tui

Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις για Τουρκία | Άμεση δράση από TUI και Thomas Cook | Αναμένεται η Jet2

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI UK και η πρόσφατα επαναλειτουργούσα Thomas Cook, ήταν οι πρώτοι tour operators που προχώρησαν σε ακυρώσεις πτήσεων προς την Τουρκία, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Άγγλου υπουργού Μεταφορών για την εξαίρεση της χώρας, από την λίστα των ασφαλών προορισμών που εξαιρούνται από καραντίνα των ταξιδιωτών κατά την επάνοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κάποια λίγα διεθνή μέσα, μεταξύ των οποίων και το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ανέδειξαν τις “αλχημείες” που κάνει η Τουρκία, ανακοινώνοντας πολύ λιγότερα κρούσματα Covid, από τα πραγματικά.

Οι δύο tour operators ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν, ανακοινώνοντας ακυρώσεις, ενώ αναμένεται η αντίδραση της Jet2, η οποία είχε κάνει μεγάλη αύξηση θέσεων στην Τουρκία για Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Η TUI αμέσως μετά την ανακοίνωση προχώρησε σε ακύρωση των πτήσεων που επρόκειτο να ταξιδέψουν προς την Τουρκία μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, που ξεκινά η ισχύς της καραντίνας και ενημέρωσε τους πελάτες να μην μεταβούν στα αεροδρόμια αναχώρησης.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι θα ενημερωθούν άμεσα και οι πελάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από τις 4 έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ δεσμεύθηκε ότι όλοι οι παραθεριστές που επηρεάζονται θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της TUI Ηνωμένου Βασιλείου στην πρώτη σελίδα, στην πλέον εμφανή θέση, βρίσκονται τα πακέτα διακοπών για Ελλάδα… Αναμένεται δε, όπως έγραψε το Χ&Τ και χθες, αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα, με εξαίρεση βέβαια τα 7 νησιά που έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα των προορισμών της Βρετανίας με καραντίνα, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη.

Για την εξαίρεση δε της Τουρκίας, αναφέρει: “Λόγω της αλλαγής των ταξιδιωτικών συμβουλών για την Τουρκία, η TUI UK έχει ακυρώσει όλες τις διακοπές στην Τουρκία έως και τις 3 Οκτωβρίου 2020.  Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά και συμβουλεύουμε τους πελάτες να μην μεταβούν στο αεροδρόμιο. Οι πελάτες που βρίσκονται σήμερα σε διακοπές στην Τουρκία μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους όπως είχε προγραμματιστεί.

ksd ακυρώσεις
adv

Προς το παρόν, δίνουμε προτεραιότητα σε επαφή με πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες 48 ώρες. Θα ενημερώσουμε προληπτικά τυχόν πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο από 4 έως 15 Οκτωβρίου”.

Η Thomas Cook

Από την πλευρά της η Thomas Cook απέσυρε τόσο την Τουρκία, όσο και την Πολωνία, μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης, σχετικά με τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους της κυβέρνησης.

Η εταιρία, όπως έχει δηλώσει, πουλά διακοπές μόνο σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στην λίστα των ασφαλών ταξιδιωτικών διαδρόμων και έχει δεσμευτεί να παρέχει ευελιξία σε πελάτες που επηρεάζονται από τις αλλαγές στους προορισμούς και την κατηγοριοποίησή τους.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook, δεσμεύτηκε να παράσχει επιστροφές χρημάτων εντός 14 ημερών από την ακύρωση των διακοπών, τονίζοντας: «Η Τουρκία ήταν εξαιρετικά δημοφιλής από τότε που ξεκινήσαμε και είναι κρίμα που έπρεπε να σταματήσουμε να πουλάμε διακοπές σε αυτή τη φανταστική χώρα. Είμαστε σε επαφή με πελάτες που επρόκειτο να μεταβούν εκεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για να δουμε αν θέλουν να κάνουν νέες κρατήσεις για τις διακοπές τους σε άλλο προρορισμό ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Επικοινωνούμε επίσης με όλους τους πελάτες που απολαμβάνουν διακοπές στην Τουρκία για να τους βοηθήσουμε να αποφασίσουν τι θα κάνουν”.

Η Σκωτία

Η πρόεδρος της Ένωσης Σκωτσέζων Πρακτόρων Joanne Dooey δήλωσε: “Οι νέες αλλαγές στις ταξιδιωτικές λίστες, δημιουργεί νέα πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς πέραν του φόρτου εργασίας που προστίθεται για τις ακυρώσεις, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ουσιαστικά προϊόν να πουλήσουμε σε όσους πελάτες θέλουν να κάνουν διακοπές”. Υπενθυμίζεται ότι η Σκωτία έχει επιβάλλει καραντίνα στα ταξίδια από Ελλάδα, από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *