©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 4 εκατ. Γερμανοί ταξιδιώτες στην Τουρκία στο 8μηνο | Η Γερμανία δεύτερη σε δημοτικότητα αγορά εισερχόμενου τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, με τη γερμανική αγορά να αποτελεί τη δεύτερη πιο σημαντική αγορά εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα.

Αυτό είπε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, Mehmet Nuri Ersoy, μιλώντας σε πρόσφατη εκδήλωση στην αρχαία πόλη της Εφέσου, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου Butterfly που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτικότητα της Τουρκίας ως προορισμού διακοπών συνεχίζεται, με τη χώρα να υποδέχεται περισσότερους από 30 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κατά τη διάρκεια του οκταμήνου εφέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Ersoy, η Γερμανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τον τουρκικό τουρισμό, σημειώνοντας αύξηση 14% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη δημοτικότητα και τη δημοφιλία της Τουρκίας στους Γερμανούς παραθεριστές”, είπε ο Τούρκος υπουργός στους περίπου 500 παρευρισκόμενους επαγγελματίες του τουρισμού που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

“Δεν πρέπει να περιορίζει κανείς τον τουρισμό της Τουρκίας στον ήλιο, την αμμουδιά και τη θάλασσα”, τόνισε ο κ. Ersoy και έκανε αναφορά στον πολιτιστικό πλούτο και τη γραφική ποικιλομορφία της πατρίδας του. Όπως είπε, η κουζίνα της Τουρκίας εκτιμάται επίσης όλο και περισσότερο διεθνώς, με μια σειρά από πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και το Μπόντρουμ να έχουν πρόσφατα συμπεριληφθεί στον οδηγό Michelin.

Ο τουρκικός τουρισμός στοχεύει επίσης σταθερά στον τομέα της κρουαζιέρας. “Πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία”, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού.

Το λιμάνι κρουαζιέρας Galataport της Κωνσταντινούπολης, το οποίο άνοιξε πριν από δύο χρόνια, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, το 2021, υποδέχθηκε τρεις εταιρίες κρουαζιέρας, αριθμός ο οποίος αυξήθηκε σε 24 εταιρίες το επόμενο έτος. Ενώ, εφέτος, το λιμάνι κρουαζιέρας της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στο πρόγραμμα 31 εταιριών κρουαζιέρας. Ο κ. Ersoy εξέφρασε την πεποίθηση, τα επόμενα χρόνια η Κωνσταντινούπολη να καταλάβει την πρώτη θέση μεταξύ των λιμένων κρουαζιέρας.

Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες και τους σχεδόν 400 εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, λέγοντας: “Οι πολύτιμες συνεργασίες που έχουμε συνάψει με τη γερμανική τουριστική βιομηχανία και οι οποίες θα συνεχιστούν στο μέλλον έχουν αναμφίβολα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Τουρκίας ως προορισμού διακοπών”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *