Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

DRV – Norbert Fiebig: Όλο και πιο ακριβά τα ταξίδια | Έρμαια πολιτικών αποφάσεων

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Κύμα” αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αύξηση του φόρου στα αεροπορικά εισιτήρια στη Γερμανία, που τίθεται σε ισχύ από αύριο (Τετάρτη, 1η Μαΐου), με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας (DRV), Norbert Fiebig, να εξαπολύει “πυρά”, τονίζοντας ότι, “τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο ακριβά, εξαιτίας των πολιτικά υποκινούμενων αποφάσεων, και όχι μόνο λόγω της αύξησης του φόρου εναέριας κυκλοφορίας”.

“Οι διακοπές έχουν ήδη υποστεί αυξήσεις τιμών λόγω του πληθωρισμού και του υψηλότερου ενεργειακού κόστους. Επιπλέον, οι πολιτικοί ιθύνοντες κάνουν τα ταξίδια ακόμη πιο ακριβά”, υπογραμμίζει ο κ. Fiebig, επαναφέροντας στο προσκήνιο μία πάγια θέση του.

“Η επικείμενη αύξηση των τελών εναέριας κυκλοφορίας κατά σχεδόν 20% είναι λανθασμένη και επαχθής”, τονίζει ο επικεφαλής της DRV. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ένωσης, θα οδηγούσε σε πρόσθετη επιβάρυνση περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, με το πρόσθετο αυτό κόστος να μην μπορεί να μετακυλίσει στους ταξιδιώτες, καθώς μια επακόλουθη αύξηση των τιμών των οργανωμένων ταξιδιών είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη.

Σύμφωνα με την DRV, όλα αυτά σημαίνουν ότι πολλοί Γερμανοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά το κόστος των διακοπών τους, παρόλο που εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών τους. “Οι πολιτικοί πρέπει να προσφέρουν διευκολύνσεις εδώ”, απαιτεί ο κ. Fiebig.

Με την τοποθέτηση του κ. Fiebig συμφωνεί και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας (BTW), Sven Liebert, τονίζοντας ότι “οι πολιτικοί καθιστούν, για άλλη μια φορά, τα ταξίδια πιο ακριβά -για τους τουρίστες και τους εταιρικούς ταξιδιώτες, για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν στη Γερμανία καθώς και για τους ντόπιους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αεροπορικώς”.

“Αυτό έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας”, προσθέτει.

Ο επικεφαλής της DRV αναφέρεται επίσης στη μεταρρύθμιση της προστασίας από την αφερεγγυότητα στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με την οποία οι τουριστικοί πράκτορες πρέπει να καταβάλλουν το ένα τοις εκατό του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *