© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Η Γαλλία διατηρεί τον τίτλο του πιο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού το 2024 | Στο 93% του 2019 οι διεθνείς αφίξεις το α’ 6μηνο του έτους | Αυξημένες οι αεροπορικές θέσεις

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τα σκήπτρα ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο για διεθνείς ταξιδιώτες αναμένεται να διατηρήσει η Γαλλία και το 2024, όπως προκύπτει με βάση τα τελευταία στοιχεία για τις κρατήσεις πτήσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και του συνεργάτη του ForwardKeys.

Η έρευνα αποκαλύπτει θετικές προοπτικές για τα εισερχόμενα ταξίδια στη Γαλλία, με τις αφίξεις να αναμένεται να φτάσουν σχεδόν στα προ-πανδημικά υψηλά επίπεδα φέτος.

© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του WTTC και της ForwardKeys, της κορυφαίας εταιρίας ταξιδιωτικών δεδομένων και αναλύσεων, οι διεθνείς αφίξεις στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024 αναμένεται να ανέλθουν στο 93% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, με τη Γαλλία να εδραιώνει τη θέση της ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο.

Οι διεθνείς αφίξεις στη Γαλλία, όπως όλα δείχνουν, αυξάνονται σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δίνοντας μια ευπρόσδεκτη ώθηση στον τομέα, ο οποίος, στην κορύφωσή του, συνεισέφερε 220 δισεκατομμύρια ευρώ στην εθνική οικονομία, καθώς και στις επιχειρήσεις Ταξιδιών και Τουρισμού σε όλη τη χώρα, υποστηρίζοντας 2,7 εκατομμύρια πόρους διαβίωσης.

Σε σχετικές δηλώσεις της η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, είπε: “Η δέσμευση της Γαλλίας για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στα εντυπωσιακά στοιχεία, αλλά και στις αταλάντευτες προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Μακρόν αναγνωρίζει την πραγματική αξία που προσφέρουν τα Ταξίδια και ο Τουρισμός στη Γαλλία όσον αφορά την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Η υποστήριξή του έχει εξασφαλίσει ότι η Γαλλία παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο”.

Αύξηση των αεροπορικών θέσεων

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρίες αυξάνουν τη χωρητικότητά τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό των θέσεων να ξεπερνά φέτος τα επίπεδα του 2019.

Αυτή η αύξηση της χωρητικότητας των επιβατών καθοδηγείται από το αεροδρόμιο Orly, με αύξηση 28%, φτάνοντας σχεδόν τα οκτώ εκατομμύρια. Ενώ, το Charles de Gaulle παραμένει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γαλλίας και θα φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2024, μόλις 3% κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Μιλώντας σχετικά ο Olivier Ponti, αντιπρόεδρος Insights της ForwardKeys, πρόσθεσε: “Με τις κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται και τους αερομεταφορείς να πρόκειται να εισάγουν αριθμό ρεκόρ θέσεων, η Γαλλία εισέρχεται στο 2024 σε ισχυρή θέση. Αξιοποιώντας την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι 2023 και την αυξανόμενη έκθεση που παρέχουν οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, η χώρα πρόκειται να είναι ένας από τους πιο προσεγμένους προορισμούς φέτος τόσο για τις περιφερειακές όσο και για τις αγορές μεγάλων αποστάσεων”.

Το Παρίσι, ο no1 city break προορισμός στον κόσμο

Το Παρίσι είναι ο πιο ισχυρός προορισμός πόλης στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τη διαμονή από τον συνεργάτη του WTTC, CoStar, οι πληρότητες στη γαλλική πρωτεύουσα έφτασαν πάνω από τα επίπεδα του 2019 το πρώτο εξάμηνο του 2023 για τις περισσότερες από τις μισές κατηγορίες ξενοδοχείων.

Το 2024, άλλες πόλεις της Γαλλίας θα αποτελέσουν επίσης δημοφιλή πόλο έλξης για τους ξένους επισκέπτες. Η Νίκαια συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις καλύτερες επιδόσεις, με τις διεθνείς αφίξεις να αναμένεται να φθάσουν στο 94% των προ-πανδημικών επιπέδων.

Κορυφαία επιλογή Ισπανών και Καναδών η Γαλλία

Η Γαλλία ως προορισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των Ισπανών και Καναδών ταξιδιωτών, με τις διεθνείς αφίξεις να υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2019 κατά περισσότερο από 64% και 54%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, οι Ιρλανδοί και οι Νοτιοκορεάτες ταξιδιώτες επιστρέφουν μαζικά στη Γαλλία, με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 κατά 19% και 16%, αντίστοιχα.

Δαπάνες, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα, με τις κρατήσεις premium δωματίων να σημειώνουν αύξηση 21%, σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πέρυσι, η Έρευνα Οικονομικού Αντίκτυπου (EIR) του WTTC αποκάλυψε ότι ο γαλλικός τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού αναμένεται να αναπτύσσεται κατά μέσο όρο 3% ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία, ποσοστό διπλάσιο από το 1,5% του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της συνολικής οικονομίας της χώρας, για να φτάσει σε περισσότερα από 297 δισ. ευρώ (9,7% της συνολικής οικονομίας).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού στη Γαλλία αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 555.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 10 χρόνια, δηλαδή κατά μέσο όρο σχεδόν 56.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, φτάνοντας σχεδόν τα 3,3 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα μέχρι το 2033.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *