Photo by Mika Baumeister on Unsplash

FORWARDKEYS: Ολικό “cameback” στα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων | Ταξίδια στην Ευρώπη σχεδιάζει το 27%

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με σταθερό ρυθμό επιστρέφουν τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων στα προ-πανδημικά επίπεδα, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys, με το 27% των Κινέζων ταξιδιωτών να σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη εφέτος. 

Σύμφωνα με την εταιρία που εξειδικεύεται σε θέματα ταξιδιωτικής πληροφόρησης, το πρώτο τρίμηνο του 2024, ο αριθμός των εκδοθέντων αεροπορικών εισιτηρίων παρουσίασε σταθερή αύξηση, φτάνοντας μόλις 32% κάτω από τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2019. Από τις 3 Απριλίου, οι κρατήσεις για τις επερχόμενες διακοπές του Μαΐου είναι μειωμένες μόνο κατά 13%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Η ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς εξερχόμενων ταξιδιών αναδεικνύεται επίσης στην τελευταία έρευνα της Dragon Trail International για τη συμπεριφορά των Κινέζων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη το διάστημα 6-19 Μαρτίου 2024, σε δείγμα 1.015 ταξιδιωτών, οι Κινέζοι ταξιδιώτες είναι πλέον έτοιμοι να δουν τον κόσμο με μια ανανεωμένη αίσθηση περιπέτειας.

Αυξημένη πρόθεση για ταξίδια, με έμφαση στους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων

Η πρόθεση των Κινέζων να ταξιδέψουν στο εξωτερικό έχει αυξηθεί, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον τους για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Συνολικά, το 63% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Dragon Trail έχουν ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2024 ή σχεδιάζουν να το κάνουν. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, όταν μόνο το 41% είχε πρόθεση για ταξίδια στο εξωτερικό. Στην αντίπερα όχθη, μόνο το 10% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι σίγουρα δεν θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει εξερχόμενα ταξίδια φέτος, σε σύγκριση με το 31% τον Απρίλιο του 2023.

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες είναι επίσης πιο πιθανό να προγραμματίσουν διηπειρωτικά ταξίδια, με το 39,7% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν ή θέλουν να επισκεφθούν μια περιοχή εκτός Ασίας το 2024. Το 26,7% δε, σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, την κορυφαία περιοχή μακρινών αποστάσεων.

Η Νότια Κορέα ήταν η πιο δημοφιλής χώρα για τα σχέδια εξερχόμενων ταξιδιών το 2024, ακολουθούμενη από τους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς της Ταϊλάνδης και της Ιαπωνίας και τη Σιγκαπούρη.

Για τους προορισμούς μακρινών αποστάσεων, η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, ακολουθούμενη από την Ισλανδία. Η Ισλανδία παραμένει στους 10 πιο περιζήτητους εξερχόμενους προορισμούς για τους Κινέζους, χάρη στις εικόνες με τα φυσικα φαινόμενα της χώρας, όπως το Βόρειο Σέλας και τα ηφαίστεια, που προβάλλονται στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση.

Η εύκολη απόκτηση βίζας σημείο αναφοράς για τους Κινέζους ταξιδιώτες

Η απαίτηση για εύκολες θεωρήσεις έχει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση Κινέζων τουριστών. Εξετάζοντας τους προορισμούς που έχουν απλοποιήσει τις απαιτήσεις βίζας για τους Κινέζους ταξιδιώτες από το 2023 και μετά, αποκαλύπτεται αύξηση 115% των ταξιδιών από την Κίνα προς το Καζακστάν, αύξηση 18% προς τη Σιγκαπούρη και σχεδόν πλήρη ανάκαμψη των ταξιδιών προς τη Ρωσία και τη Μαλαισία το πρώτο τρίμηνο του 2024.

“Ωστόσο, υπάρχει κάτι περισσότερο -η εξαιρετική επίδοση του Καζακστάν οφείλεται στην αύξηση της χωρητικότητας των θέσεων κατά 23% και στην παροχή προσιτών ταξιδιωτικών πακέτων, που επιτρέπουν στους Κινέζους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις χειμερινές δραστηριότητες σε μια γειτονική χώρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι χειμερινοί προορισμοί γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς”, επισημαίνει η Nancy Dai, αναλύτρια αγοράς της Κίνας στη ForwardKeys.

“Οι επιδόσεις της Ταϊλάνδης ήταν χαμηλότερες από τον μέσο όρο των εξερχόμενων ταξιδιών των Κινέζων, πιθανότατα λόγω του αρνητικού αντίκτυπου ενός περιστατικού με πυροβολισμούς τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό υποδηλώνει ότι ενώ η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους Κινέζους ταξιδιώτες, άλλοι παράγοντες όπως οι ανησυχίες για την ασφάλεια και η συνδεσιμότητα των πτήσεων παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο όταν επιλέγουν έναν προορισμό διακοπών”, προσθέτει.

Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται στην 17η θέση από τους 20 εξερχόμενους προορισμούς όσον αφορά την ασφάλεια, σύμφωνα με την έρευνα της Dragon Trail, με το 38% των Κινέζων ταξιδιωτών να την θεωρούν “μη ασφαλή” για να ταξιδέψουν.

Οι πιο ασφαλείς προορισμοί

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα, οι φόβοι για την ασφάλεια εξασθενούν. Η αντίληψη των ερωτηθέντων για την ασφάλεια βελτιώθηκε για 10 από τους 12 προορισμούς (συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης) και οι ταξιδιώτες εξέφρασαν έντονη επιθυμία να βιώσουν την εμπειρία των υπερπόντιων ταξιδιών τώρα που η πανδημία COVID-19 έχει περάσει.

Το Χονγκ Κονγκ ψηφίστηκε ως ο ασφαλέστερος εξερχόμενος προορισμός, ακολουθούμενος από τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία και την Αυστραλία.

“Είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπουμε ότι στα μάτια των Κινέζων ταξιδιωτών, ο κόσμος φαίνεται να γίνεται πιο ασφαλής. Οι αντιλήψεις για την ασφάλεια έχουν βελτιωθεί για προορισμούς σε όλο τον κόσμο και οι φόβοι γύρω από το COVID-19 έχουν εξαλειφθεί, επιτρέποντας στους Κινέζους ταξιδιώτες να αναζητήσουν και πάλι νέα τοπία, διαφορετικούς πολιτισμούς και εξωτικές κουζίνες”, σχολιάζει η Sienna Parulis-Cook, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Dragon Trail.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *