xee

Ψηφίζουν οι ξενοδόχοι για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΞΕΕ ( ΛΙΣΤΕΣ )

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ξεκίνησε κανονικά σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοκητικού συμβουλίου του  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που θα αναλάβει την διοίκηση του ΞΕΕ από τον Ιανουάριο.

ksd photo
O πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γεώργιος Αλ. Τσακίρης / ksd photo

Σε δήλωσή του στο money-tourism.gr, ο αποχωρών πρόεδρος του ΞΕΕ Γεώργιος Αλ. Τσακίρης τονίζει: ” Η εκλογική διαδικασία ξενκίνησε και εξελίσσεται κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, δίνει το παράδειγμα, βάζοντας σε προτεραιότητα την καινοτομία και την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών – λειτουργιών. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους”.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου του 2018, ενώ ο σημερινός πρόεδρος Γιώργος Τσακίρης, δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής στη θέση του πρόεδρου.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ» το οποίο έχει αναπτύξει και υποστηρίζει τεχνολογικά η Ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΔΕΤ Α.Ε.). Η ΕΔΕΤ Α.Ε., βάσει σύμβασης που υπέγραψε με το Ξ.Ε.Ε., έχει την πλήρη ευθύνη της άρτιας διενέργειας της διαδικασίας, η οποία βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που διασφαλίζουν πλήρως το αδιάβλητο και απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι

Ακολούθως παρουσιάζουμε, κατά σειρά αξιώματος στο σημερινό ΔΣ του ΞΕΕ, τα “βιογραφικά”, για όσους υποψηφίους καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία.

leventisΛεβέντης Δ.Κωνσταντίνος :  Γεννήθηκε στον Αη-Γιάννη Πηλίου στις 18 Απριλίου 1956.
Οι γονείς του, ο Δημήτρης Λεβέντης ξενοδόχος και η μητέρα του Αλεξάνδρα Λεβέντη, επίσης ξενοδόχος. Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας μετά από την Αναστασία και ο πρώτος γιος αφού ακολούθησε και ο δεύτερος, ο Σταμάτης.
Είναι παντρεμένος με την Λέτα Μίλτου και έκαναν τρία παιδιά, το 1985 τον Δημήτρη το 1987 τον Αλέξανδρο και το 1992 την Αύρα.
Μεγάλωσε στον Αη-Γιάννη Πηλίου όπου και παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο από όπου και αποφοίτησε. Μετά από δυο χρόνια παρακολούθησης, στο εξατάξιο Αχιλλοπούλειο γυμνάσιο Τσαγκαράδας το 1971 παρακολούθησε και μαθήματα στο Δεύτερο Αρρένων Βόλου από όπου και αποφοίτησε το 1975. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα τουριστικά επαγγέλματα μιας και το οικογενειακό του περιβάλλον σαν κύρια ασχολία του ήτανε ο τουρισμος, έτσι σε ηλικία 17 ετών κατείχε διοικητική θέση σε ξενοδοχείο Β’ κατηγορίας.
Το 1975-1976 παρακολούθησε με μεγάλη επιτυχία τα μαθήματα στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Από το 1976-1977 παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τον τουρισμό ενώ συγχρόνως συνέχισε την πρακτική του σε μεγάλες τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα.
Είναι γνωστής της αγγλικής γλώσσας και γνωρίζει στοιχεία της ιταλικής και γαλλικής γλώσσας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
1980-1986 Το 1981 με την απόλυση του από το ελληνικό Στρατό ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία δημιουργώντας δυο εταιρείες με αντικείμενο τον τουρισμό.
Ανακαίνισε και επέκτεινε το ξενοδοχείο ΚΕΝΤΡΙΚΟ στον ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ μαζί με τον αδελφό του Σταμάτη Λεβέντη ενώ το 1982 δημιούργησε το τουριστικό γραφείο LES HIRONDELLES με νέες ιδέες για τον εισερχόμενο τουρισμό και ειδικότερα για το self-catering holiday accomodation.
Κατάφερε μόλις σε λίγα χρόνια να κάνει γνωστό το μέχρι τότε άγνωστο ΠΗΛΙΟ στην ΕΥΡΩΠΗ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν από το 1983 όπου διακίνησε οι εταιρείες που διεύθυνε 4500 ξένους τουρίστες στην περιοχή για να φθάσει το 1990 πριν την κρίση της Γιουγκοσλαβίας να διακινήσει 12500 χιλιάδες άτομα.
Η τέλεια οργάνωση στις τουριστικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στον εισερχόμενο τουρισμό έκαναν το les hirondelles,μοναδικό στην Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί στην Ευρώπη συνεργάζονται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία ,ενώ μεγάλη επίσης είναι η επιτυχία στην μεμονωμένη πελατεία,μιας και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε μέσα από τα τέσσερα υποκαταστήματα στο Πήλιο ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ, ΜΗΛΙΝΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ είναι σε υψηλό επίπεδο.
Η όλη επιτυχημένη πορεία βασίσθηκε,στην συντονισμένη οργάνωση της περιοχής του ΠΗΛΙΟΥ και στην οργανωμένη διάθεση των κρεβατιών σ όλη την τουριστική αγορά με πρωτοποριακές μεθόδους για την δεκαετία του 80 και σ αυτό βοήθησε η μηχανοργάνωση της εταιρείας του το 1984 με πρόγραμμα που σχεδίασε και ανέλυσε ο ίδιος ειδικά για τον ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, σε συνεργασία με προγραμματιστή και που πρωτοπόρησε στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ μιας που στην παρουσία του στην έκθεση τουρισμού Φιλοξενία 89, βραβεύθηκε με διάκριση από την HELLEXPO και απέσπασε τα καλλίτερα σχόλια,του software τύπου.
1987 Το 1987 ίδρυσε την CARE OF TOURISME ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΠΕ με αντικείμενο τις τουριστικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Πηλίου.
1989 Το 1989 ανακαινίζει το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ και δημιουργεί μαζί με τον αδελφό του την νέα πτέρυγα των bungalows στον AH ΓΙΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ.
1995 Το 1995 ιδρύει την JUMBO TRAVEL ΕΥΡΩΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ με δύο τουριστικούς οργανισμούς ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ με σκοπό τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γερμανόφωνες χώρες.
1996 Υλοποιεί μέσα από την δραστηριότητα του τουριστικού πράκτορα ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος τουριστικής προβολής της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στα πλαίσια του 3ου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
1997 Από το 1997 Ασχολείται ως ειδικός σύμβουλος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων και με την ιδιότητα αυτή καταρτίζει προγράμματα,μελέτες και στηρίζει επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν δραστηριότητα με τον τουρισμό στην περιοχή της Μαγνησίας ενώ παρέχει τεκμηριωμένες προτάσεις επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό.
1998 Δημιουργεί το πρωτοποριακό τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα και ειδικότερα για το Πήλιο do it εξιδικεύοντας και προσαρμόζοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας οργανώνοντας σε ευρωπαϊκά πρότυπα τις δραστηριότητες στη φύση μέσα από τα πακέτα εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
1999 Δημιουργεί το πρώτο στην Ελλάδα ηλεκτρονικό τουριστικό γραφείο στο internet με δυνατότητα πρόσβασης μέσω του κόμβου www.holidays-in-pelion.gr στα δεκάδες καταλύματα στο ΠΗΛΙΟ με on line κράτηση.
2000 Σχεδιάζει και υλοποιεί σε συνεργασία μεγάλης εταιρείας λογισμικού στην Ελλάδα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ πακέτο διαχείρισης κρατήσεων ,καταλυμάτων και τουριστικών υπηρεσιών με στόχο την έκδοση στο internet.
Συντονίζει ως γενικός συντονιστής της Εκπαιδευτικής συνάντησης 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, με 600 συμμετοχές στην Πόλη του Βόλου αναλαμβάνοντας με την υποστήριξη του τουριστικού γραφείου LES HIRONDELLES την διαμονή, την σίτηση, την τεχνική υποστήριξη για τις ανάγκες της επιμόρφωσης των εκπαιδευτών, με άριστη αξιολόγηση.
2001 Σχεδιάζει δίκτυο επιχειρήσεων μικρών τουριστικών γραφείων ειδικών για την Ελλάδα στην γερμανόφωνη αγορά και υλοποιεί σε συνεργασία μαζί τους τουριστικά πακέτα για το Πήλιο μέσα από το Τουριστικό Γραφείο les hirondelles.
2002 Συμμετέχει σε αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2002 έως σήμερα με την ιδιότητες, ως πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και ως τουριστικός επιχειρηματίας στα πλαίσια ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων τα οποία ασχολούνται με την ανάπτυξη του τουρισμού της Μαγνησίας με διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις του τουρισμού.
2003 Δημιουργεί εξειδικευμένα τουριστικά πακέτα ενδοεπιχειρησιακά για προώθηση εταιρικών πωλήσεων και τα διαθέτει στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με ειδικευμένους τουριστικούς οργανισμούς και εταιρείες προώθησης εταιρικών πωλήσεων.
2004 Επανιδρύει οργανωτικά την τουριστική οικογενειακή επιχείρηση ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ και την εφοδιάζει με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα του ηλεκτρονικού επιχειρείν στον διεθνή ανταγωνισμό.
2005 Συμμετέχει σε αλλεπάλληλες επιχειρηματικές προσπάθειες προσέλκυσης ενδιαφέροντος αεροπορικών και τουριστικών οργανισμών για την μόνιμη σύνδεση του αεροδρομίου του Βόλου(ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ) με την Ευρώπη και ιδιαίτερα με την γερμανόφωνη αγορά.
2006 Με την ιδιότητα του ως πρόεδρου του les hirondelles συμμετέχει τον Ιανουάριο του 2006 στον Πανελλήνιο διαγωνισμό σε συνέχεια της από 9/1/2006 πρόσκληση, της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής για ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ 27ου ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ & 26ου ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που διεξήχθη στο Βόλο από 23/4/2006 έως 7/5/2006 το les hirondelles υπέβαλε ολοκληρωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη προσφορά η οποία και επίμοχθη. Υπό την καθοδήγηση του ως ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ επίβλεψε και διοργάνωσε τις υπηρεσίες φιλοξενίας όλων των αθλητών που συμμετείχαν και το LES HIRONDELLES αξιολογήθηκε από τους ίδιους του αθλητές και τους συνοδούς με άριστα το 5,00 στο 4,80 για όλες τις υπηρεσίες που προσέφερε στην διοργάνωση.
2007 Συλλαμβάνει την ιδέα και ξεκινά την υλοποίηση μια πρωτοποριακής ιδέας δημιουργίας τουριστικών πακέτων με ηλεκτρονική μορφή διάθεσης στο Πήλιο για τους επισκέπτες στη ευρύτερη περιοχή του Πηλίου με την λειτουργία κάρτας διακοπων.Στην προσπάθεια αυτή βρίσκει υποστηρικτές επιχειρηματίες από την περιοχή Πηλίου και ιδρύουν το πρώτο cluster στο Πήλιο με την επωνυμία PELION UNION και υλοποιούν την ιδέα μέσα από τα προγράμματα που δημιουργεί για το σκοπό αυτό το Les Hirondelles.
Υλοποιεί προγράμματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού εκπαιδευτικού χαρακτήρα του υπουργείου παιδείας.
2008 Το 2008 ιδρύει την HEUREKA HELLAS με έδρα το Βερολίνο με σκοπό τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γερμανόφωνες χώρες στην Ελλάδα και στο Πήλιο.
Συμμετέχει ενεργά ως τουριστικός πράκτορας στην δημιουργία σύνδεσης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με 4 αεροδρόμια της Γερμανίας και ένα της Αυστρίας με 2 πτήσεις την εβδομάδα της αεροπορικής εταιρείας AIR BERLIN .
Αναβάθμιση με ποιοτικές προδιαγραφές προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στους επισκέπτες και μετατρέπει την οικογενειακή του ξενοδοχειακή μονάδα σε boutique hotel.
2009 Αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της εταιρείας υδροπλάνων ARGO AIR αναφορικά με την δημιουργία τουριστικών πακέτων διακοπών στο Πήλιο από τα υδατοδρόμεια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΑΣ-ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ.
Ενεργοποιεί μέχρι το τέλος του 2009 την πρωτοποριακή ιδέα της έξυπνης κάρτας Pelion’s CareFree Holiday Pass Enjoy Pelion’s all around advantages-all inclusive δίνοντας την μοναδική δυνατότητα της δικτύωσης προμηθευτών και πελατών και συγχρόνως.

exaaa_vasilikosΑλέξανδρος Βασιλικός:  Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά στο Παρίσι και το Λονδίνο. Το 2000, αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση του ομίλου AIROTEL. Το 2002 μετά το θάνατο του Ευστρατίου Βασιλικού, αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου AIROTEL ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και προβαίνει στη συνολική ανακαίνιση των ξενοδοχείων.

Στις αρχές του 2007 ιδρύεται η Webotel SA, η οποία εξειδικεύεται στην εκπροσώπηση των ξενοδοχείων στο διαδίκτυο. Ήδη, απ’ το Δεκέμβριο του 2007 τίθεται σε λειτουργία το υποκατάστημά της, στην πόλη Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Η Webotel αριθμεί σήμερα πάνω από 300 ξενοδοχεία σε Ευρώπη και Αφρική.

Στον Όμιλο ΑΙΡΟΤΕΛ προστέθηκε επίσης το έκτο ξενοδοχείο, Smart Hotel το οποίο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2010 στην αναπτυσσόμενη περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας. Ο Όμιλος εξάλλου προχώρησε στη μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου Galaxy στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο ήδη βρίσκεται στη διαδικασία ριζικής ανακαίνισης.

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Βασιλικός είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Οικονομικός Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της LTC (Leading Tourism Cluster) και οικονομικός σύμβουλος στη γαλλική Πρεσβεία.

tetradi
Η κα. Χριστίνα Τετράδη

Χριστίνα Τετράδη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Λονδίνο Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Πτυχίο Bachelor), καθώς και Marketing & Δημόσιες Σχέσεις (Πτυχίο Master). Μιλά τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά). Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Zante Hospitality Group, που έχει στην ιδιοκτησία του τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Best Western Zante Park Hotels και Galaxy Hotel στη Ζάκυνθο, καθώς και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού XT Travel Services στην Αθήνα. Η αγάπη της για τον τουρισμό, αποδεικνύεται από την ενασχόληση της και την ενεργή δράση της στα δρώμενα της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.)
Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου,
Β΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό
Μέλος Δ.Σ. του ΕΘΠΖ (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου),
Μέλος Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Ν. (Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων),
Μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Επιτροπής SKAL,
Μέλος της Π.Ο.Ξ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων),
Μέλος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)
Μέλος του HCIMA (Hotel & Catering International Management Association).

pollalis_dimitrisΔημήτρης Πολλάλης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και από το 1998 κατοικεί με την οικογένεια του στον Αρχάγγελο Λακωνίας. Παντρεμένος με την Σταματίνα Πολλάλη, το γένος Ρουβέλα, έχει τέσσερα παιδιά.
1972: Εκπαιδεύτηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως Ιπτάμενος Φροντιστής Πολιτικής Αεροπορίας διεθνών μεταφορών και πέταξε με όλους τους τύπους αεροπλάνων της εταιρείας (YS 11 – Boeing:720-727-707-737-747 – Airbus: A300-A320)
1987: Ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, συμπληρώνοντας 11.000 ώρες πτήσης
1988: Ιδρύει την εταιρεία Πολλάλης & Σια Ε.Π.Ε. (Πυξίδα Ε.Π.Ε.)
1990: Η έλλειψη ξενοδοχειακής υποδομής στη περιοχή σε αντιδιαστολή με τη ζήτηση που υπήρχε τότε και προσβλέποντας στην επικείμενη τουριστική ανάπτυξη του Νομού Λακωνίας, αξιοποιώντας την οικογενειακή περιουσία, ανοικοδόμησε την ξενοδοχειακή μονάδα Hotel Palazzo, στον Αρχάγγελο Λακωνίας
2009: Η εταιρεία Πολλάλης & Σία Ε.Π.Ε. εντάχτηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο (3299-2004) για την ανέγερση νέας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας (3* δυναμικότητας 80 κλινών) στον Αρχάγγελο Λακωνίας.

o 2002 έως σήμερα Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Νομού Λακωνίας
o 2003: Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
o 2003 έως σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
o 2006: Εκλέχτηκε Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) (Εκπρόσωπος Ξενοδοχείων 2 & 1 αστέρος Πελοποννήσου)
o 2009: Επανεκλέχτηκε Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) (Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής)
o Από το 1990 έως σήμερα διετέλεσε Πρόεδρος Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων στο Νομό Λακωνίας.

ksd photo
ksd photo

Γρηγόρης Τάσιος : Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1973. Aπό το 1992 είναι Συνεταίρος στην οικογενειακή επιχείρηση ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. * Ξενοδοχείο «PHILOXENIA BUNGALOWS» (Ψακούδια Χαλκιδικής), Διαχειριστής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Ημερομηνίες (από –έως): 1988-1991 ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ * Απολυτήριο Λυκείου
Ημερομηνίες (από –έως): 1992-1994 * ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ *
Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Μακεδονίας
Ειδικότητα Ξενοδοχειακής-Εστιατορικής Τεχνικής.
Πτυχίο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
2003-2006:Μέλος του Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής με αρμοδιότητα την οργάνωση και εποπτεία των γραφείων και του προσωπικού της.
Μέλος της Νομαρχιακής Τουριστικής Επιτροπής Χαλκιδικής.
Μέλος του στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Ν. Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο.
2006-2008:Ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής
2008- Σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

ksd copyright
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και Ντίνα Σβύνου / ksd copyright

Σβύνου Κωνσταντίνα: Γεννήθηκε στις 08/06/1976
ΣΠΟΥΔΕΣ:
1990 – 1993: Ιπποκράτειο Γενικό Λύκειο Κω. Αποφοίτηση τον Ιούνιο του 1993 με βαθμό δεκαοχτώ και ένα δέκατο.
1993 – 1998: Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών. Εισαγωγή στο παραπάνω τμήμα μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων τον Ιούλιο του 1993. Αποφοίτηση από το τμήμα τον Ιούλιο του 1998. Βαθμός Πτυχίου: Λίαν Καλώς (7,92). Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: “Τεχνολογίες και Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Εμπορίου”.
Ιούνιος 2000: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (Master – MSc), με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών». Βαθμός Master: Άριστα. Τίτλος Διατριβής: “Τεχνολογίες δικτύων με εφαρμογές στην Τηλεϊατρική”.
2009: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (Master – MSc) στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων», Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά. Zertifikat και Γαλλικά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
Ιούλιος 1998 – Ιούλιος 2000: Επιστημονική συνεργάτης στο εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οκτώβριος 1998 – Ιούνιος 2002: Υπεύθυνη για την διδασκαλία μαθημάτων στην επιστήμη της πληροφορικής, στα ΙΕΚ Πατρών, Αιγίου, Κω. Σύνολο ωρών διδασκαλίας: 840.
Σεπτέμβριος 2000 – Ιούνιος 2001: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1ο Ενιαίο Λύκειο Κω – «Ιπποκράτειο»).
Μάιος 2001 – Σήμερα: Διευθύνων Σύμβουλος στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Ε.Σβύνου ΑΕ. Συμπεριλαμβάνονται:
o Το ξενοδοχείο «Μαριτίνα», 2 αστέρια.
o Το ξενοδοχείο «Τρίτων», 3 αστέρια.
o Το ξενοδοχείο «Θάλασσα Μαριτίνα», Γ’ κατηγορίας.
o Το εστιατόριο «Αβάντι», Α’ κατηγορίας.

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ:
Μάρτιος 2003 – Απρίλιος 2008: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, ως Γραμματέας.
Μάιος 2008 – σήμερα: Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.
Φεβρουάριος 2004 –Μάιος 2007: Πρόεδρος του SKAL Club της Κω.
Μάιος 2005 – Ιανουάριος 2009: Αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «ΦΙΛΙΝΟΣ» της Κω.
Ιούλιος 2006 -Σήμερα: Εκλεγμένο μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

faragkoulitakisΦαραγκουλιτάκης Νικόλαος :  Γεννήθηκε στα Βασιλικά Ανώγεια Ηρακλείου Κρήτης την 1η Ιανουαρίου 1949
Σπουδές:
Απολυτήριο του Οικονομικού Λυκείου Ηρακλείου (1967).
Απόφοιτος της διετούς Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης (1969)
Απόφοιτος της τριετούς Σχολής DOLMETZERSCHULE της Ζυρίχης Ελβετίας (1975)
Απόφοιτος (1977) της διετούς σχολής Ξεναγών Ηρακλείου Κρήτης (Αγγλικά – Γερμανικά).
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.
2000-2010 Γεν. Διευθυντής-Οικ. Σύμβουλος στις εταιρίες Κυριάκος Δασκαλάκης Α.Ε και Εμμ. Δετοράκης Α.Ε. Ξεν/χεια ΚΑΛΙΑ και ΔΕΣΠΩ.
2003-2007 Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής-Μέλος στο Δ.Σ της Στρατής Παπαγεωργίου Α.Ε.
1997-2006 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε.
1995-1996 Διευθυντής του GOLDEN BEACH Hotel (Λιμήν Χερσονήσου)
Διευθυντής της DIMAN Α.Ε. (Λιμήν Χερσονήσου)
Σύμβουλος του REA Hotel (Σταυρός Χανίων)
1993-1995 Γενικός Διευθυντής της Γ. Γιανουλάκης Α.Ε. (ΙRO – DIMIKO)
Γενικός Διευθυντής του ΒΑLI PARADISE Hotel – M. Mπολογιώργη Α.Ε.
1982-1993 Γενικός Διευθυντής – Διαχειριστής της Γ. Φλεριανός Α.Ε. / Ξενοδοχείο “ΦΑΙΔΡΑ” (Μάλια Ηρακλείου Κρήτης)
1982-1986 Γεν. Διευθυντής του GLAROS Hotel (Λιμήν Χερσονήσου)
1979-1982 Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Προσωπικού του Hotel ΑPOLLONIA (Hράκλειο)
1976-1979 Διευθυντής του GLAROS Hotel (Λιμήν Χερσονήσου)
1975 Υπάλληλος στο ADAMIS TOURS
1973-1975 ΗΙLTON Hotel (Ζυρίχη Ελβετίας) – Διάφορες Θέσεις
1972-1973 Υποδιευθυντής του AMNISSOS Hotel Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου Κρήτης
1972 Υπάλληλος Υποδοχής στο CANDIA BEACH Hotel
1967 Groom – Νυχτοθυρωρός στο ΑMNISSOS Hotel
Συνδικαλιστική Δραστηριότητα
1995-2010 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
1999-2008 Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων
1998-2010 Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων
1994-1997 Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων
1983-1997 Mέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος (επί 9 χρόνια μέχρι σήμερα) του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

xatzimixailΧατζημιχαήλ Μηνάς:  Γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1964 και αποφοίτησε από το Ιπποκράτειο Λύκειο Κω το έτος 1982. Απέκτησε πτυχίο στην Διοιήκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από την Τουριστική Σχολή «Les Roches» της Ελβετίας, τριετούς φοιτήσεως (1983-1986) η οποία ανήκει στην «Swiss Hotel Association»
Το 1986 1987 και φοίτησε στο College International de Cannes στις Κάννες στην Νότια Γαλλία, για σπουδές στη Γαλλική γλώσσα και τις Δημόσιες Σχέσεις.

Το Σεπτέμβριο του 1987 κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό στο Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών, σαν ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), και απολύθηκε το 1989 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Σήμερα κατέχει τον βαθμό του Έφεδρου Λοχαγού.
Το 1992 συνέχισε τις σπουδές στο Nova University, στη Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, την Βιομηχανία Θαλάσσιου τουρισμού, κ.ά.
Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Πουλιού και έχει μία κόρη.
Έχει εργαστεί για περίπου 20 χρόνια σε Διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία στην Κω.
Είναι συνιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Cosmopolitan στην Κω.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για δύο θητείες και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, του Δημοτικού Οργανισμού Κω και του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω Νισύρου.

Νέες υποψηφιότητες

aldemarΑλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος: Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (Boston University 1995) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Management στο Boston College 1998. Οι σπουδές του σε συνδυασμό με την παράδοση της οικογένειάς του στο χώρο του τουρισμού, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την μετέπειτα επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία. Βρίσκεται στους κόλπους της οικογενειακής επιχείρησης από το 1995 και από τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου, διοικεί τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ του Ομίλου Aldemar.
Διακρίσεις και συμμετοχική δράση.

  • Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο και πρωτεργάτης στη διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που αποτελούν σήμερα σημαντική πηγή έλευσης τουριστών για την Ελλάδα.
  • Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
  • Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδεών και Δράσης (ΣΙΔ) (2004 – 2007) και μέλος του τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Ομιλος Aldemar με καθοριστική παρουσία σε 3 στρατηγικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδο & Ολυμπία), έχει επιτύχει υψηλή αναγνώριση στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Μεταξύ άλλων, το 2008 αναδείχθηκε ανάμεσα στις 20 καλύτερες εταιρείες της χώρας που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον (Βest Work Places) ενώ αιχμή της εταιρικής δράσης αποτελεί το πρωτοποριακό για τον τομέα του τουρισμού, Πρόγραμμα Ε.Κ.Ε. της Aldemar, Mare Verde, από το 2000. Κάνοντας την υπόθεση του ελληνικού τουρισμού «προσωπικό στοίχημα» ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική προβολής της χώρας σε καιρούς ιδιαίτερα απαιτητικούς, μέσα από ευρηματικές προωθητικές κινήσεις και πρωτοποριακές συνέργειες που στόχο έχουν να συμβάλουν στην επανατοποθέτηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως προορισμό υψηλών προδιαγραφών.

LINDOS BLU
Ο υποψήφιος για τις εκλογές του ΞΕΕ Κωνσταντίνος Καλιουδάκης

Κώστας Καλιουδάκης : Γεννήθηκε στις 11/05/1984.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση επιχειρήσεων – MBA international
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Πολιτικών Μηχανικών
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Πολιτικός Μηχανικός
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  • Αρχιτεκτονικές – Στατικές Μελέτες, Έκδοση Οικοδομικών Αδειών,
  • Εκτιμητής Ακινήτων, Μέλος Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, Πιστοποιημένος Εκτιμητής       (Expert Valuer In Real Estate Property)Πρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας Δ.ΚΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ – Μ.ΡΟΔΙΤΗΣ Α.Ε.          Μάιος 2017 – Σήμερα (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LINDOS MARE – LINDOS BLU)
    Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου                                                                    Ιούνιος 2014 – Σήμερα
Οι λίστες των υποψηφίων
MERIANOS
Ο κ. Κ. Μέριανος

eklogesΣτην πρώτη ομάδα (Στερεά Ελλάδα – Εύβοια – Αργοσαρωνικός – Κύθηρα) εκλέγονται επτά σύμβουλοι και οι υποψήφιοι είναι ισάριθμοι, ως εκ τούτου θα εκλεγούν όλοι.
Ομοίως και στην δεύτερη ομάδα, Πελοπόννησος – Ελαφόνησος, όπου εκλέγονται 3 σύμβουλοι και έχουν καταθέσει υποψηφιότητες οι κ.κ. Καραλής Δημήτρης, Μεντζελόπουλος Ηλίας και Πολλάλης Δημήτρης.

Στην τρίτη ομάδα που είναι η Θεσσαλία, εκλέγονται 2 σύμβουλοι, με υποψηφίους τον κ. Κ. Λεβέντη και την κα Καραϊσκου Ελένη.

Στα Ιόνια θα έχουμε «ντέρμπυ, καθώς εκλέγονται 4 σύμβουλοι, με τις υποψηφιότητες να είναι 5. Συγκεκριμένα, στα πεντάστερα ξενοδοχεία, έχουν καταθέσει υποψηφιότητες οι κ.κ. Βούλγαρης Χαράλαμπος και Νικολουδάκης Αντώνιος.

ekloges

Στην πέμπτη ομάδα, Μακεδονία, Θράκη και Θάσος, εκλέγονται 5 σύμβουλοι και στην κατηγορία ενός αστέρος, υπάρχουν οι υποψηφιότητες των κ.κ. Ηλιάδη Ηία και Τσιτλακίδη Ηρακλή.

mitzalis
O κ. Αν. Μιτζάλης / ksd photo

Το μεγάλο «ντέρμπυ» όμως είναι στις Κυκλάδες όπου για 3 θέσεις, υπάρχουν 5 υποψήφιοι. Συγκεκριμένα στην κατηγορία 5,4 & 3 αστέρων, για 2 θέσεις συμβούλων, υπάρχουν 4 υποψηφιότητες, ήτοι οι κ.κ. Καραμολέγκος, Φιορεντίνος, Πίττας και η κυρία Παπαδάκη Όλγα.

ekloges

Από την έβδομη ομάδα, Κρήτη εκλέγονται πέντε σύμβουλοι.  Εδώ ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, στην θέση του αποχωρούντος Ανδρέα Μεταξά. Οι υποψηφιότητες είναι πέντε.

Από την όγδοη ομάδα, Δωδεκάνησα, εκλέγονται πέντε σύμβουλοι, και ξεχωρίζει ο πρωτοεμφανιζόμενος Κώστας Καλιουδάκης. eklogesΟι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν εκλεγεί και στο υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο.

Τέλος, στις τρεις τελευταίες ομάδες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ήπειρος, όπου για μία θέση υπάρχουν οι υποψηφιότητες των κ.κ. Γερασιμίδη και Ιωαννου.  ekloges

ΠOIA ΞENOΔOXEIA KAI KAMΠINΓK ΣYMMETEXOYN ΣTIΣ EKΛOΓEΣ

Στις εκλογές αυτές δικαιούνται να μετάσχουν όλα τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ των οποίων το ειδικό σήμα λειτουργίας δεν θα έχει ανακληθεί οριστικά μέχρι την προηγούμενη των εκλογών, και εφόσον μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων έχουν καταβάλει τις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 εισφορές τους στο Επιμελητήριο.  Με απόφαση του Δ.Σ. του Ξ.E.E. ορίσθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν και τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ που δεν πληρούν τον παραπάνω όρο, αλλά έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλομένων προς το Ξ.E.E. εισφορών τους και καταβάλουν εμπρόθεσμα τις συμφωνηθείσες δόσεις. Τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ, που έχουν λάβει το ειδικό σήμα λειτουργίας εντός του 2017, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έστω και εάν δεν έχουν καταβάλει καμία συνδρομή στο Ξ.E.E.

ΠOIOI EXOYN TO ΔIKAIΩMA TOY EKΛEΓEIN

Σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν είτε ατομικώς είτε με οποιαδήποτε εταιρική μορφή, το δικαίωμα του εκλέγειν ασκείται από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας του ξενοδοχείου ή του κάμπινγκ.

EKΛOΓIKEΣ OMAΔEΣ

Για την εκλογή των αντιπροσώπων, τα ξενοδοχεία της χώρας, διαιρούνται σε έντεκα (11) ομάδες.

α)   H πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

β)   H δεύτερη, εκείνα που λειτουργούν στην Πελοπόννησο και την Ελαφόνησο

γ)   H τρίτη, εκείνα που λειτουργούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Σκύρο.

δ)   H τέταρτη, εκείνα που λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά.

ε)   H πέμπτη, εκείνα που λειτουργούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θάσο

στ) H έκτη, εκείνα που λειτουργούν στις Κυκλάδες.

ζ)   H έβδομη, εκείνα που λειτουργούν στην Κρήτη.

η)   H όγδοη, εκείνα που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα.

θ)   H ένατη, εκείνα που λειτουργούν στην Ήπειρο.

ι)    Η δέκατη εκείνα που λειτουργούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και

ια)  Η ενδέκατη εκείνα που λειτουργούν στις αναγνωρισμένες λουτροπόλεις.

Στα ξενοδοχεία των δέκα πρώτων τάξεων δεν περιλαμβάνονται αυτά που λειτουργούν στις αναγνωρισμένες λουτροπόλεις.

Ξεχωριστή εκλογική ομάδα (12η) αποτελούν τα κάμπινγκ όλης της Χώρας που εκλέγουν δύο (2) αντιπροσώπους.

 APIΘMOΣ EKΠPOΣΩΠΩN ΠOY EKΛEΓEI H KAΘE OMAΔA

H κάθε ομάδα εκλέγει τους εξής αντιπροσώπους:

α) Από την πρώτη ομάδα (Στερεά Ελλάδα – Εύβοια – Αργοσαρωνικός – Κύθηρα) εκλέγονται επτά σύμβουλοι, δηλαδή: ένας (1) από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και ενός αστέρος και δύο (2) αντιπρόσωποι από κάθε  κατηγορία τριών (3) και δύο (2) αστέρων. Οι εκλογείς κάθε κατηγορίας ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον ή τους αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που  θα ανακηρυχθούν για την κατηγορία τους.

β) Από την δευτέρα ομάδα (Πελοπόννησο – Eλαφόνησο) εκλέγονται τρεις (3) σύμβουλοι: δύο από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρος. Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τους δύο (2) αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

γ) Από την τρίτη ομάδα (Θεσσαλία – Σποράδες – Σκύρος) εκλέγονται δύο (2) σύμβουλοι: ένας από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρος.  Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους μεταξύ των υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

δ) Από την τέταρτη ομάδα (Ιόνια Νησιά) εκλέγονται τέσσερις (4) σύμβουλοι ήτοι: ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων και ένας σύμβουλος από τις κατηγορίες δύο και ενός αστέρος.  Οι εκλογείς κάθε κατηγορίας ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για την κάθε κατηγορία τους και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

ε) Από την πέμπτη ομάδα (Μακεδονία, Θράκη και Θάσος) εκλέγονται πέντε (5) σύμβουλοι ήτοι: ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρος με χωριστή ψηφοφορία. Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

στ) Από την έκτη ομάδα (Κυκλάδες) εκλέγονται τρεις (3) σύμβουλοι ήτοι: δύο από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων, και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρος.  Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τους δύο (2) αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρος ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

ζ) Από την έβδομη ομάδα (Κρήτη) εκλέγονται πέντε (5) σύμβουλοι ήτοι: ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρος, με χωριστή ψηφοφορία.  Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

η) Από την όγδοη ομάδα (Δωδεκάνησα) εκλέγονται πέντε (5) σύμβουλοι ήτοι ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρος με χωριστή ψηφοφορία. Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

θ) Από την ένατη ομάδα (Ήπειρος) εκλέγεται ένας σύμβουλος από όλα τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.  Δηλ. οι εκλογείς όλων των ξενοδοχείων ανεξαρτήτως κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους, μεταξύ όλων των υποψηφίων που θα  ανακηρυχθούν για την ομάδα τους.

ι) Από την δέκατη ομάδα (Νησιά Βορείου Αιγαίου) εκλέγεται ένας σύμβουλος από όλα τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών. Δηλ. οι εκλογείς όλων των ξενοδοχείων ανεξαρτήτως κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους, μεταξύ όλων των υποψηφίων που θα  ανακηρυχθούν για την ομάδα τους.

ια) Από την ενδέκατη ομάδα (Λουτροπόλεις) εκλέγεται ένας σύμβουλος από οποιασδήποτε κατηγορία αστέρων ξενοδοχεία που ευρίσκονται στις Λουτροπόλεις, που αναφέρονται κατωτέρω. Δηλαδή οι εκλογείς όλων των ξενοδοχείων των Λουτροπόλεων της χώρας ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον αντιπρόσωπό τους μεταξύ των υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν για τα ξενοδοχεία των Λουτροπόλεων. Οι εκλογείς αυτοί ψηφίζουν μόνο για την εκλογή του αντιπροσώπου των Λουτροπόλεων όχι όμως και των αντιπροσώπων της περιφέρειας (ομάδας ξενοδοχείων) που βρίσκεται η Λουτρόπολη.

π.χ. το Λουτράκι βρίσκεται στην Πελοπόννησο που αποτελεί την δεύτερη εκλογική ομάδα. Επειδή όμως είναι Λουτρόπολη οι ξενοδόχοι του Λουτρακίου θα εκλέξουν τον αντιπρόσωπό τους απ’ αυτούς που θ’ ανακηρυχθούν υποψήφιοι των Λουτροπόλεων και όχι από τους υποψηφίους της δεύτερης εκλογικής ομάδας της Πελοποννήσου.

ιβ) Από την δωδέκατη ομάδα (Κάμπινγκ) εκλέγονται δύο σύμβουλοι από όλα τα κάμπινγκ της Χώρας ανεξαρτήτως τάξης.  Δηλαδή οι εκλογείς των κάμπινγκ της χώρας ψηφίζουν μαζί  και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θ’ ανακηρυχθούν για τα κάμπινγκ όλης της Χώρας.

Τα παραδοσιακά καταλύματα συμμετέχουν στις εκλογές, εφόσον έχουν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, με την εξής αντιστοιχία:  Τα πολυτελείας θα συμμετάσχουν ως ξενοδοχεία πέντε (5) αστέρων, τα Α’ τάξης θα συμμετάσχουν ως ξενοδοχεία τεσσάρων (4) αστέρων, τα Β’ τάξης ως ξενοδοχεία τριών (3) αστέρων, τα Γ’ τάξης ως ξενοδοχεία δύο (2) αστέρων και τα Δ’ & Ε’ τάξης ως ξενοδοχεία ενός (1) αστέρος.

ΠOIEΣ ΘEΩPOYNTAI ΛOYTPOΠOΛEIΣ

Ξενοδοχεία Λουτροπόλεων θεωρούνται εκείνα που λειτουργούν στις εξής Λουτροπόλεις: Αιδηψό, Αγ. Νικόλαος Αιδηψού, Αριδαία, Ελευθερές, Θέρμη Μυτιλήνης, Θερμοπύλες, Ικαρία, Καϊάφα, Καμμένα Βούρλα, Κυλλήνη, Κύθνος, Λαγκαδάς, Λουτρά Καΐτσης, Λουτρά Τραϊανουπόλεως, Λουτράκι, Μέθανα, N. Απολλωνία, Πλατύστομο, Σιδηρόκαστρο, Σμόκοβο, Στάχτη Πόριαρης και Υπάτη.

Το σχετικό λινκ εδώ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *