hotrec

Πως θα έρθει η ανάκαμψη του Τουρισμού στην Ευρώπη | HOTREC και EFFAT δείχνουν το δρόμο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η HOTREC, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφέ και η EFFAT , η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Τροφίμων, Γεωργίας και Τουρισμού, καλούν την ΕΕ και τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν μια σειρά προτεινόμενων μέτρων για τον τομέα της Φιλοξενίας, ώστε να δρομολογηθεί η ανάκαμψη.

Οι κοινωνικοί εταίροι δεσμεύονται να συνεργαστούν σε διάφορες κοινές δράσεις, με στόχο την προετοιμασία του τομέα για μελλοντικές προκλήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση, η κρίση του COVID-19 θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των εταιρειών στον τομέα της Φιλοξενίας και διακυβεύονται εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Προκειμένου να ανταποκριθούν στην κρίση, οι κοινωνικοί εταίροι παρουσίασαν σήμερα, με την ευκαιρία της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου, μια κοινή δήλωση σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που απαιτούνται για την ανάκαμψη του τομέα Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, βραχυπρόθεσμα, είναι απαραίτητο να γίνει πλήρης χρήση όλων των μέσων που μπορούν να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα των εταιρειών (π.χ. ελάφρυνση από ενοίκια, αποζημίωση από απώλεια κύκλου εργασιών, επιδοτήσεις μισθών, χαλάρωση φόρων και κοινωνικών εισφορών) και διασφάλιση της διατήρησης των θέσεων εργασίας ( π.χ. βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις εργασίας, συστήματα στήριξης εισοδήματος).

Τέτοια μέτρα πρέπει να επεκταθούν περαιτέρω, ώστε να διαφυλαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και να αποφευχθούν μαζικές απολύσεις.

Επιπλέον, οι εταιρείες πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς.

Τέλος, η περαιτέρω εναρμόνιση και η ευκολία των περιορισμών στα συνοριακά ταξίδια είναι καθοριστικής σημασίας, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο προγραμματισμός ταξιδιού.

ksd ανάκαμψη
adv

Μακροπρόθεσμα, οι κοινωνικοί εταίροι απαιτούν να συμπεριληφθεί η Φιλοξενία-Τουρισμός, στις κορυφαίες προτεραιότητες στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο, ο τομέας θα είναι σε θέση να κινηθεί προς ένα πιο ανθεκτικό μέλλον, που περιλαμβάνει ψηφιακές και βιώσιμες εξελίξεις , καθώς και την αναβάθμιση και την επανειδίκευση

Οι κοινωνικοί εταίροι δεσμεύονται να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις δράσεις που αναλαμβάνονται από την ΕΕ και τα κράτη μέλη για την επίτευξη αυτών των στόχων και την ανάκαμψη.

«Ο τομέας της φιλοξενίας πρέπει να ανακάμψει. Οι κοινωνικοί εταίροι δεσμεύονται να αναλάβουν δράση για να βοηθήσουν τις εταιρείες να επιβιώσουν, να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουν τον κλάδο να συμμετάσχει σε μια πιο βιώσιμη και φιλική προς την ψηφιακή εποχή», σχολίασε η Marie Audren, Γενική Διευθύντρια της HOTREC.

« Πρέπει να ενισχύσουμε τη ζήτηση, να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, να διασφαλίσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας και να δώσουμε στους εργαζόμενους ένα λόγο στην πορεία της ανάκαμψης. Με τη σωστή υποστήριξη, εκατομμύρια θέσεις εργασίας μπορούν να σωθούν και ο τομέας θα μπορέσει να αναπτυχθεί ξανά », δήλωσε ο Kristjan Bragason, Γενικός Γραμματέας της EFFAT.

Η HOTREC

Η HOTREC αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο τομέας αριθμεί συνολικά περίπου 1,8 εκατομμύρια επιχειρήσεις, δηλαδή 99,5% μικρομεσαίες επιχειρήσεις (το 91% είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα). Αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν περίπου το 60% της προστιθέμενης αξίας. Η βιομηχανία παρέχει περίπου 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο στην ΕΕ. Μαζί με τις άλλες τουριστικές βιομηχανίες, ο τομέας είναι ο 3ος μεγαλύτερος κλάδος στην Ευρώπη. Η HOTREC συγκεντρώνει 45 εθνικές ενώσεις που εκπροσωπούν το ενδιαφέρον αυτού του κλάδου σε 33 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η EFFAT

Η EFFAT είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Τροφίμων, Γεωργίας και Τουρισμού, που εκπροσωπεί επίσης τους εργαζόμενους. Ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων που εκπροσωπεί 120 εθνικά συνδικάτα από 35 ευρωπαϊκές χώρες, η EFFAT υπερασπίζεται τα συμφέροντα περισσότερων από 25 εκατομμυρίων εργαζομένων έναντι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των ευρωπαϊκών ενώσεων εργοδοτών και των διεθνικών εταιρειών. Η EFFAT είναι μέλος της ETUC και της ευρωπαϊκής περιφερειακής οργάνωσης του IUF.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *