©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το LΙMNOS RESORT, στην Μύρινα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ν. Ταγαρά, υπογράφηκε η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για το έργο «LΙMNOS RESORT» στη θέση «Ακρωτήριο Τηγάνι» – Αγία Παρασκευή, Τοπικής Κοινότητας Πλατέως, Δημοτικής Ενότητας Μύρινας, του Δήμου Λήμνου.

Πιο αναλυτικά, η προέγκριση της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το έργο «LIMNOS RESORT» στη θέση «Ακρωτήριο Τηγάνι», θα οδηγήσει στην αξιοποίηση με ενιαίο σχεδιασμό και πολεοδόμηση, των τριών γηπέδων της περιοχής επέμβασης, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της εταιρείας «Άκτιος Απόλλων», ύστερα από πολεοδομικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό ο οποίος θα εγκριθεί με την έκδοση Π.Δ/τος (σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.4447/2016 όπως ισχύει).

Για την περιοχή επέμβασης του ΕΠΣ, επιτρεπόμενες χρήσεις γης είναι αυτές της γενικής κατηγορίας «Τουρισμός-Αναψυχή» του άρθρου 5, του Π.Δ. 59/2018 (Α’ 114). Ο Συντελεστής Δόμησης θα εξετασθεί και εξειδικευτεί στο πλαίσιο της κύριας μελέτης και της ΣΜΠΕ. Στο επόμενο στάδιο και στο πλαίσιο της μελέτης του Ε.Π.Σ. θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο γενικής διάταξης κτιρίων και ελεύθερων χώρων.

Προκειμένου για την υλοποίηση του προτεινόμενου Ε.Π.Σ. θα πρέπει να επιλυθούν διάφορα κρίσιμα ζητήματα που στη παρούσα φάση της Προέγκρισης, κρίνονται ως παραδοχές και συγκεκριμένα:
 Ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας των γηπέδων της περιοχής επέμβασης του έργου, στην εταιρεία «Άκτιος Απόλλων» που είναι και ο φορέας υλοποίησής του.
 Υποβολή αιτήματος για την έκδοση πράξης χαρακτηρισμού των εκτάσεων ενδιαφέροντος, ως υψηλής παραγωγικότητας ή μη, καθώς δεν είναι σαφές από την εξέταση του παραρτήματος Π2.δ
του Π.Χ.Π. Π. Β. Αιγαίου.
 Αναγνώριση του δρόμου που συνδέει λειτουργικά τα τρία ακίνητα της έκτασης του ΕΠΣ.
 Αποχαρακτηρισμός ως χορτολιβαδικών, των εκτάσεων της περιοχής επέμβασης του ΕΠΣ, κατά την ανάρτηση των δασικών χαρτών από την «Ελληνικό Κτηματολόγιο».
 Έλεγχος τυχόν ύπαρξης νομίμως λειτουργούσας ή προγραμματιζόμενης να λειτουργήσει μονάδας υδατοκαλλιέργειας πλησίον της περιοχής μελέτης. Η ύπαρξη τέτοιας μονάδας απαιτεί απόσταση τουλάχιστον 1000 μ. από τουριστική μονάδα ή εγκατάσταση και 500 μ. εφόσον δεν υπάρχει οπτική επαφή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *