7.5% πάνω ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ιαπωνία για το Γενάρη του 2019

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 7,5% από το 2018, σε 2.689.400, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών. Στην θετική αυτή εξέλιξη σημαντικό ρόλο είχε η χαλάρωση των θεωρήσεων βίζα στους Κινέζους.

Λαμβάνοντας υπόψην  τη χώρα και την περιοχή, οι επισκέπτες από τη Νότια Κορέα ήταν οι περισσότεροι, σε 779.400, 3% πιο κάτω από το προηγούμενο έτος, ακολουθούμενοι από αυτούς από την Κίνα στα 754.400,  πάνω από 19.3%, Ταϊβάν 387.500,  πάνω από 10.5% και Χονγκ Κονγκ 154.300 μείον 3,9 %, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Ο κ. Hiroshi Tabata, επίτροπος του οργανισμού, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος μιας σειράς φυσικών καταστροφών πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου σεισμού που στο βόρειο κύριο νησί του Hokkaido το Σεπτέμβριο, εξομαλύνεται.

Ο Tabata ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν έχει επανέλθει στα  κανονικά επίπεδα το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Τον Ιανουάριο, η Ιαπωνία χαλάρωσε τις προϋποθέσεις παροχής θεωρήσεων βίζα,  για τους Κινέζους. Όλο και περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι από την Κίνα ταξιδεύουν τώρα περισσότερο.

Σχετικά με την τάση των επισκεπτών που ταξιδεύουν την εποχή της σεζόν του Σεληνιακού Νέου Έτους, τον Φεβρουάριο, ο Tabata είπε: «Είναι σχετικά καλό και νομίζω ότι ο αριθμός αυξήθηκε περίπου 20% από πέρυσι».

ΠΗΓΗ
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *