©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία ελπίζει να προσελκύσει 5 εκατ. Γερμανούς ταξιδιώτες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Περισσότερους από 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τη Γερμανία, αναμένει να φιλοξενήσει εφέτος η Τουρκία, σύμφωνα με  δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας (VUSR), Marija Linnhoff, που ανέφερε ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν διακοπές σε θερμότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι δηλώσεις της κας Linnhoff αποτελούν μία, μάλλον, ασυνήθιστη πρόταση, η οποία έρχεται ενόψει μιας πιθανής έλλειψης ή των υψηλότερων τιμών ενέργειας, προκειμένου η Γερμανία να “εξοικονομήσει ενέργεια”.

Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη περάσει τον χειμώνα σε ορισμένους πιο ζεστούς προορισμούς, επιδοτώντας τέτοια ταξίδια, δήλωσε η πρόεδρος της VUSR  στην εφημερίδα Mallorca Zeitung.

Η κα. Linnhoff πρότεινε, μάλιστα, επιδοτήσεις έως και 500 ευρώ προκειμένου να γίνουν τα ταξίδια αυτά πιο προσιτά.

Αναφέροντας ότι οι τουρίστες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας από διάφορες χώρες, ιδίως ευρωπαϊκές, προτιμούν προορισμούς στην Τουρκία, ο κ. Bağlıkaya σημείωσε ότι αναμένεται πως τα ταξίδια και οι διακοπές των ατόμων άνω της μέσης ηλικίας θα επιταχυνθούν, εάν ικανοποιηθεί το αίτημα της VUSR για επιδοτούμενες πωλήσεις διακοπών από το γερμανικό κράτος.

Οι διακοπές και οι ταξιδιωτικές κινήσεις του τμήματος άνω της μέσης ηλικίας αποτελούν ήδη ένα σημαντικό τμήμα του τουρισμού, είπε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών με υψηλό αριθμό ηλικιωμένων και συνταξιούχων.

“Ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν συντάξεις στη χώρα πλησιάζει τα 26 εκατομμύρια”, δήλωσε ο κ. Bağlıkaya.

Τονίζοντας ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό οικονομικό μέγεθος που βασίζεται στις συντάξεις σε ανεπτυγμένες χώρες όπως η Γερμανία, ο κ. Bağlıkaya είπε: “Οι δαπάνες των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες για τον τουρισμό αποτελούν ένα σημαντικό δυναμικό”.

Είπε ότι η φιλοξενία ηλικιωμένων τουριστών κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα κρατήσει ενεργές τις εγκαταστάσεις που γενικά παραμένουν αδρανείς κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Η Αττάλεια και οι γύρω περιοχές προτιμώνται συχνά από τους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι είναι από τις μεγαλύτερες  αγορές προέλευσης ταξιδιωτών για την Τουρκία. Ειδικότερα, η Γερμανία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Τουρκία πέρυσι, αμέσως μετά τη Ρωσία. Περίπου 3,1 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έφτασαν στην Τουρκία το 20212, καταγράφοντας αύξηση 175,7% σε ετήσια βάση, από 1,1 εκατομμύρια το 2020, που επισκιάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο αριθμός των Γερμανών ταξιδιωτών στην Τουρκία παραμένει κάτω από τα 5 εκατομμύρια του 2019, πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας. Οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία είχαν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, περίπου 5,5 εκατομμυρίων, το 2015.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Τουρκία ελπίζει να προσελκύσει 5 εκατ. Γερμανούς ταξιδιώτες

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *