money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Επιστρέφει το ενδιαφέρον για πρώιμες κρατήσεις στην Τουρκία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποκαθίσταται σταδιακά το ενδιαφέρον στη ρωσική αγορά για πρώιμες κρατήσεις στην Τουρκία, για διακοπές το 2022, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα TEZ Tour, ο οποίος σχεδιάζει να στείλει περίπου 1 εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες για διακοπές στη γείτονα χώρα.

“Μέσα σε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των μη εργάσιμων ημερών, από 28 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου, οι κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί”, είπε ο Ferhan Yilmaz, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Areles Travel, που εκπροσωπεί τον TEZ Tour στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού, το οποίο διοργανώθηκε στην Τουρκία από τον TEZ Tour και το Areles Travel.

Όπως είπε ο Yilmaz, παρατηρείται, ήδη, αυξημένη ζήτηση για διακοπές των Ρώσων στα τουρκικά θέρετρα, το καλοκαίρι 2022, ενώ υψηλή είναι η ζήτηση και για διακοπές τη χειμερινή περίοδο, με τον TEZ Tour να ξεκινάει επιπλέον πτήσεις για να καλύψει τη ζήτηση αυτή. Επίσης, ο tour operator θα προσθέσει μια επιπλέον πτήση στο πρόγραμμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται όχι μόνο για τα θέρετρα της Αττάλειας, αλλά και για περιηγήσεις στην Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη.

Από το 2020, είπε, παρατηρείται πτωτική τάση στη διάρκεια που μεσολαβεί μεταξύ της κράτησης και της αναχώρησης, σε όλους τους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, με την κράτηση να υλοποιείται, κατά μέσο όρο, 5 ημέρες πριν την αναχώρηση. Όπως σημείωσε, η ζήτηση οφείλεται κυρίως στα ακριβά ξενοδοχεία στις περιοχές Μπέλεκ και Κεμέρ, με τις εκπτώσεις στις προωθητικές προσφορές να φτάνουν αυτή τη στιγμή το 60%.

Σταθερές οι τιμές στην Τουρκία το 2022

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, δεν θα υπάρξουν απότομες αλλαγές στο επίπεδο των τιμών τη θερινή περίοδο 2022. Η επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ προς τα δημοφιλή θέρετρα της Αιγύπτου εκτιμάται ότι δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, τόσο στη ροή τουριστών προς την Τουρκία, όσο και στις τιμές.

Βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση των τιμών, όπως και φέτος, θα παραμείνει το επίπεδο πληρότητας κάθε ξενοδοχειακής μονάδας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Areles Travel.

Ο TEZ Tour θα στείλει 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Τουρκία

Το επόμενο καλοκαίρι ο TEZ Tour σχεδιάζει να στείλει συνολικά περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες για διακοπές στην Τουρκία. “Αναμφίβολα, η επίτευξη αυτού του στόχου θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως η διάρκεια της σεζόν, οι περιορισμοί στην είσοδο, το επίπεδο των τιμών, το εύρος του προγράμματος πτήσεων”, δήλωσε η Elizaveta Timoshenko, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του tour operator.

Όσο για τη φετινή τουριστική σεζόν για τον TEZ Tour, θεωρείται επιτυχημένη, παρά την αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης της Ρωσίας με την Τουρκία.

Τάσεις και συμπεριφορές των Ρώσων ταξιδιωτών

Οι Ρώσοι δείχνουν να προτίμησαν εφέτος τα ξενοδοχεία 5 στέρων σε ποσοστό 65%, δηλαδή 5% λιγότεροι από το αντίστοιχο ποσοστό του προηγούμενου έτους, με την αναδιανομή να γίνεται υπέρ των ξενοδοχείων 4*.

Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των ξενοδοχείων Rixos Premium Tekirova 5* και Gloria Serenity Resort 5*, διαφαίνεται η τάση για διαμονή σε βίλες, σουίτες και δωμάτια με ιδιωτική πισίνα, καθώς οι τουρίστες επιθυμούν περισσότερη ιδιωτικότητα για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενοι στα νέα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα ξενοδοχεία, λόγω του Covid, είπαν ότι οι τουρίστες έχουν πλέον συνηθίσει την έλλειψη άμεσης πρόσβασης σε πιάτα σε μπουφέ, καθώς το σερβίρισμα γίνεται από τους αρμόδιους υπαλλήλους, με τους τουρίστες να αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση με κατανόηση.

“Οι διακοπές στην Τουρκία εξακολουθούν να έχουν ίση ζήτηση μεταξύ των οικογενειών με παιδιά και μεταξύ των ενηλίκων ταξιδιωτών, τάση η οποία δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και η προτίμηση για τα all-inclusive πακέτα, τα οποία επιλέγει το 99% των τουριστών που πηγαίνουν διακοπές στην Τουρκία” λέει η Tymoshenko.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *