Στο RPK ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού  RPK παραχώρησε ο  Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για τον εορτασμό του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας 2016.
eot_russiaΠρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας στον τομέα του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ  με υψηλού μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου κοινό,  κυρίως από το χώρο των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο RPK, ο  Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ αναφέρθηκε αναλυτικά:

  • στις νέες θεματικές μορφές τουρισμού που  προσφέρει η χώρα μας όπως ο  θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο αθλητικός τουρισμός, καθώς  και στην  ενίσχυση του αστικού  τουρισμού  ( city breaks) στο πλαίσιο της εθνικής  στρατηγικής επέκτασης της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους,
  • στους λιγότερο γνωστούς στο ρωσικό κοινό τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και πληθώρα δυνατοτήτων για εναλλακτικές δράσεις αναψυχής και ευεξίας,
  • στην εξομάλυνση της διαδικασίας θεώρησης visa καθώς- και σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Γενικού προξένου της Ελλάδας στη Ρωσία- οι θεωρήσεις γίνονται πλέον  εντός 48 ωρών από την κατάθεση των δικαιολογητικών.
  • στην έκπτωση 20% που προσφέρεται στους ρώσους τουρίστες για τις αγορές τους στην Ελλάδα ,καθώς η Ρωσία είναι μία από τις τέσσερις τιμώμενες χώρες εκτός Ε.Ε. ( οι άλλες τρεις είναι οι ΗΠΑ ,Ισραήλ και Τουρκία) για τις οποίες ισχύει  το μέτρο αυτό.

Ο ΕΟΤ παραθέτει, απόψε το βράδυ, δεξίωση σε ρώσους δημοσιογράφους του τουριστικού και του οικονομικού ρεπορτάζ καθώς και σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων ρωσικών  Τ.Ο.s .

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *