Photo by Ratworks Media on Pexels

Η καραντίνα και όχι η ασφάλεια, τροχοπέδη για τους Σκωτσέζους για ταξίδια στο εξωτερικό

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το ενδεχόμενο καραντίνας και όχι το θέμα της ασφάλειας αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους Σκωτσέζους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αποκαλύπτει δημοσκόπηση της Ένωσης Σκωτσέζων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (SPAA), σύμφωνα με την οποία, η πλειοψηφία (96%) των Σκωτσέζων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, από την αρχή της πανδημίας, αισθάνθηκαν πολύ ή αρκετά ασφαλείς. 

Η έρευνα υπογραμμίζει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στα εξερχόμενα ταξίδια για τους Σκωτσέζους είναι η πιθανότητα καραντίνας κατά την επιστροφή τους στη Σκωτία (39%) ή το ενδεχόμενο καραντίνας κατά την άφιξή τους στον προορισμό τους (36%). Ενώ, ένας στους πέντε Σκωτσέζους πιστεύει ότι το κόστος των τεστ Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για ταξίδια στο εξωτερικό.

Στην πλειοψηφία τους οι Σκωτσέζοι δήλωσαν πως αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ, μόλις, το 4% των Σκωτσέζων ταξιδιωτών στο εξωτερικό αισθάνθηκαν όχι πολύ ασφαλείς, χωρίς, ωστόσο, κανέναν ταξιδιώτη να αναφέρει ότι δεν αισθάνθηκε καθόλου ασφαλής.

Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ταξίδευαν στο εξωτερικό τουλάχιστον μία φορά, σε ένα τυπικό προ-πανδημικό έτος, με σχεδόν το ένα τρίτο να ταξιδεύει δύο ή τρεις φορές.

ksd PRIMAGEL
adv

Η μέση συχνότητα των ταξιδιών στο εξωτερικό ήταν 1,5 ταξίδι τον χρόνο. Ωστόσο, μόνο το 10% των ερωτηθέντων ταξίδεψαν στο εξωτερικό από τον Μάρτιο του 2020, ενώ το 35% έχουν ακυρώσει τουλάχιστον ένα ταξίδι, το 28% έχουν αναβάλει και το 17% έχουν κάνει εκ νέου κράτηση.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια δημοσκόπηση για το Σκωτσέζικο ταξιδιωτικό συναίσθημα, ενόψει της Ημέρας Δράσης, στη Μεγάλη Βρετανία.

Πάνω από 250 μέλη της SPAA και οι συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εταιριών,  ταξιδιωτικών πρακτόρων και πιλότων, αναμένεται να διαμαρτυρηθούν έξω από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας σήμερα, απαιτώντας την υποστήριξη του τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, σαφήνεια σχετικά με τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τα επίγεια ταξίδια, ένα σχέδιο για ασφαλή επιστροφή στα διεθνή ταξίδια και ένα χαμηλού κόστους, εύκολο στην πρόσβαση, καθεστώς τεστ.

Η SPAA ζήτησε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Σκωτσέζο πρωθυπουργός, Nicola Sturgeon, για να συζητήσουν τον λόγο που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι αντιμέτωποι με “τίποτα λιγότερο από την αποτυχία”, μετά από μια περίοδο ενεργού άσκησης πίεσης στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας, προκειμένου αυτό να αναγνωρίσει την αξία των εξερχόμενων ταξιδιών στην οικονομία του έθνους.

Η θέση της SPAA

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης και την αντιμετώπιση της κυβέρνησης της Σκωτίας απέναντι στον τομέα των ταξιδιών, η πρόεδρος της ένωσης, Joanne Dooey, είπε: “Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα έρθει να μας συναντήσει για να μας εξηγήσει γιατί, παρά το πρόγραμμα εμβολιασμού και τα δαπανηρά τεστ Covid, βρισκόμαστε σήμερα πολύ πίσω όσον αφορά στην επανεκκίνηση των ταξιδιών από ότι ήμασταν πριν από 12 μήνες”.

Η ίδια πρόσθεσε: “Η έρευνά μας δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Σκωτσέζων αισθάνονται απογοητευμένοι, μπερδεμένοι ή αναστατωμένοι με τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς και περισσότεροι από τους μισούς (57%) θα ταξίδευαν στο εξωτερικό εντός των επόμενων 12 μηνών, εάν μπορούσαν, με το 17 % όλων των ερωτηθέντων να εμφανίζονται πρόθυμοι να ταξιδέψουν τους επόμενους τρεις μήνες ή και νωρίτερα. Θέλουμε η κυβέρνηση της Σκωτίας να μας παρουσιάσει τα δεδομένα της, να εμπιστευτεί το εμβόλιο και να κάνει τα τεστ Covid πιο προσιτά για τους πολίτες”.

“Η Σκωτία χρειάζεται τον ταξιδιωτικό της τομέα και διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να χάσουμε μεγάλο μέρος του. Χωρίς εξερχόμενες πτήσεις δεν έχουμε εισερχόμενους ταξιδιώτες που επισκέπτονται ολόκληρη τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από τα πιο απομακρυσμένα μέρη. Πριν από δώδεκα μήνες, δεν είχαμε προβλέψει ότι θα είχαμε τόσο εύχρηστα, γρήγορα και αξιόπιστα τεστ Covid. Γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιούμε τα οφέλη των τεστ με οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να τονώσουμε τα ταξίδια; Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση της Σκωτίας για να προσφέρει τη στήριξή της στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής δοκιμασίας για ολόκληρη τη βιομηχανία μας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προκαλέσει τον πρωθυπουργό σε συνάντηση, προκειμένου να του εξηγήσουμε τη θυσία όλων όσοι ασχολούμαστε με την ταξιδιωτική βιομηχανία”.

“Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ταξιδιωτικοί πράκτορες που έπρεπε να παραμείνουν ανοιχτοί από τον Μάρτιο του 2020 για να διαχειριστούν επιστροφές χρημάτων, ακυρώσεις και κρατήσεις. Καθώς δεν έχουμε εισόδημα έως ότου αναχωρήσει ένας ταξιδιώτης -ακόμη και αν μας πληρώσει εξ αρχής για το ταξίδι του- λειτουργούμε με αρνητικά έσοδα, εξαιτίας των επιστροφών χρημάτων από ακυρωμένα ταξίδια. Δυστυχώς, έχουμε εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, έχουμε πάρει επιχειρηματικά δάνεια και κάποιοι κάνουμε και δεύτερη δουλειά. Η κυβέρνηση της Σκωτίας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι, είχαμε υποστήριξη με τη μορφή ελάφρυνσης των επιτοκίων, αλλά αυτό το μέτρο δεν είναι ικανό για να πληρώσει μισθούς, ενοίκια, λογαριασμούς και αποπληρωμές δανείων. Το ταμείο στήριξης δεν υποστήριξε όλους τους πράκτορες και μας δόθηκε για να μας υποστηρίξει μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Ο καθαρός αέρας δεν μας υποστηρίζει ή η μελλοντική συνδεσιμότητα της Σκωτίας. ”

Η διαμαρτυρία της SPAA, πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Σκωτσέζικου Κοινοβουλίου, σήμερα, από τις 12:30 έως τις 13:30. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από όλους τους συμμετέχοντες να κάνουν τεστ αντιγόνου πριν συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να τηρήσουν όλες τις οδηγίες της κυβέρνησης της Σκωτίας σχετικά με τις αποστάσεις, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η καραντίνα και όχι η ασφάλεια, τροχοπέδη για τους Σκωτσέζους για ταξίδια στο εξωτερικό

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *