spain
Photo by Julian Dik on Unsplash

Βαλεαρίδες: Πιο αυστηρά μέτρα για τη χρήση μάσκας από τις 13 Ιουλίου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους στις Βαλεαρίδες, με εξαίρεση τις παραλίες και τις πισίνες, ακολουθώντας το παράδειγμα της Καταλονίας, η οποία αντιδρά στη χαλαρότητα της εφαρμογής του σχετικού μέτρου.

Η χρήση μάσκας γίνεται απαραίτητη στη Μαγιόρκα και τα γειτονικά νησιά. Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων αναμένεται να ανακοινώσει νέες ρυθμίσεις σήμερα ή αύριο σχετικά με τη χρήση προστατευτικού καλύμματος στόματος και μύτης σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Ιουλίου, όπως ανέφερε χθες κυβερνητικό ανακοινωθέν της ισπανικής κυβέρνησης.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση επιδιώκεται να καταστεί σαφές πως η χαλαρότητα με την οποία εφαρμόζει τα μέτρα ο πληθυσμός θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικούς κινδύνους, καθώς έχουν παρατηρηθεί διάφορα συμβάντα σε πάρκα και εστιατόρια μεταξύ άλλων κατά τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι στιγμή εφαρμοζόταν η αρχή της χρήσης μάσκας, όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που αδιαφορούσαν. Η αυστηροποίηση των μέτρων προσπαθεί, επίσης, να ξεκαθαρίσει, ότι οι πεζοί στα πεζοδρόμια και τους δρόμους πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους.

Η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, προβλέπει τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε δημόσιους χώρους και κτίρια
  • Αυτό δεν ισχύει για πισίνες, παραλίες, μπαρ και εστιατόρια όσο οι πελάτες τρώνε και πίνουν
  • Τίθεται ανώτατο όριο για τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις παντός τύπου (70 άτομα σε ανοικτούς χώρους και 30 σε κλειστούς)
  • Για γάμους και παρόμοιες εκδηλώσεις το ανώτατο όριο ανέρχεται στα 250 άτομα σε ανοικτούς χώρους και 150 σε κλειστούς. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική με εξαίρεση κατά τη διάρκεια της τελετής και του γεύματος
  • Στα ιδιωτικά οχήματα είναι απαραίτητη η μάσκα, εάν οι επιβάτες δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό
  • Οι αθλητικές δραστηριότητες δεν αναφέρονται στο άρθρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Diario de Mallorca” θα εξαιρούνται από το μέτρο
  • Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αξία του προστίμου, αλλά ο τύπος υπολογίζει πως αυτό θα ανέρχεται στα 100 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *