«Βουλιάζει» ο τουρκικός τουρισμός

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία «βουλιάζει» στην αλόγιστη βία, ο τουρκικός τουρισμός «γονατίζει». Η νέα ισχυρή έκρηξη, το βράδυ της Κυριακής, που πότισε με το αίμα αθώων ανθρώπων τους δρόμους της Άγκυρας, μοιάζει να αποτελεί τη χαριστική βολή για τον τουρισμό της γείτονας χώρας.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση, η τρίτη μέσα σε μόλις έξι μήνες, έχει μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό: 37 νεκροί και πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, που εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, σε ένα σημείο πολυσύχναστο, κοντά στην Εθνοσυνέλευση και το υπουργείο Εσωτερικών.

Και το παράξενο, την Παρασκευή η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα προειδοποιούσε για κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, με στόχο κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια, στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη επίθεση και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τον τουρκικό λαό, αφού είπε ότι, οι τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται ανησυχία και πως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, συνιστά στους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να είναι σε εγρήγορση, να παρακολουθούν τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και να ακολουθούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Σχολιάζοντας το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα, στο twitter, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., Ανδρέας Ανδρεάδης, το χαρακτήρισε ως «το κύκνειο άσμα του τουρκικού τουρισμού φέτος». Διερωτήθηκε δε με νόημα: «Εμείς θα μείνουμε κολλημένοι στις λάσπες της Ειδομένης;».

Ο τουρκικός τουρισμός, ο οποίος το 2014 ανήλθε σε 40 εκατομμύρια, προσφέροντας στη χώρα 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, εφέτος βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, με τις αφίξεις να ακολουθούν πτωτική πορεία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *