chef

Συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στo 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μοναδικές γεύσεις από ροδάκινο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της πρώτης γιορτής γαστρονομίας που έγινε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας, στην πλατεία Εληάς, το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου.

Η κεντρική πλατεία της Βέροιας μετατράπηκε σε ένα «food festival» με σημείο κατατεθέν το ροδάκινο, με συμμετοχή εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων της πόλης, όπου προσφέρθηκαν δωρεάν στο κοινό εδέσματα με βάση το τοπικό προϊόν της περιοχής. Οι σεφ εμπνεύστηκαν από παραδοσιακές γλυκές συνταγές μέχρι κάποια ιδιαίτερα γλυκά και αλμυρά πιάτα, με βασικό υλικό το ροδάκινο.

Τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος εκπροσώπησαν οι σεφ Κική Εμμανουηλίδου, Αντώνης Μουστάκας και Χριστίνα Μάλλιου, οι οποίοι ετοίμασαν και προσέφεραν smoothies ροδάκινου, τηγανιά με σάλτσα ροδάκινου και εκμέκ με μαρμελάδα ροδάκινου.

Οι επισκέπτες που κατέκλεισαν την πλατεία γεύτηκαν τηγανιά με μανούρι και ροδάκινο, ροδακινόπιτα, σνίτσελ με ροδάκινο, παραδοσιακό ρυζόγαλο και μους γιαουρτιού με ροδάκινο, λουκούμια και μαρμελάδες, τορτίγιες και μπρουσκέτες με ροδάκινο, γιαπράκια με σως ροδάκινο, «πειραγμένα» παραδοσιακά ποντιακά γλυκά, δροσερά ορεκτικά αλλά και smoothies, μοχίτο ροδάκινο και wine cocktails!

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *