©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 4,5 εκατομμύρια εκτιμώνται οι Βρετανοί ταξιδιώτες στην Τουρκία εφέτος | Στο +200% έναντι του 2018

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένος κατά 20% αναμένεται ο αριθμός των Βρετανών που θα επισκεφθούν εφέτος την Τουρκία, φτάνοντας τα 4,5 εκατομμύρια από λίγο πάνω από 3,8 εκατομμύρια πέρυσι, καθιστώντας τη βρετανική αγορά την τρίτη μεγαλύτερη ταξιδιωτική αγορά για τη χώρα, μετά τη ρώσικη και τη γερμανική. 

Αυτό υποστήριξε η Πρέσβης του Ην. Βασιλείου στην Τουρκία, Jill Morris, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο.

“Η νέα αύξηση των Βρετανών ταξιδιωτών στην Τουρκία το 2023 αντιπροσωπεύει τεράστια αύξηση 200% από το 2018, σύμφωνα με Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες”, είπε η κα. Morris σε συνέντευξή της στο Anadolu Agency (AA), μετά την εβδομαδιαία περιοδεία της στις ακτές της χώρας, που ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Αττάλεια.

Η κα. Morris ξεκίνησε την περιοδεία της στην Τουρκική Ριβιέρα -μια παράδοση για τους Βρετανούς απεσταλμένους στην Τουρκία- με τη Σμύρνη, στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αϊδίν, το Μπόντρουμ, τη Μαρμαρίδα, τη Μούγλα και τη Φετιγιέ και ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αττάλεια, επισκεπτόμενη τα προξενεία του Ηνωμένου Βασιλείου και το προξενικό προσωπικό στην περιοχή, το οποίο εξυπηρετεί έναν αυξανόμενο αριθμό Βρετανών ομογενών και τουριστών κάθε χρόνο.

Η επίσκεψη ήταν επίσης μια ευκαιρία να ευχαριστήσει τις τουρκικές αρχές για τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία τους ώστε να διασφαλίσουν ότι τα εκατομμύρια Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα να έχουν χαρούμενες και ασφαλείς διακοπές, όπως είπε.

Η ίδια σημείωσε πως, η Τουρκία έχει τα πάντα για τους διεθνείς τουρίστες, πολλά περισσότερα από τον ήλιο και τη θάλασσα.

“Υπάρχει, φυσικά, ο τουρισμός του ήλιου, της θάλασσας και της παραλίας που αγαπιέται τόσο πολύ, αλλά η χώρα διαθέτει επίσης ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους και ποικίλα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος”, είπε.

Η βρετανίδα Πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένη από την υπέροχη τουρκική φιλοξενία, την ποικιλομορφία της χώρας και το εύρος του τουριστικού της προϊόντος και πεπεισμένη για τους λόγους που οι Βρετανοί λατρεύουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, να επισκέπτονται την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ίδια η επαρχία Μούγλα προσελκύει το 46% των Βρετανών επισκεπτών, όμως η Αττάλεια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. “Ήδη φέτος, 1,2 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες έχουν επισκεφθεί την Αττάλεια. Ενώ με την επέκταση του αεροδρομίου, για παράδειγμα, η περιοχή θα γίνει ακόμη πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των τουριστικών προορισμών το 2022, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), μετά τη Γαλλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *