johnson

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Καταργείται την Παρασκευή η απαίτηση test στην άφιξη στη Βρετανία

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η κυβέρνηση στη Βρετανία επιβεβαίωσε την κατάργηση των απαιτήσεων δοκιμών – test, πριν από την αναχώρηση για επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αγγλία.

Οι δοκιμές PCR και η καραντίνα κατά την άφιξη έχουν επίσης καταργηθεί, με την κυβέρνηση να επανέρχεται στην προηγούμενη απαίτησή της για δοκιμές αντιγόνου – πλευρικής ροής εντός 48 ωρών από την άφιξη και, εάν είναι θετική, γιαδοκιμή PCR για έλεγχο για μεταλλάξεις.

Οι αλλαγές στους διεθνείς ταξιδιωτικούς κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 το πρωί της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Όταν ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Omicron, δικαίως θεσπίσαμε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να επιβραδύνουμε την άφιξή της στη χώρα μας. Αλλά τώρα η Omicron είναι τόσο διαδεδομένη που αυτά τα μέτρα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των κρουσμάτων, ενώ συνεχίζουν να δημιουργούν σημαντικό κόστος για τον ταξιδιωτικό μας κλάδο».

Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα μέτρα είναι ένας ισορροπημένος και αναλογικός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε με τον Covid χωρίς να μειώσουμε την επιφυλακή μας. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο λόγω της μεγαλύτερης και ταχύτερης εκστρατείας ενίσχυσης του εμβολιασμού στην Ευρώπη».

Τα τεστ πριν από την αναχώρηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο επανήλθαν ξανά σε ισχύ στις αρχές Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron του Covid-19. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μια εβδομάδα αφότου ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την επανεισαγωγή των δοκιμών PCR .

Εκείνη την εποχή, η βρετανική κυβέρνηση τοποθέτησε επίσης ορισμένες αφρικανικές χώρες στην κόκκινη λίστα των διεθνών ταξιδιών της , αλλά όλες αφαιρέθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου όταν η Omicron είχε φτάσει στην κοινότητα Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δοκιμές PCR είχαν τεθεί σε ισχύ για αφίξεις από τότε που ξεκίνησαν ξανά τα διεθνή ταξίδια μετά την Covid έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, όταν ο περιορισμός χαλάρωσε για τους επιβάτες με πλήρη εμβολιασμό και τους περισσότερους κάτω των 18 ετών που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα πριν από την επανεισαγωγή τους τον Δεκέμβριο.

Τα μέτρα

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης σήμερα ότι τα μέτρα του Σχεδίου Β για την καταπολέμηση του Covid-19 αυτόν τον Χειμώνα θα παραμείνουν σε ισχύ. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν εργασία από το σπίτι, εάν είναι δυνατόν.

Ο βουλευτής Χένρι Σμιθ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας όλων των κομμάτων για το μέλλον της αεροπορίας, δήλωσε: «Η μείωση των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών δοκιμών Covid είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο βήμα προς τα εμπρός και αφαιρεί ένα περιττό εμπόδιο στα ταξίδια – αυτό πρέπει να σηματοδοτήσει μια συντονισμένη έναρξη της ανάκαμψη των αεροπορικών, ταξιδιωτικών και τουριστικών βιομηχανιών μας μαζί με τις εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποστηρίζουν. Είναι πλέον απαραίτητο η κυβέρνηση να συνεργαστεί με τη βιομηχανία για να συμφωνήσει και να εφαρμόσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που μπορεί να βοηθήσει αυτές τις ζωτικής σημασίας βιομηχανίες να ξεκινήσουν το δρόμο τους προς την ανάκαμψη. Ο οικονομικός αντίκτυπος των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών ήταν σημαντικός και η διασφάλιση ότι θα έχουμε ξανά έναν ακμάζοντα τομέα των αερομεταφορών και των ταξιδιών θα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας οικονομική ανάκαμψη και η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει την ειδική στήριξη του κλάδου για να μπορέσει να ξεκινήσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Η Julia Lo Bue-Said, διευθύνουσα σύμβουλος της Advantage Travel Partnership είπε ότι η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών είναι «φυσικά θετικό νέο για την ταξιδιωτική βιομηχανία» και «θα τονώσει την εμπιστοσύνη σε αυτή που είναι παραδοσιακά η πιο πολυσύχναστη περίοδος κρατήσεων του έτους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Business Travel Association, Clive Wratten, χαιρέτισε τα νέα και είπε ότι οι περιορισμοί «προκάλεσαν περιττή ζημιά σε ολόκληρο τον ταξιδιωτικό τομέα» και συμπλήρωσε: «Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα με ένα ισχυρό σχέδιο για μελλοντικές μεταλλάξεις, που δεν θα οδηγήσουν ξανά σε κλείσιμο των συνόρων μας και στραγγαλισμό του κλάδου μας για άλλη μια φορά».

Ο Andrew Crawley, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της American Express Global Business Travel, δήλωσε ότι οι αλλαγές ήταν «η σωστή απόφαση και ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός», προσθέτοντας: «Είμαστε ευχαριστημένοι που η κυβέρνηση τήρησε τον λόγο της».

Είπε: «Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είχαν τεράστιο κόστος στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών, που είναι το μηχανοστάσιο της οικονομίας μας, συνεισφέροντας 220 δισεκατομμύρια £ ετησίως στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από την πανδημία. Η σημερινή ανακοίνωση θα βοηθήσει τον κλάδο μας να ανακάμψει, να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να φτάσουν σε νέες αγορές και να καταλύσουν την ανάπτυξη».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Airport Operators Association, Karen Dee, πρόσθεσε: «Η κατάργηση όλων των προσωρινών ταξιδιωτικών περιορισμών είναι μια ευπρόσδεκτη αναγνώριση ότι δεν εξυπηρετούν πλέον κάποιο σκοπό, τώρα που η Omicron είναι ευρύτατα διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ακολουθεί την ίδια προσέγγιση που ακολούθησαν κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες, όπως η Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, επιτρέποντας μια συνεχή προσέγγιση τεσσάρων εθνών για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *