thomas cook

Η Fosun υποστηρίζει την στρατηγική του Τhomas Cook

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ένωση που αντιπροσωπεύει το προσωπικό του Thomas Cook shop ζητά διαβεβαιώσεις για τις θέσεις εργασίας, καθώς ο Cook επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική Fosun σχετικά με μια πιθανή εξαγορά.

Η Fosun αναδείχθηκε ως ο πιο πιθανός σωτήρας του Thomas Cook.

Ο κινεζικός όμιλος διαθέτει,ήδη, το Club Med, το οποίο αγόρασε το 2015 και εκμεταλλεύεται μια κοινοπραξία με τον Thomas Cook στην Κίνα, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος στην μητρική εταιρία.

Ο Thomas Cook επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Fosun International μετά την παραλαβή μιας προκαταρκτικής προσέγγισης».

Συγκεκριμένα, ο τουρ οπερέιτορ, επισήμανε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα για επίσημη προσφορά. Ωστόσο, το συμβούλιο θα εξετάσει κάθε πιθανή προσφορά παράλληλα με τις άλλες στρατηγικές επιλογές που έχει».

Aκόμη, πηγή κοντά στον Thomas Cook σημείωσε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Fosun. Η Fosun είναι γνωστή στον Cook και τον έχει υποστηρίξει τη στρατηγική του».

Σημειώνεται, πως η Fosun είχε ποσοστό συμμετοχής 5% στον Thomas Cook πριν από τέσσερα χρόνια και το πήγε στο 18,6% μέσα στις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν μια κοινή επιχείρηση στην Κίνα το 2016.

Τέλος,ο Thomas Cook έχει λάβει προσφορές για τις αεροπορικές εταιρείες του, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στη Σκανδιναβία, μεταξύ άλλων από τη Lufthansa και τη Virgin Atlantic, καθώς και μια προσφορά για τη Σκανδιναβική επιχείρηση του, από την εταιρεία Triton.

ΠΗΓΗ

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Fosun υποστηρίζει την στρατηγική του Τhomas Cook

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *