Β. Κικίλιας από τη Ρόδο: Στόχος μας να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ρόδο, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο υπουργός Τουρισμού ανάφερε στις δηλώσεις του ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος, ως ο προορισμός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες – μαζί με όλη την υπόλοιπη χώρα – συντελούν στην πράξη, με μετρήσιμα μεγέθη, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, και στη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας».

«Όλοι αυτό υπηρετούμε: τους Έλληνες και την προσπάθειά μας να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε, προσδοκώντας ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει μια καλύτερη ζωή από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κάτι που αποδεικνύεται και φέτος, εν μέσω πανδημίας, και φέρνει νέες θέσεις εργασίας που φιλοδοξούμε να είναι πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες, δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα 320 εκ. ευρώ του RRF του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, λιμάνια, μαρίνες, αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, για ψηφιοποίηση, πράσινη ανάπτυξη και ένα αειφόρο σύστημα βιώσιμου τουριστικού προϊόντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα στο εξωτερικό τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. «Το πιστωθήκαμε και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021. Και δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού δίνοντας στοιχεία για τις αφίξεις σε Ρόδο και Κω το διάστημα 1-17/10.

«Από τις 13/5 έως τις 17/10, είχαμε με απ’ ευθείας πτήσεις 1.339.218 επισκέπτες στη Ρόδο. Το διάστημα 1-17 Οκτωβρίου, πέρυσι είχαμε 54.000 επισκέπτες. Φέτος, στο ίδιο διάστημα είχαμε 163.997 επισκέπτες. Στην Κω, για το ίδιο διάστημα (1-17/10), είχαμε πέρυσι 28.907 επισκέπτες και φέτος 78.358. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρατηγική της Περιφέρειας και της Ρόδου και την πολύ καλή δουλειά που έγινε και συνεχίζει να γίνεται για την προσέλκυση επισκεπτών σε διάρκεια».

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε επίσης ότι «το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα Υπουργείο οικονομικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό. Είναι ένα εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, ανώτερη τουριστική εμπειρία και περισσότερους επισκέπτες στη διάρκεια του χρόνου». Γι’ αυτό, όπως επισήμανε, «η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα, θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών. Αυτές τις συνθήκες θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο Πρωθυπουργός. Εντολή συνεχούς συνεργασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, έτσι ώστε να πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Τουρισμού για την επίσκεψη και επισήμανε στις δηλώσεις του ότι «οι επιδόσεις που πετύχαμε το 2020, με την πολύτιμη συμπαράσταση και το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού που πέτυχε ο Βασίλης Κικίλιας, στήριξαν το οικοδόμημα της επιτυχίας του 2021. Και τις δύο χρονιές μαζί, κερδίσαμε με τη δουλειά μας και την αξία μας το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για έναν τουριστικό προορισμό: την εμπιστοσύνη του κόσμου».

«Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι στο Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά μας πέτυχαν το υψηλότερο ποσοστό τουριστικής ανάκαμψης που έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη. Δεν ήταν έκπληξη. Ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, με σχέδιο, έγκαιρη και στοχευμένη προβολή, συνεργασία και υπεύθυνη δουλειά σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Οι νησιώτες απέδειξαν ότι έχουν DNA φιλοξενίας, αλλά και DNA νικητών», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε αρχικά στην οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο Mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού και στις υπηρεσίες που προσέφερε στους Ροδίτες. «Τα εμβολιαστικά κέντρα που έφτιαξε ο Βασίλης Κικίλιας ως Υπουργός Υγείας, προσέφεραν υπηρεσίες υγείας, αλλά και υπηρεσίες σοβαρότητας και αξιοπρέπειας».

Ο κ. Καμπουράκης συμπλήρωσε ότι «στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο, το 95% του εισοδήματός μας προέρχεται από τον τουρισμό. Εδώ χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού και από τον τουρισμό περνάει η ανάκαμψη της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συναντήσεις με τους φορείς

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου και του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς και με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου στα γραφεία της Ένωσης.

Σε όλους τους φορείς με τους οποίους συναντήθηκε, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «μόνο με στρατηγική, ομαδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, μπορούμε να δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον ελληνικό τουρισμό».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, «προσδοκούμε και προσδοκώ μία εξαιρετική σεζόν την επόμενη χρονιά. Αλλά αυτή δεν θα έρθει από μόνη της. Θα έρθει με στρατηγική, με κόπο, με προσπάθεια και θα έχει να δώσει πίσω στη μικρή, στη μεσαία και στη μεγάλη ελληνική επιχείρηση, στον Έλληνα επιχειρηματία, στους επαγγελματίες του τουρισμού, αυτό που τους αξίζει και πρέπει να πάρουν από αυτή την πολύ επιτυχή πορεία».

Ειδικότερα, στη σύσκεψη με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τους ξενοδόχους να είναι έτοιμοι από το Μάρτιο του 2022 και έθεσε ως στόχο «να δημιουργήσουμε περιεχόμενο στην τουριστική εμπειρία, έτσι ώστε να μετατραπεί η Ρόδος, αλλά και ολόκληρη η χώρα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών», κάτι που όπως τόνισε «θα φέρει νέες, ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό εργαλείο τα 320 εκατομμύρια ευρώ του RRF που είναι στη διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, για εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, για ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, για ψηφιακή αναβάθμιση και για στήριξη των κλάδων του τουρισμού».

«Θα συνεργαστούμε όλοι μαζί και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να πάει χαμένο», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *