money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Heathrow “βλέπει” πάνω από 82 εκατομμύρια επιβάτες εφέτος | Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις παρά τις προειδοποιήσεις για απεργία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Το αεροδρόμιο Heathrow αναβάθμισε την ετήσια πρόβλεψή του σε 82,4 εκατομμύρια επιβάτες ενόψει ενός καλοκαιριού ρεκόρ.

Ο κόμβος του Λονδίνου επέμεινε ότι διαθέτει ένα “στιβαρό” επιχειρησιακό σχέδιο για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, ακόμη και αν υλοποιηθούν ” αδικαιολόγητες απεργιακές κινητοποιήσεις”.

Το Heathrow προέβλεψε την πιο πολυσύχναστη καλοκαιρινή περίοδο στα χρονικά, αφού κατέγραψε ρεκόρ διακίνησης 18,5 εκατομμυρίων επιβατών το πρώτο τρίμηνο, αυξημένο κατά σχεδόν 10% σε ετήσια βάση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων να ανέλθουν σε 83 εκατομμύρια λίρες για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών ύψους 139 εκατομμυρίων λιρών την ίδια περίοδο πέρυσι.

“Οι ισχυρές επιδόσεις κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακά πιο ήσυχης περιόδου του έτους οφείλονται εν μέρει στην ανάπτυξη σε βασικά επιχειρηματικά δρομολόγια όπως το Δελχί και η Βομβάη, στην ισχυρή κίνηση στη Βόρεια Αμερική και στην έντονη ζήτηση στην Ανατολική Ασία, η οποία αυξήθηκε κατά 40%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023”, ανέφερε το Heathrow.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς ένα πρόγραμμα ασφάλειας επόμενης γενιάς ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, καθώς εγκαθίστανται 146 γραμμές σε όλο το αεροδρόμιο. Έχουν, επίσης, ξεκινήσει οι εργασίες για την αντικατάσταση του συστήματος αποσκευών του τερματικού σταθμού 2. Ενώ, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει μια εργασία “που γίνεται μία φορά στην δεκαετία” για την ανακατασκευή και των δύο διαδρόμων χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του αεροδρομίου.

“Αυτές οι βελτιώσεις θα συμβάλουν στην ενίσχυση των υπηρεσιών και της ανθεκτικότητας του κεντρικού αεροδρομίου του Ηνωμένου Βασιλείου”, πρόσθεσε το αεροδρόμιο.

Ωστόσο, οι επικεφαλής του αεροδρομίου προειδοποίησαν ότι η τρέχουσα κυβερνητική πολιτική περιορίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, τονίζοντας: “Οι υπουργοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τις πολιτικές κατά της ανάπτυξης, όπως ο “τουριστικός φόρος”, που αποθαρρύνει τους διεθνείς επισκέπτες από το να πραγματοποιούν δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και οι περιττές ταξιδιωτικές βίζες για τους διερχόμενους επιβάτες, που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια συνδεσιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και τον ρόλο του Heathrow ως κόμβου. Ένα υποστηρικτικό πολιτικό περιβάλλον για τις αερομεταφορές θα απέφερε την πολυπόθητη οικονομική ώθηση, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επισκέπτονται, να ξοδεύουν και να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο οικονομικός διευθυντής του Heathrow, Javier Echave, δεν απέκλεισε την αναβίωση των σχεδίων για έναν τρίτο διάδρομο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αεροδρόμιο, είπε: “Ήταν μια επιτυχημένη αρχή του έτους χάρη στους συναδέλφους που παρείχαν συνεπή και αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους επιβάτες μας”.

Ο κ. Echave θα αναλάβει τη θέση του chief operating officer στις 26 Απριλίου και ο Ross Baker θα αναλάβει τη θέση του chief customer officer την 1η Μαΐου, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των ρόλων και των αρμοδιοτήτων της εκτελεστικής ομάδας.

“Καθώς ολοκληρώνω το κεφάλαιο των οκτώ ετών ως οικονομικός διευθυντής, είμαι υπερήφανος που το Heathrow διαθέτει ισχυρή οικονομική βάση και σαφή πορεία προς το μέλλον. Στον ορίζοντα έχουμε το πιο πολυσύχναστο καλοκαίρι του Heathrow με περισσότερους επιβάτες και προορισμούς από ποτέ. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε”, πρόσθεσε ο κ. Echave.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *