tui

TUI: Ξεκινούν σταδιακά τα ταξίδια στην Ευρώπη | Στο 25% οι κρατήσεις, ελπίδες για το 2021+14% στο κόστος…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη η TUI μπορεί να επανεκκινήσει μερικώς το θερινό της πρόγραμμα. Τα ταξίδια στις ευρωπαϊκές αγορές του μεγάλου tour operator, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ελβετίας, θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου προς έναν περιορισμένο αριθμό προορισμών.

Οι υπόλοιπες αγορές, όπως η Βρετανία και οι Σκανδιναβικές χώρες, αναμένεται να ακολουθήσουν αργότερα εντός του καλοκαιριού. Μαζί με τους συνεργάτες της η TUI βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για μία ασφαλή και υπεύθυνη επανεκκίνηση των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων.

Συνέχιση του θερινού προγράμματος του 2020

Μετά την επιτυχή επανεκκίνηση των ξενοδοχείων σε Γερμανία και Αυστρία πριν από 2 εβδομάδες, η TUI θα ξεκινήσει σταδιακά την πραγματοποίηση πτήσεων από τη Γερμανία προς την Ελβετία και τις χώρες Benelux από τα μέσα Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου.

 tuiΑπό χθες πραγματοποιήθηκαν 2 πτήσεις προς τη Μαγιόρκα στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος επανεκκίνησης του τουρισμού στις Βαλεαρίδες και θα πραγματοποιηθούν άλλες 20 πτήσεις στις ερχόμενες ημέρες, και έπειτα θα ακολουθήσει το Faro. Από τον Ιούλιο ο tour operator θα προσφέρει ένα πλήθος προορισμών, συμπεριλαμβανομένων των εξής χωρών: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Κροατία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία.

Βάσει των αναμενόμενων ημερομηνιών εκκίνησης προβλέπεται ότι θα παρέχεται το 30% των αρχικών διαθέσιμων θέσεων κατά το 4 3μηνο του 2020. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο και η διοίκηση επανεξετάζουν συνεχώς τις υφιστάμενες ταξιδιωτικές οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι διαθέσιμες θέσεις εξαρτώνται από τη ζήτηση των πελατών και ακολουθούν τις απαιτήσεις των προορισμών.

Η TUI επιδιώκει να ανοίξει από τις αρχές Ιουλίου το 50% των ξενοδοχείων και με τη χαλάρωση των περιορισμών το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, ύστερα από την εφαρμογή των απαραίτητων πρωτοκόλλων ασφαλείας θα επανεκκινήσουν σταδιακά οι κρουαζιέρες. Οι TUI Cruises θα πραγματοποιούν 3ημερες και 4ημερες κρουαζιέρες. Θα παρέχονται επιπλέον Blue Cruises με μειωμένη χωρητικότητα προς τις χώρες της Βαλτικής και ανάλογα με το άνοιγμα των λιμανιών θα προσφερθούν επιπλέον κρουαζιέρες. Οι Hapag-Lloyd Cruises επιδιώκουν να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους εντός του καλοκαιριού ενώ οι Marella Cruises θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στη Βρετανία εφόσον χαλαρώσουν τα μέτρα.

O tour operator προσθέτει ότι το καλοκαιρινό του πρόγραμμα καταγράφει κρατήσεις σε ποσοστό 25%, ενώ η μέση τιμή των πακέτων διακοπών έχει αυξηθεί κατά 14%. Παρά την αναγκαστική αναστολή των πακέτων διακοπών παρατηρείται ότι ο κόσμος δίνει μεγάλη σημασία στις διακοπές και σημειώνονται κρατήσεις για μελλοντικές σεζόν. Ύστερα από την πρόσφατη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη αυξήθηκαν οι κρατήσεις για τη θερινή σεζόν κατά την προηγούμενη εβδομάδα και παρατηρήθηκε μία σημαντική ανάκαμψη στη Γερμανία και το Βέλγιο.

ksd
adv

Ταυτόχρονα οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο 2020/2021 στη Βρετανία καταγράφουν αύξηση της τάξης του 6% σε σχέση με το 2019. Ο Όμιλος βρίσκεται ακόμα στην πρώτη φάση του κύκλου των κρατήσεων, αλλά οι προοπτικές για το θερινό πρόγραμμα του 2021 παραμένουν θετικές.

Ο Όμιλος υποθέτει ότι η μερική ανάκαμψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα οδηγήσει σε μία άμεση ροή του εργασιακού κεφαλαίου. Έτσι θα είναι πιθανή η επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών με αποτέλεσμα μία θετική συμβολή στις ροές εσόδων που αφορούν τα σταθερά έξοδα.

Εν αναμονή της άρσης των περιορισμών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο θα υπάρξουν επιπλέον αναλύσεις σχετικά με τη ζήτηση των πελατών και τις μελλοντικές σεζόν. Η επόμενη επανεξέταση αναμένεται να εκδοθεί στις 13 Αυγούστου, όπου και θα παρουσιαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου 3μηνου του οικ. έτους 2020.

ksd
adv

Η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων συνεχίζει να αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του tour operator. Η TUI συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές στις αγορές και τους προορισμούς με στόχο τη διασφάλιση των ασφαλών διακοπών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *