global

Έρευνα: Χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στον ταξιδιωτικό τομέα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι γυναίκες εξακολουθούν να απουσιάζουν από την ιεραρχία στον ταξιδιωτικό τομέα, ενώ πολύ χαμηλότερες, σε σύγκριση με εκείνες των ανδρών συναδέλφων τους, είναι και οι αμοιβές τους, παρά το γεγονός ότι, τελευταία, κυριαρχούν στον εν λόγω χώρο εργασίας, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Ο οργανισμός προσλήψεων C & M, δήλωσε ότι οι γυναίκες κατέλαβαν το 69% του συνόλου των νέων θέσεων εργασίας το 2018, αλλά ότι αντιπροσωπεύουν μόνο το 38% όλων των εκτελεστικών θέσεων με μισθό γύρω στις 40.000 λίρες στερλίνες.

Αντίθετα, οι γυναίκες έλαβαν το 74% όλων των κατώτερων θέσεων εργασίας, οι οποίες έπαιρναν λιγότερα από 22.000 λίρες στερλίνες.

Τα τρία τέταρτα της μεσαίας τάξης, που πληρώνονταν μεταξύ £ 22.000 και £ 29.999, απασχολούνταν από γυναίκες, οι οποίες κατέλαβαν επίσης το 62% όλων των ανώτερων θέσεων εργασίας που έχουν μισθό μεταξύ £ 30.000 και £ 39.999.

Η C & M διαπίστωσε επίσης ότι το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στην ταξιδιωτική βιομηχανία αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι, όταν ο μέσος άνδρας εργαζόμενος κέρδισε 18,4% περισσότερο από ότι οι γυναίκες σε αντίστοιχες θέσεις.Το 2017, κέρδισαν 12,8% περισσότερα.

Τα ευρήματά της επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του BBC, όπου η τελευταία έκθεση επιβεβαίωσε επίσης το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων.

Συνολικά, η έρευνα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού αποκάλυψε ότι το 78% των επιχειρήσεων έχει μισθολογική διαφορά υπέρ των ανδρών, ενώ μόνο το 14% έχει διαφορά στις αμοιβές υπέρ των γυναικών.

Ο διευθύντρια της C & M Barbara Kolosinska δήλωσε:

« Εξακολουθεί να υπάρχει το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό και αυτό σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις στη βιομηχανία μας θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε πιο κοντά στην επίτευξη της ισοτιμίας των αμοιβών. Ειδικότερα, πρέπει να δούμε περισσότερες γυναίκες να εξασφαλίζουν ανώτερες διοικητικές θέσεις».

Η Sarah Clayton-Turner, πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Στελεχών Γυναικών, πρόσθεσε:

«Με το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων, έχουμε ακόμα τόσο μεγάλη απόσταση για να διανύσουμε, προς την ισότητα».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *