ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:GBR: Σε διψήφια άνοδο οι αφίξεις το πρώτο 3μηνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διψήφιο ποσοστό αύξησης, 10,1%, κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι διεθνείς αφίξεις στην Αθήνα, ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν αντανακλάται στην πληρότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων, τα οποία εμφάνισαν βελτίωση σε μονοψήφιο νούμερο, 3,5%.

Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της GBR Consulting σχετικά με τις επιδόσεις της ελληνικής ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η «ψαλίδα» μεταξύ των διεθνών αφίξεων και των επιπέδων πληρότητας στην Αθήνα διευρύνεται από το 2015, εξέλιξη στην οποία σημαντικό ρόλο έχουν τα «μαϊμού» ενοικιαζόμενα !!δωμάτια, τα οποία παίρνουν σημαντικό μερίδιο της πίτας τους εισερχόμενου τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Αντίστοιχα, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκαν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, καθώς οι απώλειες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου αντισταθμίστηκαν τον Μάρτιο.

!!!Από την άποψη της διεθνούς κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η Ryanair κατέχει ηγετική θέση από το 2015 με μερίδιο 26%, ακολουθούμενη από την Aegean Airlines με 22% και την easyJet με 7%, με τις τρεις αυτές αεροπορικές εταιρίες να μεταφέρουν  το 55% των εισερχόμενων αφίξεων από το εξωτερικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης, η Κύπρος ήταν η κύρια πηγή για την ξενοδοχειακή αγορά της πόλης με μερίδιο 12%, σε επίπεδο διανυκτερεύσεωντο 2015, ακολουθούμενη από την Τουρκία με 8%, τις Ηνωμένες Πολιτείες με 7%, τη Γερμανία με 6% και τη Σερ!!!!βία και το Μαυροβούνιο με 6%. Σε αυτό το top 5, η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν διψήφια ποσοστά αύξησης σε σύγκριση με το 2014, δηλαδή 12% και 15% αντίστοιχα.

Οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 37%, που αντιστοιχεί σε επιπλέον 9.200 αφίξεις.

Πτωτικά, κοντά στο 8%, διαμορφώθηκαν τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο των ξενοδοχείων, το π!!!!!ρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρότι ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, σε ποσοστό 3,5% και 3,8%, αντίστοιχα.

Σε διεθνές επίπεδο, ο δείκτης RevPAR στη Νότια Ευρώπη σημείωσε βελτίωση κατά 6,9% σε ετήσια βάση. Η Μαδρίτη είχε ένα ιδιαίτερα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, με τη βελτίωση του δείκτη να φθάνει το 15,6% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενη από το Κάιρο με 6,5%, ενώ οριακή άνοδο 1,4% κατέγραψε ο δείκτης στη Μαδρίτη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *