jet2

Ανησυχία στον όμιλο Jet2 για την ταξιδιωτική βιομηχανία ΚΑΙ ενόψη του Brexit

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ιδιοκτήτης των Jet2 και Jet2holidays εξέδωσε σήμερα μια “πολύ προσεκτική” δήλωση, για τις προοπτικές του κλάδου, ενόψει των πιέσεων των τιμών και την εμβάθυνση της αβεβαιότητας για το Brexit.

Ο Philip Meeson, εκτελεστικός πρόεδρος της μητρικής της ταξιδιωτικής εταιρείας, Dart Group, αποκάλυψε ότι οι προγραμματισμένες κρατήσεις για το χειμώνα δεν έχουν ακόμη καλυφθεί.

Σε μια δήλωση προς την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, δήλωσε: «Μπαίνοντας στην χειμερινή περίοδο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι οι προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη του ομίλου στο τρέχον οικονομικό έτος που λήγει  στις 31 Μάρτιος 2020 θα ικανοποιηθούν. Εξετάζοντας τις πιέσεις του κόστους που αντιμετωπίζει γενικά η τουριστική βιομηχανία, η οποία θα ενταθεί λόγω της αδυναμίας της στερλίνας, καθώς και η επιδείνωση της αβεβαιότητας του Brexit και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών, παραμένουμε πολύ προσεκτικοί στις προοπτικές μας».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι “οι  καθυστερημένες κρατήσεις για θέσεις σε πτήσεις, αλλά και για πακέτα διακοπών αυτό το καλοκαίρι όχι μόνο συνεχίστηκε, αλλά και εντάθηκε σαν τάση”.

Ο Meeson πρόσθεσε: “Είναι ενθαρρυντικό ότι οι αριθμοί των πελατών που αγόρασαν πακέτα διακοπών ως ποσοστό των συνολικών αναχωρούντων πελατών, αυξήθηκαν για το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα. Οι κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στην αύξηση της χωρητικότητας των θέσεων, επομένως οι τιμές πώλησεις των πακέτων θα πρέπει να παραμείνει δελεαστική”.

Μια περαιτέρω επικαιροποίηση των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα, στις 21 Νοεμβρίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *