uk london
Photo by skeeze on Pixabay

Μπόρις Τζόνσον: Ελπίδες ότι όλοι οι περιορισμοί θα λήξουν στις 21 Ιουνίου

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι «πολύ αισιόδοξος» ότι θα μπορέσει να καταργήσει όλους τους περιορισμούς σχετικά με τον κορονοϊού στην Αγγλία έως τις 21 Ιουνίου βάσει του σχεδίου των τεσσάρων σταδίων για την άρση του αποκλεισμού που ανακοίνωσε χθες, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το τι μέλλει γενέσθαι για το μείζον θέμα των ταξιδιών για διακοπές στο εξωτερικό, θα ανακοινωθεί από ειδική επιτροπή στις 12 Απριλίου, ενώ τα διεθνή ταξίδια, όπως έγραψε χθες το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, δεν θα ξεκινήσουν έως τις 17 Μαϊου, ενώ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις υπήρξε πολύ μεγάλη αύξηση των κρατήσεων. Η δε αγγλική αγορά, είναι μετά την Γερμανία η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό Τουρισμό και με ειδικό βάρος για συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ερωτηθείς πόσο σίγουρος είναι ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, ο κ. Τζόνσον είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και ελπίζω, αλλά προφανώς τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που συνεχίζουμε να είμαστε συνετοί, να συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες σε κάθε στάδιο και να τηρούμε τους κανόνες. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να προχωρήσουμε με τον προσεκτικό τρόπο που έχουμε υιοθετήσει. Νομίζω ότι οι πολίτες το καταλαβαίνουν και μπορούν να δουν τη λογική του τι προσπαθούμε να κάνουμε”.

Θεαματική αύξηση των αναζητήσεων για ταξιδιωτικές εταιρίες

Και συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός: “Πραγματικά, λόγω των τεράστιων δυνατοτήτων για εμβολιασμό, καθώς η επιστήμη μας έχει δώσει αυτόν τον τρόπο δημιουργίας μιας ολόκληρης ασπίδας γύρω από τον πληθυσμό μας από την απειλή του κορονοϊού, μπορούμε πραγματικά να δούμε αυτήν την ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου με αισιοδοξία. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί”.

ksd
adv

Ορισμένοι βουλευτές των Συντηρητικών παραπονέθηκαν ότι ο χάρτης για την άρση του lockdown, του πρωθυπουργού, ξεκινώντας με την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία στις 8 Μαρτίου, δεν αφαιρεί τους περιορισμούς αρκετά γρήγορα και την ίδια στιγμή ορισμένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με το εάν είναι εφικτό να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί COVID από τις 21 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο κ. Τζόνσον, μιλώντας σε επίσκεψη σε σχολείο του νότιου Λονδίνου την Τρίτη, είπε ότι το σχέδιό του έχει τον «σωστό» ρυθμό για τη χαλάρωση των περιορισμών – με ένα κενό πέντε εβδομάδων μεταξύ κάθε ενός από τα τέσσερα στάδια άρσης των περιορισμών.

“Μερικοί άνθρωποι θα πουν ότι θα πάμε πολύ γρήγορα, κάποιοι θα πουν ότι θα πάμε πολύ αργά”, είπε και συμπλήρωσε: “Νομίζω ότι η ισορροπία είναι σωστή, νομίζω ότι είναι μια προσεκτική αλλά μη αναστρέψιμη προσέγγιση που πιστεύω ότι θέλουν να δουν οι άνθρωποι. Και ο λόγος είναι ότι το κενό μας δίνει χρόνο να δούμε τον αντίκτυπο κάθε αλλαγής, καθεμιάς από τις άρσεις, τα ανοίγματα που κάνουμε.  Και πάλι, όταν γίνουν τα “ανοίγματα” της 12ης Απριλίου, πρέπει να εξετάσουμε τον αντίκτυπο αυτών στην διάδοση της ασθένειας με το λιανικό εμπόριο, το άνοιγμα της υπαίθριας φιλοξενίας-δραστηριοτήτων και ούτω καθεξής”.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι το χρονοδιάγραμμα για το ξεκλείδωμα των περιορισμών του κορονοϊού δεν θα επιταχυνθεί – και είπε ότι θα μπορούσε ακόμη και να επιβραδυνθεί καθώς οι υπουργοί παραμένουν σε συναγερμό έναντι των ποσοστών μόλυνσης. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί είναι “απολύτως αποφασισμένοι” να βγει η χώρα από το τρίτο εθνικό κλείδωμα, “όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά όχι πιο γρήγορα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *