©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρουαζιέρα: Αδύναμες οι προκρατήσεις για τον Χειμώνα στη γερμανική αγορά | Τι ισχύει στην πραγματικότητα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανησυχητικά αδύναμες, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζονται οι προκρατήσεις για κρουαζιέρες στη γερμανική αγορά, για την προσεχή, χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, εικόνα που δεν δείχνουν να συμμερίζονται οι εταιρίες κρουαζιέρας. Έτσι, από τη μία πλευρά παρατηρείται απαισιοδοξία κι από την άλλη, ειλικρινής ή εσκεμμένη αισιοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πράκτορες και εταιρίες κρουαζιέρας δίνουν μια διαφορετική εικόνα της κατάστασης των κρατήσεων, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ιστοσελίδας touristik-aktuell.de.

Μετά από ένα ισχυρό καλοκαίρι, ο “ηγέτης” της γερμανικής αγοράς, Aida, είναι σίγουρος για τη φετινή χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρία, Alexander Ewig. Παρόλο που οι βραχυπρόθεσμες κρατήσεις εξακολουθούν να κυριαρχούν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις για τον χειμώνα 2022-23 βρίσκονται σε καλά επίπεδα.

Η γενική χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανονισμών και η κατάργηση των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τις περισσότερες κρουαζιέρες της Aida αναμένεται να ενισχύσει τις κρατήσεις.

Το μήνυμα από τα κεντρικά γραφεία της TUI Cruises, στο Αμβούργο ακούγεται παρόμοιο: τη χειμερινή περίοδο 2022/2023 ο στόλος της TUI θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και, για πρώτη φορά, όλοι οι χειμερινοί προορισμοί και, συνεπώς, το εύρος των δρομολογίων θα μπορούν να προσφερθούν, όπως έχει προγραμματιστεί. Αυτό είναι αισθητό στις κρατήσεις, οι οποίες για τη φετινή, χειμερινή περίοδο είναι ικανοποιητικές.

Η TUI Cruises παραδέχεται επίσης ότι “οι κρατήσεις τείνουν να γίνονται σε μικρότερο χρονικό διάστημα από την υλοποίηση του ταξιδιού, ωστόσο, παρατηρείται μια τάση επιστροφής προς τις μακροπρόθεσμες κρατήσεις”.

Σε πτώση οι πωλήσεις, σύμφωνα με την Tats

Είναι γεγονός ότι η μείωση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η κύρια φάση των κρατήσεων, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, δεν υλοποιήθηκε, οι πράκτορες κρουαζιέρας δεν είχαν ουσιαστικές, πρώιμες κρατήσεις στην αρχή του έτους, αλλά, κυρίως, επανακρατήσεις από την εποχή της διακοπής των κρουαζιέρων, που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των ταξιδιωτικών πρακτορείων από την Tats, ο τομέας των διακοπών κρουαζιέρας κατέγραψε σωρευτική πτώση των πωλήσεων κατά 30,5% έως τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το προ-πανδημικό έτος 2019.

Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί, είναι η λέξη στη δραστηριότητα των έγκαιρων κρατήσεων για το 2023, σύμφωνα με μεγάλο τουριστικό πράκτορα, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Και αναφέρει ότι πολλές εταιρίες κρουαζιέρας, οι οποίες μέχρι τώρα δεν θεωρούσαν αναγκαία τη διανομή μέσω διαδικτυακών πρακτόρων, τους ζητούν τώρα βοήθεια, επειδή η αξιοποίηση της χωρητικότητας των πλοίων τους είναι πολύ κάτω από το οικονομικά βιώσιμο επίπεδο. Από τη σκοπιά του τουριστικού πράκτορα, ένας άγνωστος μέχρι σήμερα “πόλεμος” τιμών φαίνεται να είναι αναπόφευκτος για τον χειμώνα.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *