creta

Το Creta Maris υποδέχεται 50 μαθητές Λυκείου, με στόχο την ευαισθητοποιήσή τους σε θέματα βιωσιμότητας

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το Creta Maris Beach Resort υποδέχθηκε την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 50 μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση της βιώσιμης λειτουργίας του, το Creta Maris παρουσίασε στους μαθητές τις πρακτικές που ακολουθεί τα τελευταία 3 χρόνια, σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων με σκοπό την επίτευξη μιας «Zero Waste» λειτουργίας στις εγκαταστάσεις του.

Το ξενοδοχείο προσδοκά με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας του Creta Maris για τις «Ανοιχτές Ημέρες Σχολείων», να ενδυναμώσει το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος της δράσης είναι να ωθήσει τη νέα γενιά στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, βοηθώντας τους νέους να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουν οι καταναλωτικές συνήθειες στο περιβάλλον.

Η ενημέρωση των μαθητών ξεκίνησε από τον κήπο των αρωματικών βοτάνων του ξενοδοχείου. Εκεί έγινε παρουσίαση των Κρητικών βοτάνων, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της Κρητικής χλωρίδας, καθώς και του τρόπου καλλιέργειάς τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη συνέχεια όλες τις «πράσινες» μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων που εφαρμόζει το Creta Maris. Ξεναγήθηκαν στις ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και κομποστοποίησης του ξενοδοχείου, οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο της zero waste πολιτικής του. Εκεί ενημερώθηκαν για τους τρόπους ελαχιστοποίησης και εκμηδένισης των αποβλήτων σε μια ξενοδοχειακή μονάδα. Στο κέντρο ανακύκλωσης του ξενοδοχείου ενημερώθηκαν για τις ποσότητες και τα είδη που ανακυκλώνονται, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία της συλλογής των απορριμμάτων, το διαχωρισμό, το πρεσάρισμα και τη συνολική διαχείρισή τους.

Maris
Το Creta Maris

Η ενημέρωση των μαθητών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο βιολογικό αγρόκτημα του Creta Maris. Εκεί έγινε παρουσίαση των ειδικών εργαλείων διαχείρισης των κηπευτικών απορριμμάτων (όπως είναι ο κλαδοτεμαχιστής), της διαδικασίας της κομποστοποίησης και των πλεονεκτημάτων που αυτή προσφέρει τόσο σε μια ξενοδοχειακή μονάδα όσο και στο περιβάλλον.

Οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν την κινητήρια δύναμη της λειτουργίας του Creta Maris. Έχοντας διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωσιμότητας στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, το Creta Maris ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Creta Maris Beach Resort

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στο Metaxa Hospitality Group και λειτουργεί από το 1975, σε απόσταση αναπνοής από τη Χερσόνησο και μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια & 2 snack points, 9 μπαρ, 7 πισίνες, υδάτινο πάρκο, θερινό κινηματογράφο, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, το Creta Maris Beach Resort συνδυάζει την παράδοση και την πολυτέλεια σε μια όμορφη παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *