IATA: Στενότερη συνεργασία με στόχο τη διασφάλιση των πτήσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), καλεί τις αρμόδιες βιομηχανίες και τις  κυβερνήσεις, να συνεργαστούν αποτελεσματικότερα, με σκοπό την προστασία των αεροπορικών ταξιδίων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν απειλές γύρω από την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Μιλώντας στην παγκόσμια διάσκεψη AVSEC στο Μαϊάμι αυτή την εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA, Αλεξάντερ ντε Γιούνιακ, δήλωσε ότι οι πτήσεις θεωρούνται ασφαλείς, αλλά δεν είναι εύκολο και απαιτεί συνεχείς προσπάθειες για να διατηρηθούν έτσι.

“Οι απειλές εξελίσσονται, το γεωπολιτικό τοπίο είναι περίπλοκο, η τεχνολογία αλλάζει ταχύτατα και οι όγκοι των φορτίων και των ταξιδιωτών συνεχίζουν να αυξάνονται”, ανέφερε.

Συνεχίζοντας επεσήμανε: “Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αεροπορικής βιομηχανίας δίνει μια τεράστια υπόσχεση για την βελτιοποίηση σε όλους τους τομείς μελλοντικά, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματά μας θα παραμείνουν ασφαλή και ανθεκτικά στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ο εποικοδομητικός διάλογος και η έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της βιομηχανιών, είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της συνολικής προσπάθειας που γίνεται”.

Oλοκληρώνοντας τις δηλώσεις του τόνισε: “Οι απειλές θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και θα γίνονται όλο και πιο περίπλοκες. Όσοι επιθυμούν να επιφέρουν πλήγματα, δεν υπακούουν στους νόμους, διασχίζουν τα σύνορα για να μοιράζονται πληροφορίες και να συνεργάζονται για να τελειοποιήσουν τις μεθόδους τους που προκαλούν χάος και καταστροφή”.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *