Αρχική>ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ>Το Άμστερνταμ επιβάλλει πρόσθετο φόρο στις διανυκτερεύσεις και στις τουριστικές κατοικίες
flower

Το Άμστερνταμ επιβάλλει πρόσθετο φόρο στις διανυκτερεύσεις και στις τουριστικές κατοικίες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Άμστερνταμ εισήγαγε φόρο για τουριστικά καταλύματα, συμπεριλαμβανομένων των βραχυχρόνιων μισθώσεων τουριστικών κατοικιών,  την 1η Ιανουαρίου, επιπροσθέτως του υφιστάμενου τουριστικού φόρου της πόλης.

Η πόλη χρεώνει τώρα € 3 ένα άτομο ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία του Άμστερνταμ και € 1 ανά διανυκτέρευση σε άλλους χώρους, εκτός από τον τουριστικό φόρο 7%.

Οι επισκέπτες που διαμένουν σε καταλύματα για μικρή διαμονή ή σε καταλύματα bed & breakfast, πληρώνουν 10% στην τιμή της διαμονής, αντί του 7% του φόρου που προϋπήρχε, καθώς οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν το 10% του κύκλου εργασιών τους για τον Τουρισμό.

Η Airbnb έχει ήδη συμφωνήσει να εισπράξει τον φόρο για λογαριασμό των αρχών της πόλης.

Οι εταιρείες θαλάσσιων και ποτάμιων κρουαζιέρων χρεώνουν τώρα € 8 ανά επιβάτη για «day tripper tax», παρόλο που οι επιβάτες που αρχίζουν και τελειώνουν μια κρουαζιέρα στην πόλη δεν πληρώνουν επιπλέον χρέωση.

Τα παιδιά κάτω των 16 ετών απαλλάσσονται από τον φόρο.

Το Άμστερνταμ συγκέντρωσε πέρσι πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες και ένα έγγραφο των αρχών της πόλης αναφέρει:: «Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα για να ελέγξουμε τις ροές των επισκεπτών. Ήρθε η ώρα για διαχείριση προορισμού αντί για προώθηση προορισμού”.

Ένας εκπρόσωπος του αντιδήμαρχου του Άμστερνταμ επέμεινε: «Η αύξηση του φόρου δεν είναι για να επηρεάσει τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά είναι απαραίτητη. Κοστίζει πολύ για να διατηρηθεί η πόλη μας καθαρή και ασφαλής και η υποδομή μας σε καλή κατάσταση».

Ο Tim Fairhurst, διευθυντής της European Tourism Association , διαπιστώνει ότι ο νέος φόρος “πιθανόν θα καταστήσει τον Άμστερνταμ την πόλη με τον υψηλότερο φόρο διανυκτέρευσης στην Ευρώπη”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *