις κύκλους δίμηνων σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς εστίασης (f&b), φιλοξενίας (hospitality) και marketing. Στην ίδια πλατφόρμα, πρότεινε να ενταχθούν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε τομείς που σχετίζονται με τον εναλλακτικό τουρισμό.

ksd Φόρτωμας
adv

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Κυκλάδων, στόχος της πρότασης αυτής είναι η ενίσχυση των εξειδικευμένων γνώσεων των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό, η περαιτέρω κατάρτιση και ενημέρωσή τους πάνω στις εξελίξεις του κλάδου και, γενικότερα, η επιβράβευση των νησιωτών που ενισχύουν το εθνικό μας ΑΕΠ ετησίως, με επίκεντρο τους κατοίκους των μικρών νησιών, οι οποίοι στερούνται άλλων προνομίων λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας.

«Στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε για επανεκκίνηση του τουρισμού, εξέχουσα θέση οφείλει να διαδραματίζει η εκπαίδευση των επαγγελματιών μας, ώστε το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε στον επισκέπτη να είναι σταθερά πιο υψηλό και η εμπειρία που βιώνει να είναι κάθε φορά πιο ιδιαίτερη. Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ξεκινά από τους πρεσβευτές του, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους του τουρισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο κ. Φόρτωμας.

Υπόμνημα

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Φόρτωμας, έχει ως εξής:

“Υπόμνημα πρότασης δημιουργία πλατφόρμας τουριστικής εκπαίδευσης για νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων

Αξιότιμη κ. υφυπουργέ Τουρισμού,

Με το παρόν υπόμνημα σας παραθέτω την  πρόταση μου για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης των επιχειρηματιών του τουρισμού και της εστίασης που δραστηριοποιούνται σε νησιά όπου ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 3.000 κατοίκους.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής η οποία μπορεί να φέρει τον τίτλο Small Islands Lab  οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της εστίασης (f&b), στον τομέα της φιλοξενίας (hospitality) και στο marketing ώστε να ενισχύονται οι δεξιότητές τους στην προώθηση των υπηρεσιών τους και την αύξηση των πωλήσεών τους.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση και θα διαθέτει 3 κύκλους δίμηνων σεμιναρίων που θα καταλήγουν στην απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης και κατάρτισης. Για την απόκτησή της θα είναι προαπαιτούμενη η παρακολούθηση και των 3 κύκλων.

Με αυτόν τον τρόπο:

  • Ενισχύουμε την εξειδικευμένη  γνώση επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τουρισμό
  • Επενδύουμε στην περαιτέρω κατάρτιση και ενημέρωση για τις εξελίξεις του κάθε κλάδου, των επαγγελματιών του τουρισμού απομονωμένων περιοχών με περιορισμένη πρόσβαση στην δωρεάν κατάρτιση
  • Παρέχουμε κίνητρο στους νέους ανθρώπους αυτών των νησιών, τους χειμερινούς μήνες να παρακολουθούν τα σεμινάρια και να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους κατά την διάρκεια της νέας τουριστικής περιόδου
  • Επιβραβεύουμε τους νησιώτες μας που κρατούν στα χέρια τους ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης της ενίσχυσης του εθνικού μας ΑΕΠ ετησίως και συγκεκριμένα αυτούς των μικρών νησιών οι οποίοι στερούνται άλλων προνομίων λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας

Ο λόγος που εστιάζω σε αυτά τα νησιά είναι διότι η πολυνησιωτικότητα, η έλλειψη εγγύτητας στα μεγάλα κέντρα και η αδυναμία πολλές φορές μετακίνησης αυτών των ανθρώπων καθώς επίσης η μη εύκολη πρόσβαση στη γνώση, τις περισσότερες φορές τους στερούν τη δυνατότητα της εκπαίδευσης στο αντικείμενό τους, ενημέρωσης για τις εξελίξεις και ακόμη και βασικής εκπαίδευσης.

Στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε για επανεκκίνηση του τουρισμού εξέχουσα θέση οφείλει να διαδραματίζει και η εκπαίδευση των επαγγελματιών μας, ώστε το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε στον επισκέπτη  να είναι σταθερά πιο υψηλό και η εμπειρία που βιώνει να είναι  κάθε φορά πιο ιδιαίτερη. Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντας ξεκινά από τους πρεσβευτές του, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους του τουρισμού μας”.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *