ACCOR

Φήμες και δημοσιεύματα για συγχώνευση Accor – InterContinental

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι μετοχές της γαλλικής αλυσίδας ξενοδοχείων Accor συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών στο Χρηματιστήριο, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro που ανέφερε ότι εξετάζεται μια πιθανή συγχώνευση με την InterContinental Hotels, η οποία θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο στον κόσμο.

accorΌπως γράφει το Reuters, σύμφωνα με την Le Figaro, δεν έχει γίνει επίσημη προσέγγιση από την Accor, η οποία είναι ιδιοκτήτρια brands όπως Ibis, Movenpick, Sofitel, Novotel, κ.λπ., στην IHG, η οποία κατέχει το Holiday Inn, Crowne Plaza, κ.λπ..

Με βάση τις τρέχουσες τιμές, μια κοινή εταιρεία θα μπορούσε να έχει αγοραία αξία περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χωρίς να αναφέρει πηγές η εφημερίδα, σημειώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Accor ήταν υπέρ μιας τέτοιαςσυμφωνίας, αλλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accor Sebastien Bazin, ο οποίος είχε δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας για το θέμα, είναι πιο προσεκτικός για να προχωρήσει.

Εκπρόσωπος της Accor αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για την συγχώνευση, ενώ ούτε η IHG, σχολίασε.

intercontinentalΈνας “γάμος” μεταξύ των δύο εταιρειών θα οδηγούσε τη νέα εταιρία στο να κατακτήσει την πρώτη θέση παγκοσμίως, ξεπερνώντας την αμερικανική Marriott, αφού θα κατέχει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια ξενοδοχειακά δωμάτια.

Η IHG (Intercontinental) έχει στην διαχείρισή της 5.918 ξενοδοχεία με 883.364 δωμάτια, παγκοσμίως, ενώ η Accor διαχειρίζεται 5.099 ξενοδοχεία με 747.810 δωμάτια.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *