©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI Βελγίου: Στα επίπεδα του 2019, ο Ιούλιος 2022 | Η Ελλάδα στις 3 κορυφαίες επιλογές | Κρήτη και Ρόδος τα best sellers | Ποιές διακοπές επιλέγουν

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

-Τα ελληνικά νησιά, συγκεντρώνοντας το 22% των καλοκαιρινών κρατήσεων, είναι πιο δημοφιλή από ποτέ.

Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, οι Βέλγοι θα ταξιδέψουν μαζικά τους επόμενους μήνες, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία κρατήσεων που καταγράφει η TUI, ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος της χώρας. Ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν αεροπορικά για διακοπές τον Ιούλιο είναι σχεδόν αντίστοιχος με αυτόν του Ιουλίου 2019, ενώ η Ελλάδα περιλαμβάνεται στους 3 κορυφαίους προορισμούς, με την Ρόδο και την Κρήτη να είναι οι best sellers προορισμοί.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Αύγουστος εξακολουθεί να παρουσιάζει μια ελαφρά πτώση, σε σύγκριση με το 2019, αλλά οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που έχουν γίνει τάση από την κρίση του κορωνοϊού, αναμέναται να κλείσουν το κενό, όπως έγινε και τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι οι προορισμοί και τα είδη τω διακοπών που επιλέχθηκαν είναι αντίστοιχα με την προ Covid εποχή, καθώς Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στην πρώτη τριάδα και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το all-inclusive είναι και πάλι δημοφιλή στις οικογένειες.

Πιο αναλυτικά, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, οι Βέλγοι φιλοδοξούν να ζήσουν ξανά το στυλ των διακοπών που αγαπούσαν πριν από την κρίση. Οι μήνες Ιούλιος-Αύγουστος αντικατοπτρίζουν έτσι στην επιστροφή στο φυσιολογικό, τόσο στο είδος των διακοπών όσο και στους προορισμούς που επιλέγονται. Έτσι, οι διακοπές all inclusive επιστρέφουν και προσελκύουν  7 στους 10 παραθεριστές στην TUI κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών. Η μόνη νέα τάση που ξεχωρίζει σε σύγκριση με την περίοδο που προηγείται της πανδημίας είναι αυτή της καθυστερημένης κράτησης, μερικές φορές την τελευταία στιγμή. Οι συχνά μεταβαλλόμενες συνθήκες ταξιδιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν διδάξει τους Βέλγους να είναι προσεκτικοί και αυτή η ανάγκη για βεβαιότητα δεν φαίνεται να έχει ξεθωριάσει ακόμη. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί…

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια, η Ισπανία, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% των κρατήσεων, παραμένει ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός: οι Κανάριοι Νήσοι (15%), η ηπειρωτική χώρα (13%) και οι Βαλεαρίδες Νήσοι (9%) αποτελούν την τριάδα των κορυφαίων ισπανικών προορισμών.

Τα ελληνικά νησιά, συγκεντρώνοντας το 22% των καλοκαιρινών κρατήσεων, είναι πιο δημοφιλή από ποτέ.

Όσο για την Τουρκία (15% των κρατήσεων), ανακτά τη θέση του παρελθόντος. Η Τουρκική Ριβιέρα, γνωστή για την all-inclusive προσφορά της σε εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, είναι μακράν ο προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις από όλες τις προσφορές της TUI. Η επιτυχία της ενισχύθηκε περαιτέρω από τον Μάρτιο λόγω της απροσδόκητης απουσίας Ρώσων πελατών, ωθώντας τους ξενοδόχους να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις σε τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη.

Όσον αφορά τις διακοπές με αυτοκίνητο , οι τάσεις είναι επίσης ίδιες όπως στο παρελθόν: η Γαλλία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός και προσελκύει 1 στους 3 παραθεριστές. Το αυστριακό Τιρόλο παραμένει η πιο δημοφιλής περιοχή, όπως και το 2019. Να σημειωθεί επίσης ότι η 3η πιο δημοφιλής περιοχή είναι οι βελγικές ακτές. Όσον αφορά στη διαμονή, η TUI διαπιστώνει ότι το 65% των ταξιδιωτών θα μείνει σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όσον αφορά στα ταξίδια στην πόλη , όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί βρίσκονται στη νότια Ευρώπη, με εξαίρεση το Παρίσι. Όσο για το Λονδίνο, πάντα στην πρώτη θέση εδώ και χρόνια, δεν εμφανίζεται στο top 5 λόγω των υπερβολικά περιοριστικών μέτρων υγείας και της ανάγκης για διαβατήριο μετά το Brexit. Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στις ανατολικές πόλεις, όπως η Πράγα, η Βουδαπέστη, ακόμη και το Βερολίνο.

Οι Βέλγοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο περισσότερα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο μέσος προϋπολογισμός για διακοπές με αεροπλάνο είναι 1280 € ανά άτομο, 13% περισσότερο από το 2019. Ένας μέσος προϋπολογισμός 520 € ανά άτομο διατίθεται για διακοπές με αυτοκίνητο (+23%) και 250 € ανά άτομο για ταξίδι στην πόλη (+ 12%).

Η κατάταξη

Η κατάταξη έχει ως εξής:

Top 5 αεροπορικά ταξίδια (χώρες): Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτος.

Top 5 αεροπορικές διακοπές (περιοχές): Τουρκική Ριβιέρα, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Κρήτη, Ρόδος.

Οι 5 κορυφαίες διακοπές με αυτοκίνητο (χώρες): Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ιταλία.

Οι 5 κορυφαίες διακοπές οδήγησης (περιοχές): Τιρόλο, Κόστα Μπράβα, βελγικές ακτές, Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν, λίμνη Γκάρντα.

Top 5 εκδρομές στην πόλη: Ρώμη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Λισαβόνα.

Tagged

1 σχόλιο στο “TUI Βελγίου: Στα επίπεδα του 2019, ο Ιούλιος 2022 | Η Ελλάδα στις 3 κορυφαίες επιλογές | Κρήτη και Ρόδος τα best sellers | Ποιές διακοπές επιλέγουν

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *